«Інклюзивні футбольні секції» завітали на Волинь

На базі Луцького навчально-реабілітаційного центру реалізується соціальний проєкт Української асоціації футболу «Інклюзивні футбольні секції».

Заняття для дітей організували координатор проєкту від Асоціації футболу Волині Василь Кохановський та тренер Святослав Гадзінський, який пройшов спеціальне навчання.

Фото прес-служби УАФ

Тренер наголошує: «Для дітей з інвалідністю це прекрасна можливість психологічного розвантаження, змістовного корисного дозвілля, покращення фізичної форми, адаптації в соціумі. Розминки, футбольні естафети, товариські ігри розвивають в учасників проєкту кординацію рухів, мислення, швидкість, уміння працювати в команді.

З березня 2024 року наші вихованці беруть участь у відкритому чемпіонаті міста Луцьк із мініфутболу. Інклюзивна команда «Спорт для всіх» показує непогані результати. Маленькі футболісти з азартом, задоволенням та радістю беруть участь у змаганнях, а батьки із захватом уболівають за своїх дітей».

Фото прес-служби УАФ

Зі слів мами учасника проєкту Іллі Є. ми дізналися, що вона віддала сина у футбольну секцію через те, що він дуже любить цей вид спорту. Він із нетерпінням чекає на кожне тренування та радо ходить на заняття. У нього стало більше друзів — товаришів по команді. У вихідні дні син постійно на вулиці з друзями, грає у футбол на спортивному майданчику у дворі.  

Святослав Гадзінський зазначає, що Ілля активний на кожному занятті та намагається добре виконувати всі завдання, щоб показати хороші результати на відкритому чемпіонаті Луцька з мініфутболу. Юний футболіст упевнений, що його вміння допоможуть здобути перемогу для його команди.

Фото прес-служби УАФ

Основні цілі проєкту УАФ:

— поліпшити психоемоційний та фізичний стан дітей з інвалідністю та з особливими освітніми потребами через залучення їх до фізичних активностей проєкту та соціалізацію;

— змінити ставлення українського суспільства до людей з інвалідністю та дітей з особливими освітніми потребами;

— надати доступ до інклюзивних занять спортом;

— розкрити дитячий потенціал;

— об'єднати дітей і дорослих, незалежно від особливостей фізичного й психічного розвитку;

— надати мотивацію в масовому футболі для всіх дітей, незалежно від здібностей, статі, соціальних проблем;

— активізувати місцеві громади через міжсекторні мережі (учителі, тренери, психологи, батьки, молодіжні лідери, місцева влада, меценати тощо).

Завдяки УАФ секції забезпечені дитячою футбольною формою, м’ячами та необхідним спортивним інвентарем.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
26.04.2024 20:17

УАФ звернулася в УЄФА щодо відкликання Андрія Павелка з Виконкому УЄФА

Під час засідання Виконкому УАФ, яке пройшло в Будинку футболу 26 квіт...

19.04.2024 09:00

У Дніпропетровській області за підтримки УАФ та УЄФА пройдуть «Відкриті уроки футболу»

Цієї весни в Дніпропетровській області відбудуться «Відкриті уро...

03.04.2024 13:00

У Житомирі проходить навчання тренерів за програмою С-диплому УАФ

25 тренерів упродовж чотирьох місяців проходять навчання за програмою...

Підписатися на новини