Міжсезоння в УПЛ: збори «Шахтаря» й «Динамо», трансферні апетити «Кривбасу» й «Карпат»

Клуби української Прем'єр-ліги продовжують підготовку до нового сезону. До вашої уваги — останні новини з таборів наших команд.

Донецький «Шахтар» продовжує літні збори у Словенії, які стартували 24 червня. До загальної групи долучилися українські збірники та бразильський півзахисник Педріньйо, а також хорватський новачок клубу Бартол Франьїч. Літні збори донеччан у Словенії триватимуть до 28 липня.

7 липня делегація київського «Динамо» вирушила на навчально-тренувальний збір, що проходитиме в Австрії. Деякі динамівські збірники — учасники Євро-2024 приєдналися до команди вже в Зальцбурзі. Загалом у тренувальному зборі киян візьмуть участь 29 виконавців. На австрійській землі в динамівців заплановано проведення низки контрольних матчів. Причому перший із них, проти німецького «Падерборну» (0:0), вони провели 10 липня. На киян ще очікують поєдинки проти німецького ж «Шальке 04» (13 липня), а також данського «Брондбю» (14 липня).

3 липня стартував навчально-тренувальний збір криворізького «Кривбасу» у словенському Брежице. На ньому було заплановано провести шість контрольних матчів. У першому з них 6 липня підопічні Юрія Вернидуба здолали бухарестське «Динамо» (2:0), у другому 10 липня зіграли внічию зі швейцарським «Янг Бойз» (2:2). 5 липня ж криворіжці підписали перших літніх новачків. Угоди з клубом уклали захисники Ігор Снурніцин, Бакарі Конате (Малі) та Олександр Драмбаєв, а також нападник Оче Очовечі (Нігерія). Збір у Словенії триватиме до 23 липня, а вже наступного дня криворіжці вирушать додому.

«Дніпро-1» наразі ще з літньої відпустки не вийшов. У останній тиждень команду залишили ще п'ять провідних гравців — Богдан Лєднєв, Валентин Рубчинський, Володимир Адамюк, Денис Мірошніченко та Яків Кінарейкін.

Житомирське «Полісся» продовжує активну підготовку до нового сезону на клубній базі. Команда вже провела два спаринги — 4 липня проти «Кудрівки-Ниви» з Бузової (2:1), 6 липня проти черкаського «ЛНЗ» (1:0) та 10 липня проти «Вереса» (4:1). Клуб підписав захисників Сергія Корнійчука з «Минаю», Олексія Авраменка з «Дніпра-1» U-19 та Матея Матича з хорватської «Локомотиви», а також орендував нападника Адміра Брістрича зі словенської «Олімпії».

«Рух» продовжує інтенсивну роботу на зборах у словенській Роглі. 6 липня в товариському матчі львів'яни здобули яскраву перемогу над австрійським «Штурмом» (4:1), а 9-го поступилися хорватському «Хайдуку» (1:3). Команду залишив нападник Денис Теслюк. 

Черкаський «ЛНЗ» готується до нового сезону на своїй клубній базі. Під керівництвом нового тренера, іспанця Андреса Карраско, черкащани 6 липня в товариському матчі поступилися «Поліссю» (0:1), а 9 липня переграли «Оболонь» (2:0). З кадрових новин — клуб продовжив співпрацю з півзахисником Денисом Олійником ще на один рік.

«Олександрія» наразі ще не вийшла з літньої відпустки. У це міжсезоння команда підписала відомого новачка — нападника Олександра Філіппова з «Дніпра-1».

Гравці «Ворскли» продовжують підготовку до нового сезону в Полтаві. У першому літньому спарингу міжсезоння підопічні Сергія Долганського 5 липня зустрілися з чернівецькою «Буковиною» (3:0). Першим же трансферним надбанням біло-зелених у період літнього міжсезоння став нападник збірної Чорногорії Демір Шкріель, другим — ексфорвард житомирського «Полісся» Денис Ндукве.

Луганська «Зоря» проводить міжсезонний збір у словенській Рогашці Слатиній. Підопічні Юрія Коваля зіграли у двох контрольних поєдинках і в обох поступилися. 7 липня чорно-білі програли словенським «Белтинцям» (2:3), а 8 липня боснійському «Зрінські» (1:2). Другим новачком команди в літнє міжсезоння став центральний захисник з Австрії Габріель Ескінья.

«Колос» готується до нового чемпіонату України в Ковалівці. 10 липня підопічні Олександра Поздеєва провели контрольний матч проти «Кудрівки-Ниви» з Бузової (3:1). У літнє міжсезоння команду залишили воротар Кіріл Фесюн, який перейшов до «Шахтаря», захисник Олександр Чорноморець та півзахисник Андрій Богданов. Натомість до ковалівців приєднався опорний півзахисник Ігор Харатін зі словацького «ДАК 1904».

Гравці «Чорноморця» працюють на навчально-тренувальному зборі на базі команди в Совіньйоні. 3 липня одесити провели контрольний матч із вінницькою «Нивою» (2:2), а 6 липня — з петровським «Інгульцем» (1:2). 9 липня новим головним тренером «моряків» став Олександр Бабич. 

«Верес» проводить тренувальний збір у Рівному. 3 липня на стадіоні «Авангард» підопічні Олега Шандрука переграли «Звягель» (3:1), а 10 липня на ньому ж поступилися «Поліссю» (1:4). Новий сезон у складі команди розпочне перший легіонер із Грузії Гіоргі Куція.

«Оболонь» проводить тренувальні збори на власній базі в Бучі. Команда провела поки що лише один товариський матч. 9 липня в Черкасах «пивовари» поступилися «ЛНЗ» (0:2). Наразі відомо ще про двох новачків — півзахисника Костянтина Бичека з «Металіста 1925» та нападника Дениса Теслюка з «Руху».

«Інгулець» тренується на своїй базі в селі Володимирівка під керівництвом нового головного тренера — Василя Кобіна. 2 липня команда в контрольному поєдинку поступилася київському «Динамо» (0:4), а 6 липня переграла одеський «Чорноморець» (2:1). У літнє міжсезоння «Інгулець» орендував на рік півзахисників «Шахтаря» Івана Лосенка та Олега Пушкарьова.

Львівські «Карпати» продовжують навчально-тренувальний збір на клубній базі в Бартатові. Підопічні Мирона Маркевича провели три контрольні поєдинки. 5 липня вони зіграли з «Металістом 1925» (0:1), 8-го — з «Прикарпаттям» (1:1), а 10-го — з «Агробізнесом» (1:1). Щодо кадрових новин, то клуб підписав півзахисника Ореста Кузика та захисника Максима Мельниченка з «Чорноморця», захисників Володимира Адамюка та Дениса Мірошніченка з «Дніпра-1», а також бразильського вінгера Стеніо Занетті Толедо з «Крузейро».
НОВИНИ ПО ТЕМІ
30.05.2024 10:00

Призначено офіційних осіб на матчі-відповіді плей-оф за право участі у Vbet Лізі сезону-2024/2025

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

27.05.2024 14:13

Призначено офіційних осіб на перші матчі плей-оф за право участі у Vbet Лізі сезону-2024/2025

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

Підписатися на новини