Плей-оф відбору Євро-2024. Півфінал: Боснія і Герцеговина — Україна — 1:2 (текстова трансляція)

Сьогодні на стадіоні «Біліно Поле» в місті Зениця о 21:45 за київським часом розпочнеться матч плей-оф відбору чемпіонату Європи 2024 року між національними збірними командами Боснії і Герцеговини та України. Переможець цього протистояння у фіналі плей-оф кваліфікації зіграє з найсильнішим у парі Ізраїль — Ісландія.

90+8 хв. Фінальний свисток арбітра! Збірна України здобула вольову перемогу над командою Боснії і Герцеговини у півфіналі плей-оф відбору чемпіонату Європи 2024 року і зіграє у вирішальному протистоянні за путівку на турнір зі збірною Ісландії!

90+7 хв. П'янич виконав подачу на дальню стійку, до якої не встиг дістатися Хаджикадунич.

Фото Андрія Ющака

90+5 хв. Мудрик прямим ударом зі штрафного не влучив у площину воріт.

90+4 хв. Мудрик заробляє небезпечний штрафний для України і попередження для Ковачевича.

90+3 хв. Рахманович виходить замість Крунича у господарів на останні хвилини другого тайму.

90+1 хв. Попередження для Яремчука за поштовх Крунича. Також Довбик йде з поля, а в гру вступає Таловєров.

90 хв. Арбітр компенсував 8 хвилин до основного часу матчу!

Фото Андрія Ющака

88 хв. ГОЛ! УКРАЇНА! ДОВБИК! Яремчук навісив м'яча з лівого флангу, а Довбик невідпорним ударом головою відравляє м'яча в ціль! Фантастика, це гол + асист в Яремчука!

85 хв. ГОЛ! УКРАЇНА! ЯРЕМЧУК! Діагональ від Мудрика, прийом Коноплі на фланзі, простріл в центр на Яремчука, і джокер Реброва зрівнює рахунок у матчі!

Фото Андрія Ющака

83 хв. Темп матчу просто зведений до нуля. Гравці господарів усіма методами тягнуть час, який грає на команду Милошевича.

82 хв. Ковачевич змінює Ахмедходжича у складі збірної Боснії і Герцеговини.

80 хв. Заміна: Яремчук виходить у синьо-жовтих замість Бражка. Два форварди на полі в гостей.

79 хв. Довбик добре поставив спину і прийняв м'яча, але не порозумівся з Гуцуляком у штрафному суперників. Також жовту картку отримав Ахмедходжич.

77 хв. Небезпечний момент України! Шехич робить сейв у правому від себе куті після дальнього пострілу від Мудрика!

75 хв. Ребров знімає Зубкова і випускає на поле Гуцуляка в складі збірної України. Також йде відпочивати Зінченко, гратиме Маліновський.

Фото Андрія Ющака

73 хв. Збірна Боснії і Герцеговини вже встала в масовану позиційну оборону. Поки що нічого не можуть придумати синьо-жовті в атаках, щоб дати раду такому щільному захисту.

70 хв. Зубков вирізав передачу з флангу в центр на набігання Судакову, проте Георгій не встиг на завершення цієї атаки.

69 хв. М'яч став легкою здобиччю Шехича після навісу на дальню стійку від Мудрика.

Фото Андрія Ющака

67 хв. Перша заміна в матчі, здійснюють її боснійці. Дедич йде відпочивати, на поле виходить Чивич.

66 хв. Арбітр свиснув фол за єдиноборство Довбика і Хаджикадунича у чужому штрафному на користь боснійців.

63 хв. Мудрик вчасно увімкнувся на лівому фланзі, наздогнав м'яч на лицевій лінії і прострілив в центр, але Шехич нейтралізував спробу Михайла.

60 хв. Потрібно заспокоїтися підопічним Реброва. Пропущений гол помітно вплинув на гостей, які почали приймати поспішні і не найкращі рішення у володінні м'ячем.

Фото Андрія Ющака

58 хв. Жовта картка для Коноплі. Очевидний фол проти суперника в центрі поля.

56 хв. Гол! Забиває збірна Боснії і Герцеговини. Дедич з флангу змістився в центр, виконав простріл, і Хаджикадунич вдало підставив ногу та дезорієнтував Луніна, відправивши сферу в сітку воріт.

54 хв. Шехич в ефектному стрибку забрав м'яча до рук після зависаючого навісу з правого флангу від Мудрика на Довбика!

52 хв. Зубков дотепним розрізним пасом знайшов у боснійських володіннях Коноплю, і лише одного кроку бракувало Юхиму, щоб дістатися сфери і завдати удару по воротах!

50 хв. Довбик виконав коротку скидку в зону, де мав би бути його партнер в атаці, але в ній не опинилося нікого з гравців у жовтій формі. Поки що ізольованим від партнерів виглядає Артем у цій грі.

Фото Андрія Ющака

48 хв. Мудрик прискорився по центру, зігрався з Зубковим, і спробував на ривку втекти від суперників, але через не найкращий прийом від вінгера м'яч пішов лише на кутовий.

