Новини з табору збірної України: передматчеве тренування в незвичних умовах

Готель Herzogs Park, де мешкає на своєму першому передтурнірному зборі національна команда України, — дуже відоме футбольне місце в Герцогенаураху.

Перш за все варто сказати, що цей комплекс був збудований засновником всесвітньо відомої спортивної компанії Адольфом Даслером до Олімпіади 1972 року, що відбулася в Мюнхені (зараз готелем володіє внук пана Даслера). Із того часу футбольні й не тільки футбольні команди постійно зупиняються тут. Одразу на вході до головного холу нас з обох боків зустрічають стенди з найвідомішим винаходом пана Аді — бутсами: праворуч — революційні моделі із вражаючих розмірів шипами 1954—1974 років, ліворуч — більш сучасне професійне взуття футболістів поруч із м’ячем Євро-2024. Як відомо, саме «Адідас» уже багато чемпіонатів світу та Європи виробляє офіційні м’ячі турніру.

Фото Олександра Гливинського

Господарі виявили увагу до своїх нинішніх гостей: на видноті при вході у готель — синьо-жовтий прапор України. Одразу під ним — велике фото Аді Даслера та швейна машинка як символ справи усього життя засновника.

Про відомих гостей готелю нагадують їхні футболки. Збірна Аргентини мешкала тут під час фінального турніру чемпіонату світу 2006 року. А до й після того мундіалю тут постійно зупинялися й зупиняються команди, які зустрічаються в чемпіонаті Німеччини з «Нюрнбергом» або «Гройтер Фюрт» — найвідомішими клубами Середньої Франконії. Також у цьому регіоні німецькі команди часто проводять свої збори. Тож стіни готелю прикрашають футболки клубів з автографами гравців та позначенням сезону — «Баєр», «Кельн», «Лейпциг», «Ганновер-96», «Герта»…

Фото Олександра Гливинського

Так склалося, що сьогодні головний тренер збірної України Сергій Ребров та гравець синьо-жовтих Тарас Степаненко побували й у головній штаб-квартирі компанії «Адідас» — на передматчевій пресконференції. Через сильні дощі, які накрили цими днями Баварію, Німецький футбольний союз вирішив поберегти газон стадіону «Макс Морлок», тому офіційних тренувань на арені не відбулося. Тож і зустріч із медіа DFB запропонував провести не на стадіоні, а у штаб-квартирі «Адідасу», де є величезний медіацентр і де, власне, готується до цього матчу та буде базуватися під час Євро-2024 національна команда Німеччини. Зважаючи на те, що головний офіс компанії розташовано в Герцогенаураху, всього лише за 4 км від готелю, де зараз розташувалася збірна України, відмовлятися від такої пропозиції було б недоречно. На пресконференції Сергій Ребров повідомив про те, що від сьогодні всі гравці синьо-жовтих, присутні в таборі команди, працюють у загальній групі.

Фото Дана Балашова

Увечері українці прибули на тренування на вже добре знайоме їм поле клубу «Ельтерсдорф» у сусідньому Ерлангені. До слова, вчорашнє тренування нашої команди відвідали українські діти та їхні батьки, які мешкають на Півдні Німеччини. Після заняття головний тренер Сергій Ребров та гравці збірної за гарною традицією присвятили землякам увагу, залишивши свої автографи та сфотографувавшися на згадку.

Фото Дана Балашова

На сьогоднішньому ж занятті синьо-жовтих упродовж перших 15-ти хвилин були присутні представники медіа: попри перенесення офіційного тренування на скромніше поле, належні для ЗМІ заходи відбуваються згідно з регламентом.

Фото Дана Балашова

Після пробіжки та розминки гравці відпрацьовували тримання мʼяча у квадратах різної формації. В основній частині передігрового тренування головний тренер присвятив увагу тактичним аспектам ведення гри.

