Семінар молодіжних лідерів для підтримки дітей, постраждалих від війни

У Києві на базі Державного торговельно-економічного університету пройшов семінар у межах проєкту УАФ Open Fun Football Schools («Відкриті уроки футболу»), що реалізується за підтримки фонду «Нова демократія» та Асоціації кроскультурних проєктів (Данія).

Особливістю даної навчальної програми є те, що участь у ній, окрім молодіжних лідерів — волонтерів з України, беруть і їхні однолітки з Данії (зі сторони данських колег — із муніципалітету Слагельсе та Данського футбольного союзу). Причому у данців це, зокрема, й біженці з України, які таким чином зберігають зв’язок із батьківщиною й шукають свої можливості для допомоги їй.

Фото прес-служби УАФ

Із нашого боку в Києві зібралися представники 18-ти областей, які за підтримки регіональних асоціацій футболу створюють молодіжні хаби у своїх громадах для психосоціальної підтримки дітей, постраждалих від війни, через заняття футболом. Організатори проєкту впевнені, що під час Євро всі заходи хабів будуть присвячені виступам національної збірної України, а восени планується провести фестивалі «Відкриті уроки футболу» з компонентами психологічної підтримки та мінної безпеки.

Фото прес-служби УАФ

Молоді люди, що зібралися на семінарі, вірять у перемогу й пов’язують своє майбутнє з Україною, спрямовуючи зусилля на реалізацію власних волонтерських футбольних проєктів підтримки дітей у громадах.

Фото прес-служби УАФ

Програму з боку України презентували координатор проєкту від УАФ Євгеній Столітенко та експерти зі спортивного, молодіжного, психологічного, інклюзивного та безпекового напрямів — Євгенія Павлова, Олексій Лазаренко, Ліана Копилова, Віталій Тітарук, Сергій Чешейко, Марія Модлінська та Вікторія Яхновська.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.10.2024 13:06

Помер Володимир Лазаренко…

Сьогодні, 10 жовтня на 65-му році життя помер менеджер науково-методич...

10.10.2024 12:06

аdidas представляє новий виїзний комплект форми збірних України

Сьогодні adidas та Українська асоціація футболу продовжили інформувати...

03.10.2024 13:02

«Відкриті уроки футболу» завітали до Синельникового, що на Дніпропетровщині

У Синельниковому, що на Дніпропетровщині, на базі місцевого ліцею № 7...

Підписатися на новини