В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу відбулася робоча нарада за участі керівництва УАФ та УПЛ і представників футбольних клубів УПЛ.

В нараді взяли участь віце-президент УАФ Олександр Шевченко, генеральний секретар УАФ Ігор Грищенко, голова комітету арбітрів Катерина Монзуль, голова комітету професіонального футболу Олег Лужний, в.о. президента УПЛ Євген Дикий та представники клубів УПЛ.

Під час засідання були обговорені нововведення в системі українського арбітражу. Зокрема, учасники наради говорили про механізм застосування системи жеребкування під час призначення арбітрів на матчі чемпіонату України. Нагадаємо, що тестове випробування цієї системи відбулося під час призначення арбітрів на матчі 1/2 фіналу Кубку України. Щоби впровадити подібну систему на матчах УПЛ, серед іншого потрібно відмовитися від регіонального принципу призначення арбітрів. Представники клубів із розумінням поставилися до такої пропозиції.

Також представників клубів було проінформовано, що в межах реформи українського арбітражу до окремих представників суддівського корпусу було застосовано тестування на поліграфі.

Окрім того, керівники клубів УПЛ знову повернулися до розмови про створення фонду для преміальних виплат найкращим арбітрам за підсумками сезону і при цьому висловили повну довіру Комітету арбітрів УАФ.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 12:00

В Івано-Франківській області продовжили реалізацію проєкту УАФ

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжила реалізацію проє...

10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

Підписатися на новини