Перша ліга. Сьогодні поновлюються змагання у двох групах

22 березня стартує весняна частина першої ліги. Сьогодні відбудуться два матчі — «Прикарпаття» — «Інгулець» (чемпіонська група) та «Гірник-Спорт» — «Нива» (група вибування).

Завтра пройдуть поєдинки «Кудрівка-Нива» — «Лівий берег», «Епіцентр» — «Маріуполь», «Карпати» — «Полтава» (чемпіонська група) та «Чернігів-ШВСМ» — «Поділля», «Металург» — «Хуст» (група вибування).

Завершиться тур 24 березня протистояннями «Агробізнес» — «Вікторія» (чемпіонська група) та «Кремінь» — «Металіст», «Діназ» — «Буковина» (група вибування).

Нагадаємо, що за підсумками змагань дві перші команди із чемпіонської групи підвищуються в класі, а ті, що фінішують на третьому й четвертому місцях, зустрінуться в перехідних матчах із клубами, що посядуть 14-ту й 13-ту позиції в УПЛ відповідно.

Пониження в класі не уникнуть три останні команди з групи вибування, а ті, що посядуть 16-те та 17-те місця, зіграють перехідні поєдинки з клубами, що фінішують на третій і другій позиціях у другій лізі.

Головним претендентом на здобуття звання найкращої команди першої ліги є «Карпати». Під час зимової перерви львів’яни не тільки підсилили тренерський штаб, запросивши Володимира Єзерського з «Олександрії», а й зміцнили лави Арієлсоном із Бразилії, французом Джаредом Хаса, орендували в «Шахтаря» Андрія Булезу, Едуарда Козіка, Михайла Хромея та повернули із «Зорі» Юрія Тлумака. Головний тренер Мирон Маркевич може розраховувати на практично два рівноцінні склади.

Найближчі переслідувачі львів’ян, «Інгулець» і «Лівий берег», перед закриттям трансферного вікна підписали, відповідно, бразильця Альваро, який кілька років тому захищав кольори «Львова», і Мар’яна Мисика з «Руху».

У групі вибування попереду «Металург», але подальша доля цієї колись грізної команди викликає занепокоєння. Адже запоріжців останнім часом залишили аж 17 гравців. Виконувачу обов’язків головного тренера Антону Гаю буде складно зі своїми юними підопічними втриматися в першій лізі. Тим паче, що переслідувачі, навпаки, подбали про зміцнення своїх лав, зокрема «Діназ» орендував одразу кількох футболістів елітного «Металіста 1925».

Результати матчів і турнірні таблиці першої ліги

Розподіл учасників після першого етапу по групах «Чемпіонська» та «Вибування»

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.04.2024 16:01

Перша ліга. «Інгулець» здолав «Карпати», а «Металург» продовжує падіння

У 5-му турі в епіцентрі уваги були два поєдинки в чемпіонській групі,...

14.04.2024 17:01

Перша ліга. Вагомі заявки «Карпат» та «Інгульця», чергова невдача «Металурга»

Суперництво в першій лізі виходить на фінішну пряму. У четвертому турі...

07.04.2024 15:37

Перша ліга. «Карпати» здобувають вольову звитягу, а результативний «Хуст» — уже не аутсайдер

Після третього туру в «чемпіонській» групі першої ліги заг...

31.03.2024 14:31

Перша ліга. Перемоги «Карпат» і «Лівого берега», осічка «Інгульця» та камбек «Хуста»

Відбулися поєдинки другого туру весняної частини чемпіонату України се...

Підписатися на новини