Євро-2024. Румунія — Україна — 3:0 (текстова трансляція)

Сьогодні у Мюнхені відбудеться стартовий матч збірної України у груповому турнірі Євро-2024. Гра проти команди Румунії розпочнеться о 16:00 за київським часом.

90+4 хв. Фінальний свисток. Збірна України програє свій стартовий матч на Євро-2024. Матч, який хочеться забути і готуватися до двох "фіналів" зі Словаччиною та Бельгією.

90+2 хв. Небезпечний момент України! Забарний пасом у штрафному знайшов Яремчука, а Роман, спробувавши перекинути воротаря, влучив у поперечину!

90 хв. Арбітр компенсував 4 хвилини до основного часу другого тайму.

89 хв. Небезпечний момент України! Закручена подача з кутового від Маліновського ледь не завершилася взяттям воріт після зрізки від Пушкаша!

87 хв. Раковіцан змінює Станчу у складі збірної Румунії.

84 хв. Небезпечний момент України! Шанс для Мудрика! Українці вийшли 3 в 4, Довбик побачив забігання Мудрика, проте Михайло першим же дотиком пробив трохи вище площини воріт!

79 хв. Жовте світло бачить перед собою Резван Марін від арбітра зустрічі.

77 хв. Небезпечний момент України! Ніце вступає в гру і робить вчасний сейв після спроби удару від Судакова!

75 хв. Подвійна заміна в складі збірної Румунії: Марін та Дрегуш йдуть на відпочинок, а на поле виходять Пушкаш та Рус.

72 хв. Ще одна кадрова зміна від Реброва: Тимчик гратиме замість Коноплі.

Фото Андрія Ющака

67 хв. Конопля порушив правила проти Міхейле на фланзі і заробив жовту картку.

65 хв. Після подачі Мудрика зі штрафного Ярмоленко, на жаль, пробиває повз ворота!

62 хв. Ман та Коман виходять на заміну в Румунії. У України також серія замін: Бражко міняє Степаненко, Ярмоленко - Циганкова, а Яремчук - Шапаренка.

57 хв. Гол! Румунія забиває третій гол. Після розіграшу кутового Ман пройшов кількох українських захисників, прострілив у центр на ногу Дрегушу, і той легко переправив його в сітку воріт.

53 хв. Гол! Швидка атака збірної Румунії завершилася взяттям воріт української команди. Резван Марін дальнім ударом метрів з 35-ти у дальній нижній кут змусив Луніна капітулювати.

49 хв. Збірна України провела 5-хвилинку активностей в атаці. Часто "синьо-жовті" діють через швидкісного Мудрика, проте навісні подачі Михайла дивідендів не принесли. А дальній удар Судакова вийшов у "молоко".

Фото Андрія Ющака

46 хв. Стартує другий тайм! Одразу ж румуни провели позиційну атаку, яку ударом повз ворота завершив Коман.

45+2 хв. Перші 45 хвилин гри позаду. Румунія результативно скористалася помилкою українців, а в нашої команди, на жаль, поки жодного удару в площину воріт.

45 хв. 2 хвилини компенсував арбітр до основного часу першого тайму.

42 хв. Степаненко у верховому єдиноборстві зіткнувся з суперником. Виникла медична пауза для гравців у жовтій формі.

40 хв. Небезпечний момент Румунії! Щастить збірній України! Станчу прямою подачею з кутового ледве не вразив ворота Луніна, але воротаря виручила поперечина!

38 хв. Румуни просто героїчно зіграли в захисті, відбившись від небезпечної атаки українців. Не дали пробити по воротах ані Довбику, ані Мудрика, ані Шапаренку.

36 хв. Дрегушин гостро переривав фланговий простріл Мудрика, і українці заробили право на кутовий.

33 хв. Шапаренко сфолив проти Дрегуша, і це перспективний штрафний в атаці для збірної Румунії.

29 хв. Гол! Румунія забиває! Помилка Луніна з вибиванням м'яча завершилася перехопленням та невідпорним ударом Станчу з-за меж штрафного майданчика в дальню дев'ятку!

28 хв. Тепер вже Румунія заробила кутовий, і українці також впевнено відбилися після стандарту суперників. Довбик допоміг захисникам під час кутового.

25 хв. Циганков своєю активністю на фланзі заробив кутовий для збірної України. Але Віктор вирішив прострілити з кута в район ближньої стійки, де на м'яч чатував лише румунський захисник.

