УАФ передає на реабілітацію військових у національній мережі Recovery 1,4 млн грн, зібраних на фіналі Кубку України

У сезоні-2023/2024 Українська асоціація футболу уперше з початку повномасштабного вторгнення провела фінальний поєдинок Кубку України.

Великий український фінал «Ворскла» — «Шахтар» назвали Матчем вдячності Силам оборони України, адже проведення матчів, та ще й з уболівальниками на стадіоні, є можливим саме завдяки захисникам та захисницям. 

Фото прес-служби УАФ

Усі кошти від продажу квитків, а саме — 1 400 000 грн, Українська асоціація футболу передає на реабілітацію військових. Команда УАФ активно допомагає реабілітаційним центрам України, а цього разу підтримає роботу національної мережі реабілітаційних центрів для поранених військових RECOVERY. Цей проєкт заснували Віктор і Олена Пінчуки задля допомоги захисникам і захисницям України, які дають відсіч російській агресії. 

Фото RECOVERY

Асоціація разом із RECOVERY планує придбати комплекти з ерготерапевтичних м‘ячів Smart Ball та планшетів, що передадуть у дев’ять реабілітаційних центрів. Ці набори стануть важливим доповненням у зали ерготерапії та прискорять відновлення військових після поранень.

Сам фінальний матч Кубку України обʼєднав понад 700 000 уболівальників! Трансляція в ефірі телеканалу ICTV2 зібрала понад 500 000 глядачів, посівши третє місце у слоті серед програм усіх телеканалів та ввійшовши до топ-10 найкращих програм дня. Трансляція на YouTube-каналах «Факти ICTV» та ICTV2 зібрала ще понад 216 тис. переглядів. На стадіоні «Авангард» у Рівному великий фінал дивилося наживо понад 3500 уболівальників. 

Фото прес-служби УАФ

Нагадаємо, матч відбувся 15 травня між командами «Ворскла» (Полтава) та «Шахтар» (Донецьк). Володарем Кубка України з футболу став «Шахтар», обігравши «Ворсклу» з рахунком 2:1. 

ГС «Українська асоціація футболу» —  національна футбольна асоціація, заснована 13 грудня 1991 року. Із 1992 року є членом ФІФА та УЄФА. Метою асоціації є глобальний розвиток українського футболу, його популяризація та гідне представлення в міжнародній футбольній спільноті. Під егідою УАФ функціонує понад 20 національних збірних із різних видів футболу. 25 січня 2024 року президентом УАФ став Андрій Шевченко. 

Фото RECOVERY

RECOVERY — національна мережа реабілітаційних центрів для поранених військових. Проєкт заснували Віктор і Олена Пінчуки задля допомоги Силам оборони та безпеки України. На сьогодні 12 реабілітаційних центрів RECOVERY надають якісні безоплатні послуги в Києві, Львові, Рівному, Вінниці, Черкасах, Полтаві, Хмельницькому, Одесі (два заклади) і на Дніпровщині (три заклади). Загалом у центрах національної мережі вже отримали реабілітаційну допомогу понад 10 тис. пацієнтів. У планах засновників проєкту до кінця 2024 року розширити мережу щонайменше до 18-ти інноваційних реабілітаційних центрів.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.06.2024 11:00

За сприяння УАФ діти в Києві спостерігали за матчем збірної України зі словаками

За сприяння УАФ одразу на двох локаціях за стартовим поєдинком збірної...

19.06.2024 10:00

У Києві відбулися фінали столичної WhiteBIT Superleague

На столичному НТК ім. В. Баннікова за підтримки УАФ пройшли фінали киї...

13.06.2024 16:00

«Відкриті уроки футболу» пройшли у Дніпрі

Захід у межах проєкту Української асоціації футболу «Відкриті ур...

13.06.2024 10:36

Волинь долучилася до проєкту «Відкриті уроки футболу»

У Турійську, що на Волині, уперше відбувся фестиваль у межах проєкту У...

Підписатися на новини