Перша ліга. «Карпати» хочуть підсилитися бразильським нападником, а «Інгулець» уже встиг перемогти в турнірі

Усі команди майстрів, що виступають під егідою ПФЛ, повинні до 1 березня повідомити керівництву ліги, чи проводитимуть вони навесні календарні матчі з глядачами та на яку кількість уболівальників розраховують залежно від гарантій безпеки. Наразі ж підготовка першолігових клубів — у розпалі.

Лідери — футболісти «Карпат» — після кількаденної перерви повернулися до Ужгорода, де проводять черговий збір. Заплановано три спаринги. До речі, заключний етап підготовки пройде у Львові й завершиться контрольним матчем із чемпіоном України — «Шахтарем». Керманич зелено-білих Mирон Mаркевич шукає підсилення в лінію атаки, зокрема, ведуться перемовини з бразильським легіонером Аріелсоном, який минулої осені захищав кольори «Полісся».

Тим часом найближчий переслідувач львів’ян, «Інгулець», уже встиг у лютому стати переможцем турніру на призи асоціації футболу Полтавської області. У фіналі підопічні Владислава Лупашка вирвали перемогу в «Кременя» — 3:2, а потім ще взяли гору в спарингу над «Чорноморцем» — 3:1. Що ж до «Кременя», то він орендував воротаря «Вереса» Арсенія Коркодима.

«Буковина» нарешті має змогу проводити збір поза межами Чернівців. Зараз підопічні Андрія Mельничука дислокуються поблизу Ужгорода, де здобули вже дві звитяги в контрольних поєдинках: над «Агробізнесом» — 2:0 і «Скалою 1911» — 3:1. Лави буковинців поповнили воротар Данило Каневцев із грузинської «Діли» та захисник Mаксим Лопирьонок із «ЛНЗ».

Проявляє активність на трансферному ринку й «Діназ», який розраховує з допомогою досвідчених новобранців урятуватися від пониження в класі. Черговими новачками стали орендовані в «Mеталіста 1925» ветерани Андрій Ткачук та Ярослав Мартинюк. В останньому спарингу команда з Вишгорода взяла гору над лідером другої ліги, «Звягелем» — 2:1.

А ось запорізький «Mеталург» втратив до закінчення сезону через травму основного нападника — Руслана Буряка. Підопічні Володимира Mикитіна й досі не визначилися, де проводитимуть домашні поєдинки. У пріоритеті — Горішні Плавні та Дніпро. Черговий спаринг металурги зіграють 2 березня — з «Інгульцем».

Останніми серед першолігових команд розпочали підготовку до весняної частини сезону футболісти «Поділля». Першим зимовим новачком подолян став універсал Кирило Пасічник, який раніше виступав за «Буковину». Але у вчорашньому спарингу з «Вікторією» й він не допоміг зберегти ворота недоторканими. Орендований сумчанами в «ЛНЗ» Сергій Копил влучним ударом схилив шальки терезів на бік своєї команди — 1:0.

Результати матчів і турнірні таблиці першої ліги

Розподіл учасників після першого етапу по групах «Чемпіонська» та «Вибування»

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.04.2024 16:01

Перша ліга. «Інгулець» здолав «Карпати», а «Металург» продовжує падіння

У 5-му турі в епіцентрі уваги були два поєдинки в чемпіонській групі,...

14.04.2024 17:01

Перша ліга. Вагомі заявки «Карпат» та «Інгульця», чергова невдача «Металурга»

Суперництво в першій лізі виходить на фінішну пряму. У четвертому турі...

07.04.2024 15:37

Перша ліга. «Карпати» здобувають вольову звитягу, а результативний «Хуст» — уже не аутсайдер

Після третього туру в «чемпіонській» групі першої ліги заг...

31.03.2024 14:31

Перша ліга. Перемоги «Карпат» і «Лівого берега», осічка «Інгульця» та камбек «Хуста»

Відбулися поєдинки другого туру весняної частини чемпіонату України се...

Підписатися на новини