Фото Андрія Ющака

22 хв. Після подачі кутового Довбик завдав пострілу з дистанції з лівої ноги - вище воріт!

20 хв. 39 передач Румунії проти 187 в України. Володіння м'ячем - 30% проти 70%.

19 хв. Гравці в синій формі тривалий час контролюють м'яч, але переважно в статиці. Не вистачає швидкості та простору для просування нашим атакам.

16 хв. Поки непогано дають раду українці в захисті під час румунських атак. З подоланням щільних захисників редутів суперників поки складніше, але сподіваємося на краще!

14 хв. Пройшла гарна українська контратака: захисники побачили ривок по флангу Циганкова, Віктор пройшов до воріт, але м'яч після його прострілу опинився в руках голкіпера!

12 хв. Довбик прийняв м'яч з ауту в атаці, поставив корпус в боротьбі за м'яч, але вчасна підстраховка від румунського захисту нівелювала загрозу воротам господарів.

10 хв. Дрегушин жорстко зустрів Судакова біля бокової лінії в захисті, але, на думку рефері, без фолу!

8 хв. Небезпечний момент Румунії! Лунін у грі! Коман спробував завдати дальнього удару по воротах гостей - м'яч прилетів чітко до рук воротаря!

7 хв. Чергова атака збірної Україним завершилася ударом Довбика з-за меж штрафного майданчика, але м'яч заблокований румунським захистом!

5 хв. Україна знаходиться в позиційних атаках з перших хвилин гри. Поки прогнозовано, зважаючи на якість виконавської майстерності українських гравців.

Фото Андрія Ющака

3 хв. Довга передача пройшла з лінії захисту на забігання Довбика в атаку, але Ніце встиг першим до м'яча!

2 хв. Перша активність від Мудрика! Отримав Михайло м'яч на лівому фланзі, технічно оминув опір кількох румунських футболістів, але віддав дещо запізний пас на партнера в атаку.

1 хв. МАТЧ РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ! Україна розігрує м'яч з центру поля!

Футболісти вітаються один з одним, а Степаненко разом зі Станчу прямують до шведського арбітра Гленна Нюберга, який працюватиме в сьогоднішньому протистоянні.

Наші футболісти заспівали Славень під численні вигуки стадіону "Слава Україні!"

Лунають державні гімни України та Румунії!

Гравці збірних Румунії та України під овації публіки виходять на смарагдовий газон "Арени Мюнхен"! Українська основа, як завжди, з національними прапорами на плечах!

5 з 10-ти голів збірної Румунії на чемпіонатах Європи відбувалися зі стандартів. Сподіваємося, тренерський штаб збірної України приділив цьому компоненту значну увагу в підготовці до поєдинку!

46-та проти 22-ї команд у рейтингу ФІФА. Як завершиться сьогоднішній матч? Публічне голосування на сайті УЄФА поки має такі результати: 41% - Румунія; 49% - Україна; 10% - нічия.

Завершується передматчева розминка збірних Румунії та України. Вже незабаром стартові 11-ки вийдуть на їх перший футбольний тест на чемпіонаті Європи 2024 року!

Близько 12 тисяч українських вболівальників підтримуватимуть сьогодні "синьо-жовтих" з трибун "Арени Мюнхен"! Але, зважаючи, що арена має майже 60 тисяч місць, то підтримка України безперечно буде масштабною!

Збірна України розпочне Євро-2024 в синьому комплекті ігрової форми. Румунська ж збірна вийде на поле стадіону в Мюнхені в жовтих кольорах!

Андрій Ярмоленко може стати першим українським футболістом, який зіграє на 4-х (!) чемпіонатах Європи. Український вінгер взяв безпосередню участь у п'яти з восьми голів нашої збірної на змаганнях, забивши два і віддавши три гольові передачі.

Якою буде гра збірна України в матчі з Румунією? При Реброві "синьо-жовті" люблять володіти м'ячем у формації 4-3-3, а із Зінченком українці отримують додаткового глибокого плеймейкера. Українці чудово будують свої атаки ззаду і не бояться створювати пресинг, розбиваючи його короткими передачами. Вони також дуже небезпечні в перехідних фазах завдяки індивідуальній майстерності Мудрика та Циганкова.

