Футбол, інтелектуальні ігри та інтерактиви: у День захисту дітей УАФ організувала відкриті тренування для дітлахів

До Міжнародного дня захисту дітей, 1 червня, Українська асоціація футболу організувала для дітлахів «Відкриті уроки футболу».

Команда УАФ створила цей проєкт із метою психосоціальної підтримки дітей, постраждалих від війни, дітей військових ЗСУ та дітей, вимушено переміщених із регіонів, де ведуться активні бойові дії.

Цього дня понад 100 діток зібралися на одному зі стадіонів Будинку футболу, щоб весело провести час за футбольними активностями.

Фото Влада Яценка

«Міжнародний день захисту дітей було започатковано 1949 року через велику кількість дітей, які втратили батьків і дах над головою після Другої світової війни. Зʼявилася необхідність у збереженні здоровʼя та добробуту цих дітей. Україна вже десятий рік переживає те саме, наші діти втрачають близьких, дім, своє право на щасливе та безтурботне дитинство. Місією асоціації є допомога та підтримка цих дітей, ми прагнемо створити для них те найкраще дитинство, на яке заслуговує кожен із них. Тому сьогодні ми проводимо з ними час разом, граючи у футбол — спорт, що об’єднує найбільше», — привітав дітей та їхніх батьків на події перший віцепрезидент УАФ Павло Бойчук.

Фото Влада Яценка

Юні спортсмени не лише грали у футбол. Тренери проєкту розробили цілий комплекс розвивальних інтелектуальних вправ, ігор, що націлені на фізичний та психологічний розвиток дітей, їхню адаптацію та соціалізацію в командах.

Із порожніми руками із заходу не пішов ніхто — вимотані, але щасливі, діти поїхали відпочивати з комплектом подарунків від асоціації. Кожен учасник сьогоднішньої події отримав на памʼять мʼяч, яким грав, а також спортивну форму.

Фото Влада Яценка

«Цей проєкт більше, ніж просто футбол. Ми додали важливі для становлення кожної дитини компоненти, психологічний та соціальний аспекти. Комплекси вправ від наших тренерів допомагають дітям обʼєднуватися, вчитись працювати в команді, а інтерактивні ігри розвивають у них логічне мислення. У такий спосіб ми прагнемо відволікти дітей від травм війни й подарувати їм позитивні емоції. Це важливо і для розвитку українського футболу — можливо, серед них зростає наша майбутня зірка. Діти лишилися задоволені, і це головне для нашої команди!» — розповів про свої враження від події менеджер із реалізації програм дитячо-юнацького футболу департаменту розвитку футболу УАФ Марʼян Яськів.

Фото Влада Яценка

Нагадаємо, проєкт «Відкриті уроки футболу» реалізується у 20-ти регіонах України. Футбольні фестивалі вже об’єднали 22 громади з різних куточків України, понад 2000 дітей і 300 волонтерів. Футбольне поле стає центром об’єднання різних людей громади завдяки любові до футболу.

«Відкриті уроки футболу» — це про об’єднання й дружбу дітей ВПО з місцевими дітьми, їхню соціальну інтеграцію через гру у футбол; про інклюзивне середовище, де учасники незалежно від рівня здібностей і статі можуть узяти участь в активностях; про філософію масового футболу — отримувати радість від гри замість результату за всяку ціну; про виховання здорового способу життя.

Фото Влада Яценка

Проєкт викликає зацікавленість і в ньому беруть участь, окрім дітей і їхніх батьків, учителі, тренери, психологи, фахівці з безпеки, молодіжні лідери, місцева влада та меценати.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.05.2024 12:00

«Відкриті уроки футболу» в Конотопі, що на Сумщині, — для дітей, постраждалих від війни

У Конотопі, що на Сумщині, Асоціація футболу Сумської області та конот...

10.05.2024 17:19

Обрано голову Палати з вирішення спорів УАФ

9 травня в Будинку футболу відбулося перше засідання нового склад...

Підписатися на новини