46 хв. Розпочинається друга половина зустрічі! Боснійці розводять м'яч з центру поля.

45 хв. Перший тайм завершений! Нульова нічия при рівній грі, хоча саме господарі були агресивнішими в своїх атаках у перші 45 хвилин.

44 хв. Дедич увійшов до штрафного гостей, переклав м'яч під ліву ногу, проте той звалився з ноги півзахисника. Удар від воріт для Луніна.

Фото Андрія Ющака

43 хв. Матвієнко виконав засильну діагональ на швидкість Зінченку на правому фланзі, який не встиг за цим пасом від партнера.

41 хв. Мудрик вирішив усе зробити сам. Пройшов двох гравців, завдав спробу дальнього удару, а після блокування сфолив у верховій боротьбі проти опонента.

39 хв. Судаков опинився на крок вище всіх захисників під час закидання від захисника, тож лайнсмен підняв прапорець, зафіксувавши офсайд.

38 хв. Небезпечний момент Боснії і Герцеговини! Ще один швидкий розіграш боснійців лівим флангом, і Джеко ударом з лівої не зумів влучити в площину воріт Луніна!

Фото Андрія Ющака

36 хв. Небезпечна атака Боснії і Герцеговини! Хаджикадунич пробив головою після подачі з кутового, і Конопля вдало опинився на шляху м'яча на лінії воріт!

34 хв. Демирович в боротьбі вдало зачепився за верховий м'яч і змусив Зінченка порушити правила на власній половині поля.

32 хв. Судаков виконав проникливий пас у штрафний на Довбика, а Хаджикадунич вчасно розгадав цей задум від українського півзахисника і заблокував передачу!

Фото Андрія Ющака

31 хв. Судаков у кількох епізодах на чужій половині поля класно виконував загострюючі передачі в атаку, а Бражко заробив на собі штрафний удар.

29 хв. Зубков не по-дружньому на фланзі зустрів Колашинаца, й тут вже арбітр дав свисток про фол.

26 хв. Жовта картка для Газибеговича. Почав сперечатися з арбітром через те, що той не показав фол біля лінії нашого штрафного майданчика.

25 хв. Офсайд фіксує лайнсмен у Зінченка після подачі з кутового від Мудрика і підсічки м'яча головою на дальню стійку від когось із наших гравців.

24 хв. Забарний пішов вперед і заробив на собі штрафний удар. Це Хайрадинович завалив нашого захисника.

23 хв. Відчувається обережність у діях українських футболістів під час контролю м'яча. Намагаються гості до вірного розігрувати комбінації і діяти без помилок.

Фото Андрія Ющака

21 хв. Авантюрна спроба дальнього удару в один дотик з-за меж штрафного від Коноплі - вище воріт.

20 хв. 38% на 62% на користь України у контролі м'яча. Щоправда, поки що дивідендів синьо-жовті від цієї переваги не мали.

18 хв. Дуже багато боротьби і мало свистків від арбітра. Дає офіційна особа матчу грати командам, причому дозволяє їм навіть діяти на межі фолу.

15 хв. Жовта картка вже для Матвієнка за фол проти Демировича. Це відкладене порушення за те, що наш захисник чіпляв суперника за футболку, програвши тому бігову боротьбу.

13 хв. Тактичний початок гри. Боснійці намагаються і високо пресингувати українських захисників, і одразу ж сідають глибше в захист, коли українці знаходяться у фазі контролю в центрі поля.

11 хв. Українці спробували організувати швидку вертикальну атаку, і Цимирот тактично сфолив і зупинив рейд Судакова в центрі поля.

10 хв. Судаков першим зіграв на підхопленні м'яча після штрафного удару, проте пробив Георгій вище воріт!

Фото Андрія Ющака

9 хв. Перша жовта картка в матчі. Колашинац штовхнув Зубкова біля бокової лінії, і тепер стандарт матимуть українці!

8 хв. Хаджикадунич невдало пробив головою після навісної подачі зі стандарту, і м'яч пішов повз дальню стійку!

7 хв. Мудрик сфолив проти Джеко на фланзі, і це штрафний для збірної Боснії і Герцеговини.

5 хв. Зрізається м'яч з ноги в Луніна під час спроби нашого воротаря вибити його подалі в поле. Аут в атаці для господарів.

3 хв. Демирович заробляє на собі фол у протистоянні з Забарним. Не дав наш захисник зачепитися форварду за м'яч після довгого закидання від боснійського футболіста.

2 хв. Українці впевнено контролюють сферу у стартові миттєвості зустрічі, незважаючи на сильний свист з боку трибун.

1. Матч розпочинається! Українці розводять м'яч з центру поля.

Збірна України гратиме сьогодні в жовтому комплекті ігрової форми, а команда Боснії і Герцеговини - в синьому.

Гравці вітаються рукостисканнями, а капітани команд Едін Джеко й Олександр Зінченко рушають до арбітра матчу Фелікса Цваєра для традиційних передматчевих процедур.

