«Щоб додати більше захисту, додаємо більше можливостей нашим мобільним вогневим групам». Звернення Президента України Володимира Зеленського

Президент України Володимир Зеленський виступив зі зверненням до народу, розповівши про перше засідання Ставки за участі нових військових командувачів та про підготовку до Мюнхенської безпекової конференції.

«Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Провів сьогодні перше засідання Ставки за участі нових військових командувачів. Головком Олександр Сирський, начальник Генштабу Анатолій Баргилевич — разом із командувачами за напрямками. Доповіли щодо ситуації на фронті. Куп’янський напрямок, Лиманський, Бахмутський. Звичайно, Авдіївка. Мар’їнський напрямок, Запорізький напрямок. Окрема доповідь щодо наших дій на півдні, зокрема в Херсонській області.

Був детальний звіт щодо захисту критичної інфраструктури — енергетики, об’єктів теплопостачання, водопостачання. Усього того, що є незмінною мішенню для російських ракет і дронів. Щоб додати більше захисту, додаємо більше сили, більше можливостей нашим мобільним вогневим групам. Збільшимо й кількість таких груп. Вони є однією з основ нашого захисту від російського терору, і я вдячний усім, хто служить у мобільних вогневих групах, тренує їх і допомагає.

Як і завжди, була сьогодні на Ставці доповідь про забезпечення всіх наших підрозділів: снаряди, дрони, РЕБ. Кожен в Україні, хто може виробляти ефективні системи радіоелектронної боротьби, заслуговує на повне державне сприяння на всіх рівнях: і на центральному — від уряду, і в кожному регіоні, де є такий потенціал. Я вдячний усім представникам, зокрема, місцевої влади та кожному українському підприємцю, усім українським розробникам, які розвивають таке виробництво — системи РЕБ.

Говорив сьогодні із Президентом Рамафосою, главою Південно-Африканської Республіки. Передусім про наші глобальні зусилля для повернення Україні реального, справедливого миру. Саме такого миру, якого заслуговує кожен народ і заради якого Україна запропонувала Формулу миру. Десять пунктів, які охоплюють всі аспекти російської агресії проти нашої держави. Я подякував Президенту Рамафосі за участь представника Південно-Африканської Республіки в зустрічах радників щодо Формули миру. Розказав про нашу домовленість і спільну роботу зі Швейцарією щодо організації Глобального саміту миру. І ми домовилися й надалі підтримувати достатній рівень взаємодії, щоб наблизити настання чесного миру та зробити продуктивними глобальні зусилля. Африка має бути представлена в усіх глобальних процесах.

І ще одне.

Провів сьогодні тривалу нараду щодо підготовки нашої міжнародної роботи в лютому. Зокрема, готуємося до Мюнхенської безпекової конференції — важливої не лише європейської, а й глобальної платформи. Україна представить своє бачення цього року. І багато в чому вирішального року — тих перспектив, які є в усіх нас, у всіх вільних націй, і які точно не мають бути втрачені. Співпраця має значення. І я вдячний усім у світі, хто це усвідомлює, усім, хто допомагає, кожному лідеру, кожній державі, які хочуть чесного миру так само, як і українці.

Слава всім, хто зберіг та береже Україну! Слава всім, хто б’ється заради нашої держави та людей!

Слава Україні!»

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.02.2024 09:00

Генеральний штаб ЗС України: оперативна інформація щодо російського вторгнення (станом на 6:00 14.02.2024)

До вашої уваги — оперативна інформація Генерального штабу Збройн...

13.02.2024 09:16

Генеральний штаб ЗС України: оперативна інформація щодо російського вторгнення (станом на 6:00 13.02.2024)

До вашої уваги — оперативна інформація Генерального штабу Збройн...

Підписатися на новини