Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФА «Плеймейкерс» на Тернопільщині. Сюжетні заняття з інноваційним підходом за мотивами мультфільмів Діснея проводяться, зокрема, на базі золотослобідської гімназії Козівської громади Тернопільського району.

Перед початком тренувань дівчата переглянули мультфільм Діснея «Енканто» та запам’ятали головних героїв, а також їхні ролі. Із першого тренування вони поринули в чарівний світ пригод та веселих подорожей у поєднанні з виконанням цікавих футбольних вправ та завдань. Кожна дівчинка мала змогу уявити себе головною героїнею мультфільму та продемонструвати такі чесноти, як самостійність, повага та командний дух, під час веселих тренувань. 

Фото АФТ

Місцеві тренерки програми розповідають, що дівчата з великим задоволенням та цікавістю відвідують кожне заняття, вони надзвичайно кмітливі та здібні. Попри те, що деякі з них прийшли на тренування такого спрямування вперше, вони дуже добре адаптувалися до умов, структури, порядку та дисципліни й починають розуміти принцип роботи в команді, контролювати свої емоції та розуміти основи футболу. Дівчата виконують усі завдання та вправи з максимальною старанністю та цікавістю і, найголовніше, відвідують усі заняття.

Фото АФТ

Тренерка програми Оксана Паньків зазначає: «Оскільки програму націлено на максимальну залученість дівчат у футбол, то на цьому віковому етапі для них важливо розуміти, що таке команда й командний вид спорту, навчитися працювати в команді, а також проявляти підтримку та допомагати іншим учасницям».

В області проєктом опікуються Асоціація футболу Тернопільщини та регіональний координатор Василь Заторський: «На сьогодні вже на трьох локаціях Тернопільщини проводяться тренування з футболу для дівчат 5—8-ми років за програмою УЄФА «Плеймейкерс», яку для нас впровадила УАФ. Ефективність та перевага даної програми полягають у тому, що всі вправи побудовані на сюжетах мультфільму компанії Дісней, вони є легкими, цікавими та розвивальними для дівчат».

Фото АФТ

Цілі програми УЄФА «Плеймейкерс», яка впроваджується Українською асоціацією футболу:

— ознайомити дівчат із футболом, створивши для них середовище, у фокусі якого — розваги, друзі та футбол;

— впровадити новий індивідуальний тренерський підхід, який використовує уяву (натхненну історіями та персонажами Діснея) як інструмент для тренування та набуття навичок гри у футбол;

— вдосконалити життєві навички дівчат, основні навички руху та навчити їх основам футболу, щоб виховати прихильність до цього виду спорту на все життя.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 12:00

В Івано-Франківській області продовжили реалізацію проєкту УАФ

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжила реалізацію проє...

10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

Підписатися на новини