Фото Андрія Ющака

Лунають національні гімни України та Боснії і Герцеговини!

Команди виходять на футбольне поле, а українські футболісти вже традиційно крокують на футбольний газон обгорнутими в державні прапори!

Футболісти вже вишикувалися в підтрибунному приміщенні й готуються з'явитися перед переповненою ареною "Біліно Поле" в Зениці!

Фото Андрія Ющака

Квитки на матч у Зениці розпродано, а на стадіоні очікуються 750 українських вболівальників. Шалена підтримка боснійських вболівальників точно гнатиме господарів уперед, і впоратися з психологічним тиском буде одним із завдань підопічних Сергія Реброва.

Стартовий склад Саво Милошевича із 5 захисниками красномовно вказує на те, що господарі визнають українців фаворитами зустрічі і намагатимуться грати надійно, задіювати фланги та сподіватися на класну гру в завершенні атак Едіна Джеко.

Непростий вибір Сергія Реброва: місце у воротах займає Лунін, Бражко дебютує за національну команду, а замість Циганкова, який не потрапив у заявку, на фланзі гратиме Зубков!

Сьогодні відбудеться третій матч в історії протистянь збірних Боснії і Герцеговини та України, і саме в гостях "синьо-жовті" вже відчували смак перемоги. Два з половиною роки тому українці у ключовій грі відбору за вихід на ЧС-2022 переграли боснійців з рахунком 2:0!

Доброго вечора, шановні вболівальники! Сьогодні національна збірна команда України у виїзному матчі зустрінеться із командою Боснії і Герцеговини за право зіграти в фінальному матчі плей-оф відбору чемпіонату Європи 2024 року!

Стартовий склад збірної Боснії і Герцеговини: 12. Ібрагим Шехич, 5. Сеад Колашинац, 3. Деннис Хаджикадунич, 16. Анел Ахмедходжич, 4. Юсуф Газибегович, 5. Раде Крунич, 20. Харис Хайрадинович, 13. Гойко Цимирот, 7. Амар Дедич, 23. Ермедин Демирович, 11. Едін Джеко

Запасні: 1. Никола Василь, 2. Ельдар Чивич, 6. Іван Башич, 9. Смаїл Превляк, 10. Миралем П'янич, 14. Дал Варешанович, 15. Харис Табакович, 17. Амар Рахманович, 18. Денис Хусейнбашич, 19. Аднан Ковачевич, 21. Ніхад Муякич, 22. Кенан Пирич

Стартовий склад збірної України: 23. Андрій Лунін, 16. Віталій Миколенко, 22. Микола Матвієнко, 13. Ілля Забарний, 2. Юхим Конопля, 17. Олександр Зінченко (к), 14. Володимир Бражко, 7. Георгій Судаков, 10. Михайло Мудрик, 20. Олександр Зубков, 11. Артем Довбик.

Запасні: 1. Георгій Бущан, 3. Богдан Михайліченко, 4. Максим Таловєров, 5. Сергій Сидорчук, 6. Микола Шапаренко, 8. Руслан Маліновський, 9. Роман Яремчук, 12. Анатолій Трубін, 15. Валерій Бондар, 18. Владислав Ванат, 19. Олексій Гуцуляк, 21. Олександр Тимчик.

Заявка збірної України на матч проти Боснії і Герцеговини

Воротарі: 1. Георгій Бущан, 12. Анатолій Трубін, 23. Андрій Лунін.

Захисники: 2. Юхим Конопля, 3. Богдан Михайліченко, 4. Максим Таловєров, 13. Ілля Забарний, 15. Валерій Бондар, 16. Віталій Миколенко, 21. Олександр Тимчик, 22. Микола Матвієнко.

Півзахисники: 5. Сергій Сидорчук, 6. Микола Шапаренко, 7. Георгій Судаков, 8. Руслан Маліновський, 10. Михайло Мудрик, 14. Володимир Бражко, 17. Олександр Зінченко, 19. Олексій Гуцуляк, 20. Олександр Зубков.

Нападники: 9. Роман Яремчук, 11. Артем Довбик, 18. Владислав Ванат.

Із тих футболістів, які перебувають у таборі збірної України, до заявки не потрапили Олександр Караваєв, Денис Попов, Олександр Піхальонок, Віктор Циганков та Данило Сікан.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
02.05.2024 15:00

Остання можливість купити квитки на Євро-2024 для вболівальників!

УЄФА відкрив продаж 100 тисяч квитків на матчі Євро-2024, що відбудеть...

02.05.2024 11:10

Суперник на Євро-2024. Програма матчів збірної Словаччини перед поєдинком з Україною

Збірна Словаччини, з якою Україна зустрінеться в червні в груповому ра...

01.05.2024 15:00

Суперник на Євро-2024. Програма матчів збірної Румунії в межах підготовки до поєдинку з Україною

Збірна Румунії, з якою Україна зустрінеться в червні в груповому раунд...

30.04.2024 12:15

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Єгор Назарина

У відборі Євро-2024 півзахисник донецького «Шахтаря» Єгор...

Підписатися на новини