У столичному Будинку футболу пройшло перше засідання Асамблеї регіонів УАФ

18 березня в Будинку футболу відбулося перше засідання Асамблеї регіонів Української асоціації футболу. Участь у ньому взяли президент УАФ Андрій Шевченко, перший віцепрезидент Павло Бойчук, генеральний секретар Ігор Грищенко та керівники всіх регіональних асоціацій футболу.

«25 січня на Конгресі УАФ я сказав про свою ініціативу зі створення асамблеї, і менш ніж за два місяці ми втілили цей задум у життя. 13 березня виконком схвалив, і я того ж дня затвердив Положення про Асамблею регіонів УАФ. І сьогодні ми офіційно розпочинаємо нашу роботу.

Дякую вам за те, що підтримали мою ініціативу, за продуктивну роботу протягом цього підготовчого періоду! Упевнений, що такою самою ефективною, як у цей період, робота асамблеї буде й у майбутньому.

Це дуже важливий орган у стратегії розвитку футболу в країні, і ви завжди можете розраховувати на мою підтримку. Я, своєю чергою, розраховую на ваші професіоналізм, досвід і ініціативу», — сказав, звертаючись до присутніх, президент УАФ Андрій Шевченко.

Під час першого засідання асамблеї присутні обговорили можливість проведення та формат Кубку регіонів. Крім того, Андрій Шевченко нагадав про ініціативу організації літніх футбольних таборів для українських дітей у країнах, з якими УАФ підписала і ще підпише відповідні меморандуми про співпрацю. Очільник національної асоціації попросив представників регіонів дуже ретельно поставитися до формування списків, щоб у них опинилися лише діти, яки потребують реальної допомоги.

Фото Павла Кубанова

Також президент УАФ поділився з присутніми планами щодо діджиталізації українського футболу в контексті взаємодії з регіональними асоціаціями: «Зараз ми завершуємо формування команди, яка буде втілювати нашу стратегію з діджиталізації. Ми надамо вам сучасний інструмент, який допоможе вивести керування та розвиток футболу на новий рівень».

Фото Павла Кубанова

Крім того, під час засідання було обрано Раду Асамблеї регіонів УАФ. Цей керівний орган обиратиметься на рік (перший склад — до кінця 2024 року), і цього разу до нього ввійшли голова Закарпатської асоціації футболу Іван Дуран, голова Кіровоградської обласної асоціації футболу Віктор Безсмертний та перший заступник голови Харківської обласної асоціації футболу Віктор Коваленко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
26.04.2024 20:17

УАФ звернулася в УЄФА щодо відкликання Андрія Павелка з Виконкому УЄФА

Під час засідання Виконкому УАФ, яке пройшло в Будинку футболу 26 квіт...

19.04.2024 09:00

У Дніпропетровській області за підтримки УАФ та УЄФА пройдуть «Відкриті уроки футболу»

Цієї весни в Дніпропетровській області відбудуться «Відкриті уро...

03.04.2024 13:00

У Житомирі проходить навчання тренерів за програмою С-диплому УАФ

25 тренерів упродовж чотирьох місяців проходять навчання за програмою...

Підписатися на новини