УАФ провела на Київщині заходи за програмою ФІФА «Пошук і розвиток юних талантів»

У вівторок, 26 грудня, у сучасному футбольному манежі тренувального комплексу ФК «Лівий берег», який зводився вже в умовах повномасштабної війни, відбулося тестування юних футболістів у межах програми FIFA Talent Development Scheme 2022—2023. 

Це спільний проєкт ФІФА та Української асоціації футболу з пошуку та розвитку талановитих гравців, до якого долучилися 60 хлопців та дівчат 2011—2016 років народження із Золочівської сільської ОТГ, що на Київщині.

Фото прес-служби УАФ

У відкритті заходу взяли участь почесні гості — перший віце-президент Української асоціації футболу Вадим Костюченко, президент ФК «Лівий берег» Микола Лавренко та голова Золочівської територіальної громади Олександр Лазаренко, які нагородили юних учасників тестів пам’ятними медалями та дипломами.

Вадим Костюченко передав присутнім вітання від гравців та тренерського штабу національної збірної України та подякував батькам, що долучають своїх дітей до улюбленої гри мільйонів. «Я вдячний, що ви обрали для спортивного розвитку саме футбол, і впевнений, що саме в цій грі ви досягнете своїх перших значних успіхів. Саме футбол є потужним об’єднавчим явищем для мільйонів українців і допомагає дорослим, зовсім маленьким і юним громадянам нашої держави давати собі раду зі складними випробуваннями сьогодення. Для діток вимушених переселенців футбол також надає необхідну підтримку в адаптації до нового місця проживання й у пошуку нових друзів. Бажаю кожному з вас футбольних перемог!» — звернувся до малечі перший віце-президент УАФ. 

Фото прес-служби УАФ

Діти разом із тренерами футбольної академії УАФ та клубу «Лівий берег» пристали до тестів. Ім потрібно було пробігти 30 м на швидкість без м’яча та з м’ячем, виконати стрибки в довжину, а також пройти тести «Іллінойс» і «Смарт Голс» на контроль координаційних здібностей, спритності та швидкості без м’яча та з м’ячем.

За підсумками тестувань національна асоціація вираховує єдиний показник для всіх учасників та вносить дані в єдину базу УАФ. Найбільш же здібні маленькі футболісти матимуть шанс потрапити до футбольних академій.

Фото прес-служби УАФ

У межах першої фази цієї програми 2023 року УАФ уже провела 10 подібних заходів у різних куточах України (Волинська, Львівська, Київська, Одеська, Миколаївська та Кіровоградська області), до яких долучилися 1980 дітей. Ще 20 тестувальних сесій із пошуку й розвитку юних талантів заплановано вже на наступний рік.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
17.05.2024 13:00

Проєкт ФІФА з розвитку талантів зібрав у Могилеві-Подільському 300 дітей

9—10 травня Могилів-Подільський (Вінницька обл.) приймав цікавий...

11.05.2024 19:00

У Києві пройшов фестиваль із футболу «Печерськ-2024»

11 травня в Києві другий рік поспіль проходив фестиваль із футболу сер...

06.05.2024 18:05

Контрольно-дисциплінарний комітет УАФ ухвалив низку рішень

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу на сво...

03.05.2024 22:51

U-19: визначилися суперники юнацької збірної України у відборі Євро-2025

У п'ятницю, 3 травня у Ньйоні відбулося жеребкування кваліфікаційного...

Підписатися на новини