Роман Яремчук: «Потрібно менше говорити й більше працювати на полі. Усі розуміють важливість матчу»

Нападник національної збірної України Роман Яремчук разом із головним тренером Сергієм Ребровим узяв участь у пресконференції напередодні фінального матчу плей-оф кваліфікації Євро-2024 із командою Ісландії.

— Чи є у вас якісь ритуали перед грою?

— Немає ритуалів. Потрібно добре готуватися протягом усього тижня, бути професіоналом. Це мій ритуал.

— Олександр Караваєв сказав, що завтра немає права на помилку. Чи легко налаштуватися на цю думку?

— Думаю, потрібно менше говорити в пресі, що це матч нашого життя, що ми обов’язково повинні вигравати. Нам потрібно менше говорити й більше робити на полі. Усі розуміють важливість поєдинку. 

— Раніше у збірній України зазвичай були представлені «Динамо» й «Шахтар», а зараз викликаються футболісти з різних клубів. Це йде в плюс чи в мінус команді?

— Звичайно, це плюс для нашої країни, тому що ми представляємо найкращі чемпіонати світу. Тренерському штабу непросто зібрати нас усіх в одну схему за декілька днів, щоб ми однаково думали на полі. Звичайно, тренерам складно, але рівень футболістів виріс. Проте, повторюся, потрібно показувати це на полі, оскільки в минулому матчі ми не продемонстрували свого рівня. Треба показати це тут, тому що збереться багато наших уболівальників, буде відповідальний поєдинок.

— Хто є лідером у роздягальні збірної України?

— Зараз відбувається зміна поколінь, приходять молодші хлопці. Звичайно, на такі відповідальні матчі нам дуже не вистачає в роздягальні Тараса Степаненка й Андрія Ярмоленка, їхніх лідерських якостей. Але зараз є багато людей, які виступають на високому рівні, можуть підказати.

— Деякі футболісти говорили, що у вас була відверта розмова між гравцями…

— Так, ми поговорили про те, що пройшли такий досвід після Шотландії. У нас була ейфорія, адже ми були за крок від чемпіонату світу. І в поєдинку проти Уельсу ми розчарували всю країну, а потім ходили й плакалися. Була така розмова, щоб цього не повторилося. Усі дуже серйозно поставилися, забули матч із Боснією, відправилися в готель, налаштовані на наступну гру. Ситуація в країні не дозволяє зараз святкувати. Потрібно потішити наших уболівальників і хлопців, які тримають фронт.

Нагадаємо, що фінальний матч плей-оф відбору Євро-2024 між збірними України та Ісландії відбудеться 26 березня на стадіоні «Тарчинський Арена Вроцлав» у польському Вроцлаві й розпочнеться о 20:45 за місцевим часом (о 21:45 за Києвом).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
26.04.2024 10:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Віталій Буяльський

У відборі Євро-2024 півзахисник київського «Динамо» Віталі...

23.04.2024 13:07

Євро-2024. Два українських арбітри працюватимуть на матчах фінального турніру

Українські арбітри Микола Балакін та Олександр Беркут працюватимуть на...

20.04.2024 16:00

Україна — серед лідерів за представництвом на чемпіонатах Європи 2024 року

2024 року збірні України зіграють у фінальній частині одразу на трьох...

17.04.2024 14:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Едуард Соболь

У відборі Євро-2024 захисник бельгійського «Генка» Едуард...

Підписатися на новини