Заходи проєкту FIFA Talent Development Scheme проходять навіть у сільській місцевості

Українська асоціація футболу продовжує пошук юних футбольних талантів у межах пілотного проєкту FIFA Talent Development Scheme у районах Вінниччини.

Нагадаємо, УАФ робить акцент на виявленні молодих талантів шляхом тестування їхніх природних фізичних здібностей та подальшій організаційній підтримці розвитку.

Варто зауважити, що цей проєкт поширюється навіть на сільську місцевість.  28 травня захід у його межах відбувся в селі Вербка (Чечельницька територіальна громада, Гайсинський район).

Фото ВОАФ

Спортивне свято пройшло за підтримки голови районної ради Віталія Савчука, його заступниці Оксани Матвієнко, селищної голови Чечельницької громади Світлани Палісіки й директора агрофірми «Вербка» Романа Гончаренка, який сприяє оздоровленню й спортивному розвитку громади. Зокрема, навіть під час війни за кошти його агропідприємства в селі побудували спортивний майданчик зі штучним покриттям. На ньому можуть займатися і діти, і дорослі.

На урочистому відкритті спортивного свята також були присутні голова осередку ФСТ «Колос» Чечельницькоі територіальної громади Олександр Ковтун (колишній футболіст, нині — спортивний інструктор-методист агрофірми «Вербка») та менеджерка Вінницької обласної асоціації футболу Вікторія Сметанюк.

Фото ВОАФ

Загалом у івенті взяли участь учні чотирьох загальноосвітніх шкіл Чечельницької громади. Фахівці протестували близько 150-ти дітей. Юні спортсмени пробували свої сили в різнопланових тестах на стадіоні зі штучним покриттям СТОВ «Агрофірма «Вербка».

Усі школи, які взяли участь у проєкті, отримали в подарунок набір м’ячів від УАФ та спортінвентар. А дітям вручили дипломи про проходження тестування й пам’ятні медалі.

Фото ВОАФ

Довідка

Українська асоціація футболу, попри період найскладнішого випробування для нашої держави, стала однією з асоціацій-членів ФІФА, які долучилися до реалізації її нової програми з розвитку талантів (FIFA Talent Development Scheme).

Автором і головним координатором програми є відомий тренер Арсен Венгер, керівник напряму глобального розвитку футболу у ФІФА. Він наполягає на тому, що надання шансу кожному таланту, незалежно від того, де й коли він/вона народилися, має бути стратегічною діяльністю й відповідальністю кожної національної асоціації у світі (за централізованої підтримки та керівництва на глобальному рівні з боку ФІФА). Запуску програми передував тривалий глобальний процес дослідження середовища в кожній із 211-ти асоціацій-членів ФІФА.

Фото ВОАФ

У межах пілотного проєкту з реалізації програми розвитку талантів ФІФА УАФ зробила акцент на виявленні молодих талантів шляхом тестування їхніх природних фізичних здібностей та подальшій організаційній підтримці розвитку ідентифікованих потенційних талантів. Цей процес, безперечно, має бути загальнонаціональним. Але наразі у фокусі — регіональний рівень, а саме — ОТГ, містечка та села, діти з яких ніколи не були охоплені подібним тестуванням — та, здебільшого, й організованим футбольним процесом.

Основним інструментом проєкту є аналітична система, розроблена спеціально для тестування дітей 8—12-ти років для оцінки фізичних здібностей і потенціалу їхнього розвитку в разі залучення до фахово організованого тренувального процесу. До програми залучені як хлопці, так і дівчата.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.06.2024 11:00

За сприяння УАФ діти в Києві спостерігали за матчем збірної України зі словаками

За сприяння УАФ одразу на двох локаціях за стартовим поєдинком збірної...

19.06.2024 10:00

У Києві відбулися фінали столичної WhiteBIT Superleague

На столичному НТК ім. В. Баннікова за підтримки УАФ пройшли фінали киї...

13.06.2024 16:00

«Відкриті уроки футболу» пройшли у Дніпрі

Захід у межах проєкту Української асоціації футболу «Відкриті ур...

13.06.2024 10:36

Волинь долучилася до проєкту «Відкриті уроки футболу»

У Турійську, що на Волині, уперше відбувся фестиваль у межах проєкту У...

Підписатися на новини