До Коломиї та Галича, що на Івано-Франківщині, завітав проєкт із пошуку та розвитку юних футбольних талантів FIFA TDS

15-го та 22 травня в Коломиї та Галичі, що на Івано-Франківщині, відбулися чергові заходи з реалізації проєкту з пошуку та розвитку юних футбольних талантів FIFA TDS.

У межах цих заходів було протестовано 145 дітей із Коломийської ТГ і 150 хлопчиків та дівчат із Галицької ТГ.

Фото ІФОАФ

Традиційно кожен учасник отримав памʼятну медаль та свідоцтво про участь у проєкті, а їхні навчальні заклади — набори відповідного інвентарю, який будуть використовувати при організації навчально-тренувального процесу.

Фото ІФОАФ

За традицією, що склалася, учасники заходу подякували Силам оборони України за можливість жити та працювати, розвиваючи таланти юного покоління.

Довідка

Українська асоціація футболу, попри період найскладнішого випробування для нашої держави, стала однією з асоціацій-членів ФІФА, які долучилися до реалізації її нової програми з розвитку талантів (FIFA Talent Development Scheme).

Фото ІФОАФ

Автором і головним координатором програми є відомий тренер Арсен Венгер, керівник напряму глобального розвитку футболу у ФІФА. Він наполягає на тому, що надання шансу кожному таланту, незалежно від того, де й коли він/вона народилися, має бути стратегічною діяльністю й відповідальністю кожної національної асоціації у світі (за централізованої підтримки та керівництва на глобальному рівні з боку ФІФА). Запуску програми передував тривалий глобальний процес дослідження середовища в кожній із 211-ти асоціацій-членів ФІФА.

Фото ІФОАФ

У межах пілотного проєкту з реалізації програми розвитку талантів ФІФА УАФ зробила акцент на виявленні молодих талантів шляхом тестування їхніх природних фізичних здібностей та подальшій організаційній підтримці розвитку ідентифікованих потенційних талантів. Цей процес, безперечно, має бути загальнонаціональним. Але наразі у фокусі — регіональний рівень, а саме — ОТГ, містечка та села, діти з яких ніколи не були охоплені подібним тестуванням — та, здебільшого, й організованим футбольним процесом.

Фото ІФОАФ

Основним інструментом проєкту є аналітична система, розроблена спеціально для тестування дітей 8—12-ти років для оцінки фізичних здібностей і потенціалу їхнього розвитку в разі залучення до фахово організованого тренувального процесу. До програми залучені як хлопці, так і дівчата.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.07.2024 17:48

У Києві відбулися навчальний семінар та атестація для делегатів та офіцерів безпеки УАФ

У четвер, 25 липня, у Будинку футболу відбулися навчальний семінар та...

22.07.2024 17:46

Відбулося жеребкування мінітурніру за право замінити в УПЛ-2024/2025 СК «Дніпро-1» (Дніпро)

Сьогодні, як і анонсувалося, відбулося жеребкування півфінальних пар м...

20.07.2024 15:00

«Інклюзивні футбольні секції» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу та Київського об&rsquo...

19.07.2024 12:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до села Борщовичі, що на Львівщині

Львівська асоціація футболу продовжує реалізовувати традиційний всеукр...

Підписатися на новини