Наталія Ігнатович: «Дівчата дуже хочуть показати себе, мріють про потрапляння у фінальний турнір чемпіонату Європи»

Головний тренер молодіжної жіночої збірної України WU-19 Наталія Ігнатович розповіла про завершальну стадію підготовки команди до другого раунду відбору Євро-2024 (WU-19).

За підсумками жеребкування підопічні Наталії Ігнатович потрапили до групи А4, де зіграють із Францією, Чехією та Норвегією. Поєдинки в нашому квартеті проходитимуть 3—9 квітня в Чехії, у Хомутові та Блшанах, на міських стадіонах. Наразі синьо-жовті проводять навчально-тренувальний збір саме в Хомутові. 

Процес підготовки команди до відбірного турніру офіційному сайту УАФ прокоментувала наставник молодіжної жіночої збірної України WU-19 Наталія Ігнатович.

Фото womensfootball.com.ua

«Процесом підготовки ми дуже задоволені. Дівчати уважні, наполегливо працюють. Всі на ходу, як кажуть, травмованих немає. Все добре, можна лише подякувати людям Чехії за теплий прийом. Місце тут дуже класне, ялинковий ліс, фантастичне за якістю поле неподалік нашого готелю. Все чудово, підготовка йде нормально. Шкода тільки, що виділити на неї вдалося не так багато днів, як хотілося.

Щодо наших суперників у групі, то ми вже всіх їх розібрали. Можу сказати, що легко не буде. Рівень супротивників у другому раунді відбору зовсім інший, ніж у першому. Ми тут зустрінемося з більш силовим футболом. Француженки дуже добре працюють із м'ячем, норвежки ж сповідують більш силовий стиль, можуть поштовхатися, поборотися. Але й у них є слабкі місця, як і у французської команди. Чи зможемо ми ними скористатися — це вже інша справа. Впевнена, що грати першим номером ми не будемо. Навпаки, будемо намагатися діяти на контратаках. А вже по ходу матчів будемо дивитися, на що ми здатні. 

Ми ставимо перед командою найвищі завдання на цьому турнірі. Хочемо потрапити у фінальну частину європейської першості. Це буде важко, але ми дуже сподіваємося. У найбільш складному поєдинку, зі збірною Франції, треба досягти пристойного результату, пропустити якомога менше й самим контратакувати. Із Чехією обов'язково поборемося. З Норвегією також будуть проблеми, адже там дуже потужні, високі футболістки. Намагатимемося грати з ними низом. Загалом — налаштовуємося. Дівчата дуже хочуть показати себе, мріють про потрапляння у фінальний турнір чемпіонату Європи», — сказала Наталія Ігнатович.

Фото womensfootball.com.ua

Склад молодіжної жіночої збірної України WU-19

Воротарі: Варвара Новікова («Ладомир» Володимир), Вікторія Канєвська («Пантери» Умань).

Захисники: Лідія Заборовець, Софія Луцан (обидві — «Шахтар» Донецьк), Даріна Краснобородько («Колос» Ковалівка), Валерія Греса («Клотен», Швейцарія), Євгенія Бєлова («Цюрих», Швейцарія).

Півзахисники: Діляра Бондарєва, Діана Боровська, Софія Петросян (усі — «ЕМС-Поділля» Вінниця), Дана Коротчук, Мирослава Невар (обидві — «Ладомир» Володимир), Олександра Янєва («Шахтар» Донецьк), Єлизавета Лиховид («Сістерс» Одеса), Валерія Гончарук («Атекс» Київ), Катерина Юзва («Маріуполь»).

Нападники: Вікторія Радіонова («Ворскла» Полтава), Ліліана Сербук, Ангеліна Федоренко (обидві — «Колос» Ковалівка), Марина Птицина («Гамбург», Німеччина).

Євро-2024 (WU-19). Другий раунд відбору. Група А4

03.04.2024

Франція — Україна (16:00)

Норвегія — Чехія (16:00)

06.04.2024

Франція — Норвегія (16:00)

Чехія — Україна (16:00)

09.04.2024

Чехія — Франція (17:00)

Україна — Норвегія (17:00)

Час початку матчів — київський.

У другому раунді кваліфікації визначаться сім збірних, які приєднаються до Литви у фінальній стадії чемпіонату Європи серед дівчат віком до 19-ти років, а також команди, які перейдуть з однієї ліги до іншої. Посів під час жеребкування другого раунду визначався позиціями, які збірні посіли в першому раунді восени.

У Лізі А в семи групах зіграють 28 команд, зокрема сім збірних, які піднялися з Ліги В за підсумками першого раунду. Сім переможців груп Ліги А другого раунду отримають путівки до фінальної стадії, матчі якої проходитимуть із 15-го до 27 липня 2024 року. Команди, що посядуть у групах четверті місця, перший раунд сезону-2024/2025 розпочнуть у Лізі В.

23 команди в Лізі В, у тому числі ті, що вилетіли після осіннього етапу з Ліги А, у шести групах (п'ять — по чотири учасники, одна — три) боротимуться за путівки до Ліги А першого раунду наступного розіграшу. Литва також виступатиме в Лізі B, хоча місце у фіналі їй забезпечено як господарю.

Євро-2024 (WU-19). Другий раунд відбору

Ліга А

Група А1: Іспанія, Данія, Греція, Словенія.

Група А2: Австрія, Ісландія, Ірландія, Хорватія.

Група А3: Англія, Італія, Португалія, Швейцарія.

Група А4: Франція, Чехія, Норвегія, Україна.

Група А5: Сербія, Бельгія, білорусь, Словаччина.

Група А6: Нідерланди, Фінляндія, Польща, Боснія і Герцеговина.

Група А7: Німеччина, Швеція, Угорщина, Румунія.

Ліга В

Група В1: Уельс, Північна Македонія, Молдова, Литва.

Група В2: Шотландія, Албанія, Кіпр, Ліхтенштейн.

Група В3: Ізраїль, Косово, Гібралтар, Люксембург.

Група В4: Чорногорія, Болгарія, Латвія, Азербайджан.

Група В5: Північна Ірландія, Естонія, Казахстан, Грузія.

Група В6: Туреччина, Фарерські о-ви, Вірменія.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.04.2024 14:00

Наталія Ігнатович: «Шансів залишитися в еліті практично не було»

Із Чехії повернулася молодіжна жіноча збірна України, яка невдало вист...

09.04.2024 18:53

WU-19: молодіжна жіноча збірна України завершила виступ у другому раунді відбору Євро-2024

Сьогодні, 9 квітня в чеському Хомутові молодіжна жіноча збірна України...

06.04.2024 18:03

WU-19: молодіжна жіноча збірна України програла Чехії в другому раунді відбору Євро-2024

Сьогодні, 6 квітня в чеських Блшанах молодіжна жіноча збірна України&n...

03.04.2024 18:04

WU-19: молодіжна жіноча збірна України стартувала в другому раунді відбору Євро-2024 з поразки

Сьогодні, 3 квітня в чеському Хомутові молодіжна жіноча збірна України...

Підписатися на новини