УАФ узяла участь у другому Саміті УЄФА з питань захисту дітей та молоді

11—12 квітня в конгрес-центрі Брдо в Словенії проходив Саміт УЄФА з питань захисту дітей та молоді. Від Української асоціації футболу в ньому взяла участь менеджерка із соціальної відповідальності Ірина Макаревич.

Учасників саміту привітали президент Футбольного союзу Словенії Раденко Міятович і директор відділу УЄФА із соціальної та екологічної стійкості Мікаєл Ува.

Участь у саміті взяла також віце-президентка УЄФА, член Виконавчого комітету УЄФА Лаура Макалістер, яка закликала понад 70 учасників заходу до відкритого обміну думками та підкреслила відданість УЄФА підтримці національних асоціацій на шляху до захисту дітей та молоді. 

Захід став унікальною можливістю для національних футбольних асоціацій Європи, представлених менеджерами із захисту дітей та молоді й менеджерами зі сталого розвитку футболу, поділитися своїми напрацюваннями в цій галузі, а також отримати нову інформацію від запрошених експертів та підтримку від колег з УЄФА.

Фото УАФ

Надихаючим був виступ команди, яка представляла глобальну адвокаційну кампанію Human Change, що має на меті покращити психічне здоров’я дітей, висвітлюючи негативний вплив соціальних мереж, ігор та цифрових пристроїв на мозок, що розвивається. Власне, футбол є цим інструментом подолання самотності та цифрової залежності.

Перший такий Саміт УЄФА з питань захисту дітей та молоді було організовано в листопаді 2022 року на базі штаб-квартири Королівської бельгійської футбольної асоціації.

Українська асоціація футболу підтверджує своє прагнення створювати умови для безпечних занять футболом або участі дітей в активностях, пов’язаних із футболом. Ще у грудні 2021 року Виконавчим комітетом УАФ ухвалено Політику Української асоціації футболу щодо захисту дітей (віком до 18-ти років). Із того часу УАФ проводить роботу з підвищення обізнаності осіб, які працюють із дітьми, щодо захисту підопічних у футболі. Також модуль із питань захисту дітей та молоді є обов’язковим для майбутніх тренерів у межах програми «Диплом С УЄФА».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
02.05.2024 12:10

У Києві відбувся семінар арбітрів та асистентів арбітра змагань ПФЛ України (друга ліга)

1 травня в Будинку футболу та на полях НТК ім. В. Баннікова відбувся с...

01.05.2024 10:00

Полтава долучилася до «Інклюзивних футбольних секцій»

Ініціатива Української асоціації футболу та Асоціації футболу Полтавщи...

29.04.2024 11:00

Пішов із життя Михайло Фоменко…

29 квітня 2024 року на 76-му році життя помер заслужений тренер Україн...

Підписатися на новини