Уже завтра синьо-жовті проведуть перший контрольний поєдинок на цьому зборі — проти господарів поля, збірної Німеччини. Матч у Нюрнберзі розпочнеться о 21:45 за Києвом.

Склад збірної України

Воротарі: Георгій Бущан («Динамо» Київ), Анатолій Трубін («Бенфіка» Лісабон, Португалія), Андрій Лунін («Реал» Мадрид, Іспанія).

Захисники: Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Валерій Бондар (усі — «Шахтар» Донецьк), Олександр Тимчик («Динамо» Київ), Віталій Миколенко («Евертон» Ліверпуль, Англія), Ілля Забарний («Борнмут», Англія), Олександр Сваток (СК «Дніпро-1» Дніпро), Максим Таловєров (ЛАСК Лінц, Австрія), Богдан Михайліченко («Полісся» Житомир).

Півзахисники: Андрій Ярмоленко, Микола Шапаренко, Володимир Бражко (усі — «Динамо» Київ), Тарас Степаненко, Олександр Зубков, Георгій Судаков (усі — «Шахтар» Донецьк), Олександр Зінченко («Арсенал» Лондон, Англія), Віктор Циганков («Жирона», Іспанія), Михайло Мудрик («Челсі» Лондон, Англія), Сергій Сидорчук («Вестерло», Бельгія), Руслан Маліновський («Дженоа» Генуя, Італія).

Нападники: Артем Довбик («Жирона», Іспанія), Роман Яремчук («Валенсія», Іспанія), Владислав Ванат («Динамо» Київ).

Резервний список: Дмитро Різник, Данило Сікан (обидва — «Шахтар» Донецьк), Денис Попов, Віталій Буяльський, Владислав Кабаєв (усі — «Динамо» Київ), Єгор Ярмолюк («Брентфорд», Англія).

Фото Дана Балашова

Зазначимо, що завтра в німецькому Нюрнберзі наша збірна проведе товариський матч із господарями Євро-2024 (квитки). Початок зустрічі — о 21:45 за київським часом.

Наступного дня синьо-жовті вилетять до Варшави. У столиці сусідньої держави українці зіграють наступний підготовчий і водночас товариський матч — із Польщею 7 червня (квитки). Початок зустрічі — о 21:45 за київським часом.

Заключною грою передтурнірного збору стане поєдинок із національною командою Молдови 11 червня в Кишиневі (квитки). Початок зустрічі — о 19:00 за київським часом.

Наступного дня, 12 червня, збірна прибуде до місця постійної дислокації на Євро-2024 — містечка Вісбаден.

Календар матчів групи Е на Євро-2024

17.06. Румунія — Україна. «Арена Мюнхен». Мюнхен. 16:00

17.06. Бельгія — Словаччина. «Франкфурт-Штадіон». Франкфурт-на-Майні. 19:00

21.06. Словаччина — Україна. «Дюссельдорф-Арена». Дюссельдорф. 16:00

22.06. Бельгія — Румунія. «Штадіон Кельн». Кельн. 22:00

26.06. Словаччина — Румунія. «Франкфурт-Штадіон». Франкфурт-на-Майні. 19:00

26.06. Україна — Бельгія. «Арена Штутгарт». Штутгарт. 19:00

Час початку матчів — київський.

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.07.2024 23:59

Фінальний турнір Євро-2024: календар, табло, регламент

Чемпіонат Європи 2024 року проходив у Німеччині із 14 червня до 14 лип...

14.07.2024 23:58

Євро-2024. Переможцем турніру стала команда Іспанії

Сьогодні в Берліні на «Олімпіаштадіон» у фінальному матчі...

01.07.2024 14:02

Суперник України в Лізі націй. Збірна Грузії на Євро-2024

Суперник збірної України в Лізі націй сезону-2024/2025, команда Грузії...

30.06.2024 13:00

Українські арбітри працюватимуть на матчі 1/8 фіналу Євро-2024

Українські арбітри Микола Балакін та Олександр Беркут працюватимуть на...

Підписатися на новини