ЧС-2025 із футзалу серед жінок. Жеребкування попереднього й основного раундів європейської кваліфікації пройде 27 лютого

Європейська кваліфікація першого в історії чемпіонату світу серед жіночих футзальних збірних проходитиме з квітня 2024-го до квітня 2025 року у форматі міні-турнірів у три етапи (попередній, основний та елітний раунди). Збірна України побореться за одну із чотирьох путівок від УЄФА.

ЧС-2025 із футзалу серед жінок. Європейська кваліфікація. Формат

Команди з найнижчими позиціями в рейтингу коефіцієнтів жіночих збірних УЄФА з футзалу розпочнуть відбір із попереднього раунду. Кількість команд у попередньому раунді залежатиме від кількості заявок.

Решта учасників стартує з основного раунду, за винятком Португалії та Іспанії, які отримали прямі путівки до елітного раунду.

Якщо європейська команда отримає право на проведення чемпіонату світу, вона стане володаркою прямої путівки у фінальну стадію.

Попередній раунд (жеребкування — 27 лютого, матчі — 14—19 травня)

Усіх учасників буде розбито на групи із чотирма чи трьома командами, залежно від кількості заявок. Переможці груп і, у разі потреби, найкращі володарі других місць вийдуть до основного раунду.

Основний раунд (жеребкування — 27 лютого, матчі — 15—20 жовтня)

24 команди розподілять по шести квартетах. Переможці груп і, у разі потреби, найкраща команда серед володарів других місць вийдуть до елітного раунду.

Елітний раунд (жеребкування — 31 жовтня, дати проведення матчів буде оголошено пізніше)

Вісім команд, включно з Іспанією та Португалією, розіб'ють на два квартети. По дві найкращі команди з кожної групи вийдуть у фінальну частину.

Перший чемпіонат світу з футзалу серед жінок відбудеться 2025 року. Участь у турнірі візьмуть 16 команд. Квоти для участі в мундіалі розподілені наступним чином: Європа — 4, Південна Америка — 3, Азія — 3, Африка — 2, КОНКАКАФ — 2, Океанія — 1. Ще одне місце дістанеться країні-господарці.

Після запровадження чемпіонату світу з футзалу серед жінок УЄФА розширить жіноче футзальне Євро до восьми команд. Турнір проводитиметься що чотири роки, а наступний пройде 2027-го.

Нагадаємо, усі три чемпіонати Європи з футзалу серед жінок, які проводилися до цього моменту — у 2019-му, 2022-му (перенесений із 2021-го) та 2023 роках, — вигравала Іспанія. Збірна України посідала на цих форумах четверте, третє та друге місця відповідно.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.03.2024 21:37

Жіноча збірна України з футзалу вдруге поступилася команді Італії

Жіноча збірна України з футзалу провела другий виїзний товариський мат...

19.03.2024 11:30

Олег Шайтанов: «Ми розберемо ці пропущені м'ячі, вони дійсно були необов'язковими»

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов проком...

18.03.2024 22:41

Жіноча збірна України з футзалу поступилася команді Італії в першому матчі

Жіноча збірна України з футзалу провела перший виїзний товариський мат...

18.03.2024 10:00

Сьогодні жіноча збірна України з футзалу проведе перший із двох контрольних матчів проти Італії

Жіноча збірна України з футзалу готується до участі в європейській ква...

Підписатися на новини