Перша ліга. «Карпати» — в УПЛ, «Інгулець» — на підході

Як і очікувалося, футболісти «Карпат» достроково здобули право наступного сезону виступати в елітному дивізіоні.

Офіційно це повернення відбулося після вчорашнього поєдинку 6-го туру чемпіонської групи, в якому львів’яни в гостях перемогли «Полтаву» — 1:0. Вирішальним виявився влучний удар бразильського легіонера зелено-білих Ігора Невеса в дебюті протистояння.

Утім, після фінального свистка головний тренер «Карпат» Мирон Маркевич сказав, що почивати на лаврах ніколи, адже завдання стати найсильнішою командою першої ліги ніхто з порядку денного не знімав.

На черзі повернення в УПЛ і «Інгульця». Підопічні Владислава Лупашка декласували «Прикарпаття», ще в першому таймі змусивши гостей чотири рази розпочинати із центра поля. Відзначилися Володимир Білоцерковець, Артем Сітало, Ярослав Богунов і Віталій Кольцов.

Після доволі неочікуваної поразки «Лівого берега» від «Кудрівки-Ниви» (1:2) з’явилася інтрига в боротьбі за четверте місце, що дає право на перехідні матчі за підвищення в класі.

А в групі вибування не відбувся поєдинок 6-го туру «Хуст» — «Металург». Керівництво запорізького ФК звернулося до ПФЛ із листом, в якому повідомляло, що через велику кількість травмованих команда не зможе виїхати на Закарпаття. Після з’ясування всіх обставин долю цього протистояння вирішить КДК.

І наостанок. Комітет з етики та чесної гри УАФ розпочав перевірку щодо можливого маніпулювання спортивним результатом у матчі 6-го туру «Металіст» — «Кремінь», в якому харків’яни взяли гору — 2:1.

Результати матчів і турнірні таблиці першої ліги

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.05.2024 16:10

Перша ліга. Залишилося визначити найсильнішу команду дивізіону

Із чималими труднощами даються звитяги лідеру — «Карпатам&...

04.05.2024 16:43

Перша ліга. Амбітні плани не тільки у «Карпат», а й в «Інгульця»

Коли сьогодні футболісти «Інгульця» виходили  на поле...

21.04.2024 16:01

Перша ліга. «Інгулець» здолав «Карпати», а «Металург» продовжує падіння

У 5-му турі в епіцентрі уваги були два поєдинки в чемпіонській групі,...

14.04.2024 17:01

Перша ліга. Вагомі заявки «Карпат» та «Інгульця», чергова невдача «Металурга»

Суперництво в першій лізі виходить на фінішну пряму. У четвертому турі...

Підписатися на новини