Жіноча збірна України з футзалу вдруге поступилася команді Італії

Жіноча збірна України з футзалу провела другий виїзний товариський матч із командою Італії.

У межах підготовки до відбору ЧС-2025 синьо-жовті прибули в Таранто для двох спарингів з італійками. Перша гра завершилася перемогою господарок — 4:2.

Другий матч знову розпочався з тиску «Скуадри Адзурри», на що українки відповіли небезпечним ударом Гриценко повз ворота. На 8-й хвилині Митрофанська виручила нашу команду після удару Грієко. Проте невдовзі Феррара після кутового відкрила рахунок. Незабаром Бутіма замкнула простріл партнерки й подвоїла перевагу своєї команди.

Затим італійки не використали декілька моментів, а в українок непоганим ударом здалеку відмітилася Степаненко. На 18-й хвилині Бутіма забила знову, скориставшись закиданням уперед. За мить Берте після ауту з допомогою рикошету зробила рахунок 4:0.

На старті другої половини гри команди обмінялися моментами. Проте дуже швидко італійки заволоділи ініціативою, і на 23-й хвилині забила Мансуєто. Надалі знову довелося виручати Митрофанській, у синьо-жовтих можна відмітити два удари Кузнецової у площину. Під кінець гри інтенсивність знизилася, проте це не завадило італійкам забити ще й установити остаточний рахунок матчу — 6:0.

Товариський матч жіночих збірних із футзалу

Італія — Україна — 6:0 (4:0)

Голи: Феррара (10), Бутіма (11, 18), Берте (18), Мансуєто (23), Де Као (40).

Італія: Сестарі (Дібіазе, 34) — Коппарі, Борджес, Бутіма, Адаматті; Грієко, Мансуєто, Гіларді, Де Као, Берте, Бово, Даль’Маз, Феррара, Де Сієна.

Україна: Митрофанська (Новікова, 38) — Кузнецова, Гриценко, Дубицька, Форсюк; Калягіна, Воловенко, Терех, Ковшик, Коваленко, Каверзіна, Степаненко, Бурлаченко, Дрозд.

Попереджені: Феррара (32) — Каверзіна (28).

ЧС-2025 із футзалу серед жінок. Європейська кваліфікація. Формат

26 команд змагатимуться за чотири путівки на чемпіонат світу в основному й елітному раундах.

Учасники: Англія, Бельгія, білорусь, Боснія і Герцеговина, Гібралтар, Іспанія, Італія, Казахстан, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Норвегія, Північна Ірландія, Польща, Португалія, Сербія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Україна, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція.

Іспанія та Португалія отримали прямі путівки до елітного раунду. Якщо європейська команда отримає право на проведення чемпіонату світу, вона стане володаркою прямої путівки у фінальну стадію.

Основний раунд (дати жеребкування та матчів визначаться пізніше)

24 команди розподілять по шести квартетах. Переможці груп і, у разі потреби, найкраща команда серед володарів других місць вийдуть до елітного раунду.

Елітний раунд (дати жеребкування та матчів визначаться пізніше)

Вісім команд, включно з Іспанією та Португалією, розіб'ють на два квартети. По дві найкращі команди з кожної групи вийдуть у фінальну частину.

Перший чемпіонат світу з футзалу серед жінок відбудеться 2025 року. Участь у турнірі візьмуть 16 команд. Квоти для участі в мундіалі розподілені наступним чином: Європа — 4, Південна Америка — 3, Азія — 3, Африка — 2, КОНКАКАФ — 2, Океанія — 1. Ще одне місце дістанеться країні-господарю.

Після запровадження чемпіонату світу з футзалу серед жінок УЄФА розширить жіноче футзальне Євро до восьми команд. Турнір проводитиметься що чотири роки, а наступний пройде 2027-го.

Нагадаємо, усі три чемпіонати Європи з футзалу серед жінок, які проводилися до цього моменту — у 2019-му, 2022-му (перенесений із 2021-го) та 2023 роках, — вигравала Іспанія. Збірна України посідала на цих форумах четверте, третє та друге місця відповідно.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.03.2024 11:30

Олег Шайтанов: «Ми розберемо ці пропущені м'ячі, вони дійсно були необов'язковими»

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов проком...

18.03.2024 22:41

Жіноча збірна України з футзалу поступилася команді Італії в першому матчі

Жіноча збірна України з футзалу провела перший виїзний товариський мат...

18.03.2024 10:00

Сьогодні жіноча збірна України з футзалу проведе перший із двох контрольних матчів проти Італії

Жіноча збірна України з футзалу готується до участі в європейській ква...

10.03.2024 12:01

Визначився склад жіночої збірної України з футзалу на товариські матчі з Італією

Жіноча збірна України з футзалу готуватиметься до участі в європейські...

Підписатися на новини