Сьогодні відбудеться фінал Vbet Кубку України сезону-2023/2024 «Ворскла» — «Шахтар»

Уперше з початку повномасштабного вторгнення Українська асоціація футболу проводить фінальний поєдинок Vbet Кубку України, в якому сьогодні, 15 травня зустрінуться полтавська «Ворскла» та донецький «Шахтар».

Матч буде доступним до перегляду для кожного українця. Українська асоціація футболу заручилася підтримкою найбільшого медіахолдингу України, Starlight Media, та разом із телеканалом ICTV2 проведе трансляцію поєдинку. 

Коментувати перший із початку повномасштабного вторгнення великий український фінал УАФ та ICTV2 запросили легендарного Дениса Босянка, який 2022 року змінив коментаторську справу на військову. 

Босянок працюватиме в ефірі в парі з блогером та футбольним коментатором Романом Бебехом. А перед та після гри Роман буде ведучим спеціальної кубкової студії зі стадіону. Експертами виступатимуть В'ячеслав Шевчук, ексгравець донецького «Шахтаря» та збірної України, й Ія Андрущак, головна тренерка «Ворскли» U-19, ексгравчиня жіночої збірної України. Трансляцію студії дивіться на YouTube-каналі ICTV.

«Уперше за два роки УАФ повертає фінальний поєдинок Vbet Кубку України. Цей матч присвячено Силам оборони як вдячність за захист наших життів. Саме завдяки воїнам проведення фіналу Vbet Кубку України є можливим. УАФ цінує співпрацю зі Starlight Media, що дасть можливість підсилити висвітлення важливої події українського футболу та обʼєднає всіх футбольних уболівальників», — зазначив президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко.

Матч назвали Матчем вдячності Силам оборони України. Адже проведення фіналу Vbet Кубку України з уболівальниками на стадіоні стало можливим саме завдяки захисникам та захисницям, що героїчно боронять нашу країну. Усі кошти від продажу квитків буде перераховано на потреби військових.

Напередодні матчу, 14 травня, відбулися пресконференції за участі представників обох клубів.

«Це фінал — подія великого масштабу для такої команди, як «Ворскла». Це подія, яка творить історію нашого клубу. Це велика подія для вболівальників і велика мотивація для нас. Байдуже, що було до цього. Має значення лише одна гра, яка вирішує все», — сказав виконувач обов’язків головного тренера полтавської «Ворскли» Сергій Долганський.

«Те, що ми дісталися до фіналу, — це дуже хороший шлях. Для нас честь — брати участь у цій великій грі. Так, ми виграли чемпіонат, але пам’ятаємо, що сезон ще триває, і потрібно перемогти завтра. Усі наші емоції будуть у фіналі», — зазначив головний тренер донецького «Шахтаря» Маріно Пушич.

Vbet Кубок України-2023/2024. Фінал

15.05.2024

«Ворскла»  — «Шахтар». Рівне. Стадіон «Авангард». 19:00. Арбітр — Романов В. М. (Дніпро), асистенти арбітра — Шлончак С. М. (Черкаси), Висоцький В. О. (Запоріжжя), четвертий арбітр — Шандор О. А. (Львів), резервний арбітр — Стрілецька М. С. (Суми), спостерігач арбітражу — Дердо В. Г. (Чорноморськ). Арбітр ВАА — Деревінський О. О. (Хмельницький), асистент ВАА — Єрмоленко Р. М. (Чернігів), спостерігач ВАА — Овчар М. М. (Калуш). Делегат УАФ — Бабій В. Д. (Житомир). Асистент делегата УАФ — Радушинський В. М. (Житомир).

* У разі оголошення повітряної тривоги матч негайно зупиняється, а всі представники обох команд, уболівальники та працівники стадіону мають пройти до найближчого укриття.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.08.2024 14:00

Богдан Когут: «Сподіваюся, що ця кубкова звитяга послужить для «Вересу» поштовхом»

Капітан «Вересу» Богдан Когут у коментарі офіційному сайту...

23.08.2024 12:00

Валерій Іващенко: «Оболонь» могла не доводити справу до футбольної лотереї»

Керманич київської «Оболоні» Валерій Іващенко в коментарі...

13.08.2024 10:00

Володимир Ковалюк: «Зробили гарний подарунок до 100-річного ювілею клубу»

Головний тренер городенківського «Пробою» Володимир Ковалю...

Підписатися на новини