Олександр Зінченко: «У збірній України зараз є багато як молодих гравців, так і досвідчених. Я думаю, це чудовий мікс»

Півзахисник національної збірної України Олександр Зінченко разом із головним тренером Сергієм Ребровим узяв участь у прес-конференції напередодні півфінального матчу плей-оф кваліфікації Євро-2024 із командою Боснії і Герцеговини.

— Кілька років тому ви вже грали проти боснійців. Які ваші очікування від цього суперника зараз?

— Звичайно, ми знаємо, що буде важко, оскільки в них чудова команда, є досвідчені гравці, які можуть поділитися своїм досвідом з іншими. Звичайно, кожна національна команда грає краще перед своїми фанатами. Сподіваюся, ми покажемо нашу найкращу гру.

— Багато хто говорить, що зараз збірна України найкраща за довгі часи. Чи відчуваєте ви тиск, оскільки команда грала в 1/4 фіналу Євро-2020 на чолі з Андрієм Шевченком? Чи відчуваєте ви, що маєте пройти далі?

— Не знаю, хто може судити, яка команда краща. Ми залишимо цю справу для інших людей. У збірній України зараз змінюється покоління, є багато як молодих гравців, так і досвідчених. Я думаю, це чудовий мікс на даний момент. Я дуже сподіваюся, що наша команда досягне висот. Це те, у що ми віримо. Можна багато говорити, але інша справа — показати це на поле. Ми виберемо друге та спробуємо себе показати з найкращого боку.

— Як пройшов останній тиждень в Іспанії? Яка атмосфера в колективі після тривалої перерви? В якому стані перебуваєте, адже ви багато пропустили?

— Атмосфера чудова, ми всі розуміємо, навіщо сюди приїхали, усвідомлюємо відповідальність. Підготовка проходить належним чином. Сподіваюся, це все ми зможемо показати на полі. Щодо мого стану, то я почуваю себе добре фізично й психологічно, готовий на 100 відсотків.

— Збірна України практикувала пробиття пенальті. Як ви ставитеся до можливості післяматчевої серії?

— Це правила гри. Якщо ми зіграємо внічию, то потім будуть додаткові тайми й пенальті. Звичайно, хотілось би досягти позитивного результату за 90 хвилин, але у футболі треба бути готовим до всього. Тому ми й практикували це на тренуваннях.

Нагадаємо, півфінальний матч плей-оф кваліфікації Євро-2024 Боснія і Герцеговина — Україна відбудеться 21 березня в місті Зениця й розпочнеться о 20:45 за місцевим часом (21:45 за Києвом).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
26.04.2024 10:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Віталій Буяльський

У відборі Євро-2024 півзахисник київського «Динамо» Віталі...

23.04.2024 13:07

Євро-2024. Два українських арбітри працюватимуть на матчах фінального турніру

Українські арбітри Микола Балакін та Олександр Беркут працюватимуть на...

20.04.2024 16:00

Україна — серед лідерів за представництвом на чемпіонатах Європи 2024 року

2024 року збірні України зіграють у фінальній частині одразу на трьох...

17.04.2024 14:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Едуард Соболь

У відборі Євро-2024 захисник бельгійського «Генка» Едуард...

Підписатися на новини