Минуло трохи менше 24 років відтоді, як збірна Румунії здобула свою єдину перемогу на Євро. За вихід до чвертьфіналу "триколірні" обіграли команду Англії з рахунком 3:2!

Рівно три роки тому в цей день збірна України обіграла в Бухаресті команду Північної Македонії на Євро-2020 - 2:1! За нашу команду тоді відзначалися Андрій Ярмоленко та Роман Яремчук, обидва можуть посилити гру з румунами сьогодні з лави запасних!

Зважаючи на пошкодження Віталія Миколенка в контрольному спарингу з Молдовою, логічною виглядає поява Олександра Зінченка на позиції лівого захисника в команді Сергія Реброва. Також наставник довірив центральну вісь із перших хвилин тріо Степаненко-Шапаренко-Судаков. В цілому, на 100% бойова основа "синьо-жовтих"!

Вітаємо, шановні вболівальники! Сьогодні розпочинається чемпіонат Європи 2024 року й для збірної України, яка в стартовій грі в межах групи E зустрінеться в очному протистоянні із командою Румунії!

Стартовий склад збірної Румунії: 1. Флорін Ніце, 2. Андрей Раціу, 3. Раду Дрегушин, 6. Маріус Марін, 11. Нікушор Банку, 15. Андрей Бурке, 17. Флорінел Коман, 18. Резван Марін, 19. Деніс Дрегуш, 20. Денніс Ман, 21. Ніколає Станчу (к).

Запасні: 4. Адріан Рус, 5. Йонуц Неделчару, 7. Деніс Алібек, 8. Александру Чікелдеу, 9. Георге Пушкаш, 10. Яніс Хаджі, 12. Гораціу Молдован, 13. Валентін Міхейле, 14. Даріус Олару, 22. Васіле Могош, 23. Деян Сореску, 24. Богдан Раковіцін, 25. Даніел Бирлігя, 26. Адріан Шут.

Стартовий склад збірної України: 23. Андрій Лунін, 17. Олександр Зінченко, 22. Микола Матвієнко, 13. Ілля Забарний, 2. Юхим Конопля, 6. Тарас Степаненко (к), 19. Микола Шапаренко, 10. Михайло Мудрик, 14. Георгій Судаков, 15. Віктор Циганков, 11. Артем Довбик.

Запасні: 1. Георгій Бущан, 3. Олександр Сваток, 4. Максим Таловєров, 5. Сергій Сидорчук, 7. Андрій Ярмоленко, 8. Руслан Маліновський, 9. Роман Яремчук, 12. Анатолій Трубін, 16. Віталій Миколенко, 18. Володимир Бражко, 20. Олександр Зубков, 21. Валерій Бондар, 24. Олександр Тимчик, 25. Владислав Ванат, 26. Богдан Михайліченко.

Заявка збірної України на матч із Румунією (за номерами)

1. Георгій Бущан, 2. Юхим Конопля, 3. Олександр Сваток, 4. Максим Таловєров, 5. Сергій Сидорчук, 6. Тарас Степаненко, 7. Андрій Ярмоленко, 8. Руслан Маліновський, 9. Роман Яремчук, 10. Михайло Мудрик, 11. Артем Довбик, 12. Анатолій Трубін, 13. Ілля Забарний, 14. Георгій Судаков, 15. Віктор Циганков, 16. Віталій Миколенко, 17. Олександр Зінченко, 18. Володимир Бражко, 19. Микола Шапаренко, 20. Олександр Зубков, 21. Валерій Бондар, 22. Микола Матвієнко, 23. Андрій Лунін, 24. Олександр Тимчик, 25. Владислав Ванат, 26. Богдан Михайліченко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
05.08.2024 17:02

Сергій Ребров та Унаї Мельгоса взяли участь у пресконференції в Будинку футболу

У понеділок, 5 серпня, у Будинку футболу відбулася пресконференція гол...

14.07.2024 23:59

Фінальний турнір Євро-2024: календар, табло, регламент

Чемпіонат Європи 2024 року проходив у Німеччині із 14 червня до 14 лип...

14.07.2024 23:58

Євро-2024. Переможцем турніру стала команда Іспанії

Сьогодні в Берліні на «Олімпіаштадіон» у фінальному матчі...

01.07.2024 14:02

Суперник України в Лізі націй. Збірна Грузії на Євро-2024

Суперник збірної України в Лізі націй сезону-2024/2025, команда Грузії...

Підписатися на новини