Віталій Миколенко: «Моє відновлення йде за планом, динаміка позитивна»

Захисник національної збірної України Віталій Миколенко розповів про початок підготовки команди до чемпіонату Європи.

Синьо-жовті почали готуватися до Євро-2024 та вже провели перше тренування в Німеччині. Віталій Миколенко розповів, як відзначив свій 25-й день народження, а також про процес свого відновлення після травми.

«Перший день, ми тільки зібралися, ще не всі приїхали. Думаю, ближче до матчів будемо відчувати цей тиск. Я провів розминку з командою, була робота з м’ячем. Моє відновлення йде за планом. Наш медичний штаб сказав, що динаміка позитивна. Сподіваюся, скоро буду в основній групі.

Сергій Станіславович привітав із днем народження. Нічого особливого, побажав здоров’я, що найважливіше в нашій професії та загалом у житті, побільше перемог, не тільки на полі, а й за його межами. Дуже часто доводиться відзначати день народження у збірних, починаючи з рівня U-17. Я вважаю, що 25 років — нормальний вік для футболіста. Не молодий, але й не старий. Це саме золота середина», — сказав Віталій Миколенко.

Склад збірної України

Воротарі: Георгій Бущан («Динамо» Київ), Анатолій Трубін («Бенфіка» Лісабон, Португалія), Андрій Лунін («Реал» Мадрид, Іспанія).

Захисники: Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Валерій Бондар (усі — «Шахтар» Донецьк), Олександр Тимчик («Динамо» Київ), Віталій Миколенко («Евертон» Ліверпуль, Англія), Ілля Забарний («Борнмут», Англія), Олександр Сваток (СК «Дніпро-1» Дніпро), Максим Таловєров (ЛАСК Лінц, Австрія), Богдан Михайліченко («Полісся» Житомир).

Півзахисники: Андрій Ярмоленко, Микола Шапаренко, Володимир Бражко (усі — «Динамо» Київ), Тарас Степаненко, Олександр Зубков, Георгій Судаков (усі — «Шахтар» Донецьк), Олександр Зінченко («Арсенал» Лондон, Англія), Віктор Циганков («Жирона», Іспанія), Михайло Мудрик («Челсі» Лондон, Англія), Сергій Сидорчук («Вестерло», Бельгія), Руслан Маліновський («Дженоа» Генуя, Італія).

Нападники: Артем Довбик («Жирона», Іспанія), Роман Яремчук («Валенсія», Іспанія), Владислав Ванат («Динамо» Київ).

Резервний список: Дмитро Різник, Данило Сікан (обидва — «Шахтар» Донецьк), Денис Попов, Віталій Буяльський, Владислав Кабаєв (усі — «Динамо» Київ), Єгор Ярмолюк («Брентфорд», Англія).

Нагадаємо, 3 червня в німецькому Нюрнберзі наша команда проведе товариський матч із господарями Євро-2024 (квитки). Початок зустрічі — о 21:45 за київським часом.

Наступного дня синьо-жовті вилетять до Варшави. У столиці сусідньої держави українці зіграють наступний підготовчий і водночас товариський матч — із Польщею 7 червня (квитки). Початок зустрічі — о 21:45 за київським часом.

Заключною грою передтурнірного збору стане поєдинок із національною командою Молдови 11 червня в Кишиневі (квитки). Початок зустрічі — о 19:00 за київським часом.

Наступного дня, 12 червня, національна команда прибуде до місця постійної дислокації на Євро-2024 — містечка Вісбаден.

Календар матчів групи Е на Євро-2024

17.06. Румунія — Україна. «Арена Мюнхен». Мюнхен. 16:00

17.06. Бельгія — Словаччина. «Франкфурт-Штадіон». Франкфурт-на-Майні. 19:00

21.06. Словаччина — Україна. «Дюссельдорф-Арена». Дюссельдорф. 16:00

22.06. Бельгія — Румунія. «Штадіон Кельн». Кельн. 22:00

26.06. Словаччина — Румунія. «Франкфурт-Штадіон». Франкфурт-на-Майні. 19:00

26.06. Україна — Бельгія. «Арена Штутгарт». Штутгарт. 19:00

Час початку матчів — київський.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
08.04.2024 14:15

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Віталій Миколенко

У відборі Євро-2024 захисник англійського «Евертону» Вітал...

17.03.2024 13:00

Віталій Миколенко та Олександр Караваєв стали гостями програми Влади Седан

Зараз збірна України тренується  в іспанській Марбельї, готуючись...

09.03.2024 16:54

«Евертон» Віталія Миколенка програв виїзний матч англійської Прем’єр-ліги

У стартовому поєдинку 28-го туру англійської Прем’єр-ліги &laquo...

Підписатися на новини