Перша ліга. Вагомі заявки «Карпат» та «Інгульця», чергова невдача «Металурга»

Суперництво в першій лізі виходить на фінішну пряму. У четвертому турі чемпіонської групи велике значення для визначення володарів прямих путівок до УПЛ мали поєдинки «Лівий берег» — «Карпати» та «Інгулець» — «Епіцентр». Як часто буває в протистояннях, де на кону — шість очок, їхню долю вирішив один влучний удар.

На Київщині гостював фаворит, «Карпати», який не дозволив створити господарям практично нічого. Запам’ятався лише епізод під завісу матчу, коли головою пробивав бразильський легіонер Сідней, але на висоті був воротар зелено-білих Андрій Кожухар. На той час львів’яни вже вели в рахунку: багатоходову комбінацію завершив потужним пострілом Євген Підлепенець. Невдовзі міг відзначитися Ян Костенко, але союзником «Лівого берега» стала поперечина.

На жаль, через травми були змушені залишити поле провідні гравці киян Андрій Якимів та Владислав Войцеховський. Після фінального свистка гостей із перемогою (1:0) привітав головний тренер «Лівого берега» Віталій Первак, який зазначив, що вже ніщо не завадить їм посісти перше місце.

А в Петровому з’ясовували стосунки ще два клуби із чільної групи. На 60-й хвилині «Епіцентр» залишився в меншості після вилучення за друге попередження Ахмеда Алібекова, й «Інгулець» уже за шість хвилин скористався більшістю, коли Mаксим Mельничук забив переможний м’яч. 1:0.

Зазначимо, що в наступному турі в епіцентрі уваги знову будуть поєдинки за участю цього квартету — «Карпати» — «Інгулець» та «Епіцентр» — «Лівий берег».

А в групі вибування знову не перемогла «Буковина», хоча при цьому вона продовжує очолювати турнірну таблицю. Чергової невдачі зазнав і недавній лідер, «Mеталург», якому через серйозні кадрові втрати загрожує пониження в класі.

Результати матчів і турнірні таблиці першої ліги

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.04.2024 16:00

Перша ліга. «Карпати» — в УПЛ, «Інгулець» — на підході

Як і очікувалося, футболісти «Карпат» достроково здобули п...

21.04.2024 16:01

Перша ліга. «Інгулець» здолав «Карпати», а «Металург» продовжує падіння

У 5-му турі в епіцентрі уваги були два поєдинки в чемпіонській групі,...

07.04.2024 15:37

Перша ліга. «Карпати» здобувають вольову звитягу, а результативний «Хуст» — уже не аутсайдер

Після третього туру в «чемпіонській» групі першої ліги заг...

31.03.2024 14:31

Перша ліга. Перемоги «Карпат» і «Лівого берега», осічка «Інгульця» та камбек «Хуста»

Відбулися поєдинки другого туру весняної частини чемпіонату України се...

Підписатися на новини