Сергій Ребров: «У збірної Польщі індивідуально сильні гравці...»

Напередодні товариського матчу з командою Польщі головний тренер національної збірної України Сергій Ребров дав пресконференцію.

— Який склад ми можемо очікувати завтра? Чи будуть зміни?

— Зміни точно будуть. У нас є три гри, щоб перевірити всіх кандидатів.

— Наскільки важливою для вас є гра саме в Польщі?

— Я завжди висловлюю подяку полякам, ми багато ігор тут проводимо. Польща багато допомагає Україні, нашому народу, ми дуже вдячні їй за це. Є багато поляків, які приходять на наші матчі, підтримують нас. Нам дуже комфортно тут грати.

— Як ви будете мотивувати своїх футболістів?

— У ситуації, в якій зараз наша країна, гравцям не потрібні якісь мотиваційні промови. Іноді ми показуємо їм звернення наших бійців. Ми всі розуміємо, що в Україні сьогодні футбол не на першому місці. Усі футболісти, які представляють нині нашу країну, розуміють, для кого й для чого вони це роблять. Їм не потрібна додаткова мотивація. Щодня вони дивляться новини, дивляться, як росія знищує наші міста, убиває наших дітей…

Я завжди нагадую, що ми представляємо велику державу, ми боремося за свою незалежність. Гравці на футбольному полі показують, що Україна хоче бути в європейській родині. Тому потрапляння на Євро — великий крок для того, щоб наша країна ввійшла в ЄС.

— Чи додає вам мотивації нещодавня звитяга Олександра Усика?

— Ми всі вболівали за Олександра, бачили, яким був бій. Дуже важлива перемога для всіх нас. Він не просто переміг, а переміг дуже красиво. Тож ця звитяга також надихає наших гравців, адже вони побачили, як у світі ставляться до України. Усі наші футболісти бачать, що вони дійсно можуть зробити для України на Євро.

— Чи є нинішня збірна України найсильнішою в історії?

— У нас багато молодих гравців, у цієї збірної дуже великий потенціал. Подивимося, як ми розкриємо себе на чемпіонаті Європи. Це дуже перспективна команда на майбутнє, ми будемо її будувати, намагатися показувати результат із молодими й досвідченими футболістами.

— Опишіть сильні сторони збірної Польщі. Кого виділите серед гравців?

— Усім у Європі прийде на думку Роберт Левандовський, тому що це яскравий футболіст, легенда. Збірна Польщі заслужила вихід на Євро, незважаючи на труднощі у кваліфікації. Ця команда має виконавців високого рівня. Для тренера важливо зробити зі своїх підопічних збірну, гадаю, йому це вдалося у відбірному циклі. Коли я свого часу грав проти збірної Польщі, то ми, напевно, програли всі матчі. Тож тут дуже індивідуально сильні гравці, дуже важливо їх організувати.

Склад збірної України

Воротарі: Георгій Бущан («Динамо» Київ), Анатолій Трубін («Бенфіка» Лісабон, Португалія), Андрій Лунін («Реал» Мадрид, Іспанія).

Захисники: Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Валерій Бондар (усі — «Шахтар» Донецьк), Олександр Тимчик («Динамо» Київ), Віталій Миколенко («Евертон» Ліверпуль, Англія), Ілля Забарний («Борнмут», Англія), Олександр Сваток (СК «Дніпро-1» Дніпро), Максим Таловєров (ЛАСК Лінц, Австрія), Богдан Михайліченко («Полісся» Житомир).

Півзахисники: Андрій Ярмоленко, Микола Шапаренко, Володимир Бражко (усі — «Динамо» Київ), Тарас Степаненко, Олександр Зубков, Георгій Судаков (усі — «Шахтар» Донецьк), Олександр Зінченко («Арсенал» Лондон, Англія), Віктор Циганков («Жирона», Іспанія), Михайло Мудрик («Челсі» Лондон, Англія), Сергій Сидорчук («Вестерло», Бельгія), Руслан Маліновський («Дженоа» Генуя, Італія).

Нападники: Артем Довбик («Жирона», Іспанія), Роман Яремчук («Валенсія», Іспанія), Владислав Ванат («Динамо» Київ).

Резервний список: Дмитро Різник, Данило Сікан (обидва — «Шахтар» Донецьк), Денис Попов, Віталій Буяльський, Владислав Кабаєв (усі — «Динамо» Київ), Єгор Ярмолюк («Брентфорд», Англія).

У Варшаві українці зіграють наступний підготовчий і водночас товариський матч — із Польщею 7 червня (квитки). Початок зустрічі — о 21:45 за київським часом.

Заключною грою передтурнірного збору стане поєдинок із національною командою Молдови 11 червня в Кишиневі (квитки). Початок зустрічі — о 19:00 за київським часом.

Наступного дня, 12 червня, збірна прибуде до місця постійної дислокації на Євро-2024 — містечка Вісбаден.

Календар матчів групи Е на Євро-2024

17.06. Румунія — Україна. «Арена Мюнхен». Мюнхен. 16:00

17.06. Бельгія — Словаччина. «Франкфурт-Штадіон». Франкфурт-на-Майні. 19:00

21.06. Словаччина — Україна. «Дюссельдорф-Арена». Дюссельдорф. 16:00

22.06. Бельгія — Румунія. «Штадіон Кельн». Кельн. 22:00

26.06. Словаччина — Румунія. «Франкфурт-Штадіон». Франкфурт-на-Майні. 19:00

26.06. Україна — Бельгія. «Арена Штутгарт». Штутгарт. 19:00

Час початку матчів — київський.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
02.07.2024 23:55

Фінальний турнір Євро-2024: календар, табло, регламент

Чемпіонат Європи 2024 року проходить в Німеччині із 14 червня до 14 ли...

01.07.2024 14:02

Суперник України в Лізі націй. Збірна Грузії на Євро-2024

Суперник збірної України в Лізі націй сезону-2024/2025, команда Грузії...

30.06.2024 13:00

Українські арбітри працюватимуть на матчі 1/8 фіналу Євро-2024

Українські арбітри Микола Балакін та Олександр Беркут працюватимуть на...

29.06.2024 12:00

Анатолій Трубін: «Дякую всім за підтримку. Готуватимемося та працюватимемо далі»

Воротар збірної України, володар призу «Лев матчу» в поєди...

Підписатися на новини