На Закарпаття завітав проєкт FIFA TDS Talent Development Scheme

У межах проєкту FIFA TDS Talent Development Scheme відбулося тестування хлопчиків та дівчат Середнянської та Великолучківської громад.

Сьогодні вперше Середнянський стадіон приймав фахівців УАФ, які спільно із тренерами вищевказаних ТГ протестували дітей молодшої шкільної ланки, які проживають на сільських територіях та за певною низкою причин не залучені до занять організованим футболом, та дітей-переселенців.

Фото прес-служби УАФ

На урочистому відкритті заходу учасників привітали Валерій Золотухін — начальник відділу юнацького футболу УАФ, Руслан Чорнак — голова Середнянської селищної ради та Олександр Пеца — начальник відділу молоді та спорту Середнянської селищної ради.

Після виконання Державного Гімну всі учасники разом хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів. Під час відкриття учителям та тренерам було вручено футбольний інвентар та м’ячі від УАФ, а діти отримали сертифікати й медалі за участь у новому цікавому проєкті. 

Фото прес-служби УАФ

У рамках пілотного проєкту з реалізації Програми розвитку талантів ФІФА УАФ зробила акцент на виявленні молодих талантів шляхом тестування їхніх природних фізичних здібностей та подальшої організаційної підтримки розвитку ідентифікованих потенційних талантів. Цей процес, безперечно, має бути загальнонаціональним, але наразі у фокусі — регіональний рівень, а саме — ТГ, містечка та села, діти з яких ніколи не були охоплені подібним тестуванням та здебільшого й організованим футбольним процесом. Саме цей підхід дозволить максимально виявити та підтримати всіх талановитих гравців, поінформувавши про їхній потенціал найближчі дитячі футбольні академії та ДЮСШ.

Фото прес-служби УАФ

Основним інструментом проєкту є аналітична система, розроблена спеціально для тестування дітей 8—12 років для оцінки фізичних здібностей і потенціалу для їхнього розвитку в разі залучення до фахово організованого тренувального процесу. До проєкту долучені як хлопчикі, так і дівчата. Загалом протестовано в двох громадах — 158 юних футболістів.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.07.2024 14:30

Європейські студентські ігри-2024: українські команди продовжують боротьбу в турнірі

Українські футбольні та футзальні команди продовжують свої виступи на...

11.07.2024 16:37

Виконком УАФ затвердив склад Комітету з етики і чесної гри УАФ

Виконком УАФ, що пройшов 10 липня, на пропозицію голови Комітету з ети...

10.07.2024 13:00

У Чернівцях пройшли курси підвищення кваліфікації шкільних учителів фізичної культури з модулю «Футбол»

На базі кафедри фізичної культури та основ здоровʼя факультету фізично...

Підписатися на новини