УЄФА та Disney оголосили про продовження програми Playmakers до 2027 року, оскільки дослідження показують її позитивний вплив в Україні

З 2021 року УЄФА Playmakers подарував магію діснеївських історій понад 1 800 дівчатам в Україні, а новим мультфільмом програми став «Енканто».

Батьки в Україні повідомили, що перша загальноєвропейська ініціатива УЄФА та Діснея для дівчат УЄФА Playmakers, створена за мотивами Дісней, надихнула їхніх доньок, які брали участь у програмі, грати у футбол (82%) та приєднатися до місцевої команди (100%). УЄФА та Дісней оголосили про продовження програми УЄФА Playmakers на чотири роки — до 2027 року.

Фото УЄФА Playmakers

УЄФА та Дісней з гордістю представляють анімаційну музичну комедію «Енканто» від Діснея, яка отримала нагороду «Оскар», ставши новим мультфільмом, що приєднався до програми УЄФА Playmakers, після «Суперсімейки-2», «Холодного серця-2» та «Моани» від Діснея, в яких головну роль зіграла сильна жінка.

Перший віце-президент УАФ Анатолій Демяненко сказав про програму: «Ми дуже задоволені тим впливом, який програма УЄФА Playmakers мала в Україні, допомагаючи молодим дівчатам отримати перший досвід гри у футбол. Ми бачимо, як багато дівчат приєдналися до місцевих команд після участі в програмі».

Фото УЄФА Playmakers

Тренер програми УЄФА Playmakers Андрій Стрельченко з міста Синельникове, що у Дніпропетровській області, зазначив: «Мені дуже подобається можливість використовувати веселі ігри як засіб прищепити любов до футболу дівчаткам із раннього віку. Використання впізнаваних героїв діснеївських фільмів створює гарну атмосферу на заняттях, оскільки і дівчата, і тренери можуть спілкуватися на спільну тему. Програма дійсно об'єднує дівчат за інтересами, а підхід до розповіді історій допомагає утримувати їхню зацікавленість.

Поряд з іншими учасницями дівчата відчувають себе більш вільно, а це означає, що вони менше бояться ставити запитання і робити помилки. Під час занять дівчата стають більш впевненими у своїй здатності працювати з м'ячем та іншим інвентарем, а їхнє спілкування покращується завдяки спільному інтересу та знанню персонажів».

Чарівний досвід для дівчат, батьків та тренерів

Програма УЄФА Playmakers має відчутний вплив в Україні й досягла успіху в залученні більшої кількості дівчат до футболу через рух, гру та розповідь історій, а також надала дівчатам унікальні можливості для безпечного, веселого та цікавого доєднання до гри.

Фото УЄФА Playmakers

Натхненні академічними дослідженнями, заняття з УЄФА Playmakers проводяться у 30 центрах України понад 82 тренерами, які пройшли підготовку за програмою УЄФА Playmakers.

По всій Європі сесії УЄФА Playmakers проходять у 48 європейських національних асоціаціях у більш ніж 3 800 містах. Понад 73 000 дівчат взяли участь у програмі, яка підготувала понад 5 200 тренерів УЄФА Playmakers.

Відгуки дівчат, батьків та тренерів, які беруть участь у програмі УЄФА Playmakers, демонструють величезний позитивний вплив програми в країні:

  • 100% дівчат спробували вперше футбол з програмою;
  • 100% дівчат отримали задоволення від програми;
  • 91,73% батьків тепер почуваються більш упевнено, коли їхні доньки грають у футбол;
  • 94,7% батьків порекомендували б програму друзям і родичам.

Прокладаючи шлях для дівчат у футболі

Історія Playmakers тільки починається, і УЄФА буде розвивати цей імпульс, щоб дівчата не тільки знайомилися з футболом, але й продовжували в нього грати.  Головна мета програми УЄФА Playmakers — забезпечити кожному центру Playmakers чіткий шлях у футбол як для гравців, так і для тренерів. Для досягнення цієї мети УЄФА забезпечить підтримку національним асоціаціям за допомогою спеціальних експертів, які надаватимуть наставницьку підтримку та проводитимуть подальші програми.

Фото УЄФА Playmakers

Крім того, УЄФА надасть ширший доступ до контенту УЄФА Playmakers, що дозволить дівчаткам, сім'ям та вчителям насолоджуватися діяльністю УЄФА Playmakers незалежно від сесій.

«Ми дуже раді спостерігати за розширенням програми УЄФА Playmakers упродовж наступних чотирьох років і продовжувати наше партнерство з Діснеєм, — заявила виконавчий директор УЄФА з жіночого футболу Надін Кесслер. — Поєднання фізичної активності з магією Діснея виявилося виграшною комбінацією для того, щоб познайомити дівчат із футболом, залучити батьків і дати кожній дівчинці можливість відчути радість від нашої прекрасної гри. Я рада бачити, як у майбутньому з'являться професіональні футболістки, які зможуть відслідкувати свою любов до футболу з найпершого заняття Playmakers».

Фото УЄФА Playmakers

Ніколь Морс, віце-президент з маркетингу брендів та франчайзингу компанії Disney у Європі, на Близькому Сході та в Африці, зазначила: «Програма УЄФА Playmakers, натхненна Діснеєм, була настільки блискучою співпрацею, що її продовження на наступні чотири роки не викликало жодних сумнівів. Було дуже приємно бачити, що наші сильні жіночі персонажі та історії, такі як «Моана» та «Крижане серце», є такою силою добра, що надихає сім'ї та дітей бути більш активними та започатковує любов до футболу. Відгуки дівчат, батьків та тренерів були дуже позитивними, і ми з нетерпінням чекаємо на залучення нових аудиторій до наших історій, починаючи з нашої нової історії «Енканто», яка вийде в ефір у 47 національних асоціаціях по всій Європі».

Фото УЄФА Playmakers

Країни, які беруть участь у програмі УЄФА Playmakers

Сім країн взяли участь у початковій пілотній фазі в лютому 2020 року: Австрія, Бельгія, Норвегія, Польща, Румунія, Шотландія та Сербія.

Менш ніж за чотири роки до програми приєдналися ще 40 країн, в тому числі й Україна

Сторінку програми в мережі фейсбук можна переглянути за посиланням.

До уваги ЗМІ

ЗМІ, які зацікавлені дізнатися більше про програму УЄФА Playmakers, можуть відвідати www.uefa.com/playmakers.

У липні 2023 року Університет Лідса Беккета провів ретельне дослідження серед 31 національної асоціації УЄФА, які беруть участь у програмі UEFA Playmakers. Дані були отримані від 1 392 батьків та 965 тренерів.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.04.2024 13:00

На Івано-Франківщині триває реалізація проєкту УАФ у межах програми FIFA Talent Development Scheme

24 квітня в Пасічянській громаді, що на Івано-Франківщині, у присутнос...

26.04.2024 20:20

Комітет з етики та чесної гри УАФ отримав нового керівника

Виконавчий комітет Української асоціації футболу на своєму засіданні 2...

26.04.2024 20:03

УАФ здійснила ротацію своїх представників у комітетах УЄФА

У звʼязку зі значними кадровими змінами в низці національних асоціацій...

Підписатися на новини