У Будинку футболу відбулася заключна сесія навчання тренерів із числа ВПО за програмою С-ліцензії УЄФА

Сьогодні в приміщенні Будинку футболу відбулася завершальна сесія в рамках курсу навчання, яке проходять тренери — внутрішньо переміщені особи за програмою С-ліцензії УЄФА. Наступний етап — складання іспиту та вручення дипломів. Ініціатива реалізується у співпраці з Агентством ООН у справах біженців та за допомогою гранта УЄФА для підтримки біженців.

Після завершення навчання учасники курсу зустрілися з першим віце-президентом Української асоціації футболу Вадимом Костюченком та заслуженим тренером України, генеральним секретарем Всеукраїнського об'єднання тренерів з футболу Анатолієм Бузніком. Представник керівництва УАФ вручив тренерам спортивні набори та побажав успіхів у вихованні юних футбольних талантів України. «Нехай ваш внесок у розвиток футболу в нашій державі та роботу із зовсім юними футболістами в майбутньому принесе такі ж яскраві емоції, які сьогодні дарують Україні зірки національних збірних. Дякую, що обрали футбол! Від наших спільних успіхів із розвитку футболу, зокрема, залежить, чи повертатимуться діти, які виїхали за кордон із лютого минулого року. Сподіваємося, що після нашої Перемоги вся інфраструктура буде відновлена, і це сприятиме їхньому поверненню», — зазначив Вадим Костюченко.

Фото прес-служби УАФ

Також перший віце-президент УАФ повідомив, що спільно з партнерами — Агентством ООН у справах біженців та благодійним фондом «Рокада» — цьомго року було організовано перший турнір «Кубок єдності» (Ukrainian Unity Cup), який акцентує на ролі футболу як унікального та потужного інструменту об’єднання людей і сприяє підтримці фізичного та психічного здоров’я й інтеграції вимушено переселених осіб у приймаючі громади. Турнір організовано за аналогією до ініціативи УЄФА та Агентства ООН у справах біженців Euro Unity Cup.

Фото прес-служби УАФ

Нагадаємо, що програма С-ліцензії УЄФА забезпечує кваліфіковану підготовку відповідно до вимог УЄФА для тренерів та підвищує рівень знань, умінь і кваліфікації тренерів, які працюють із дитячо-юнацькими та аматорськими командами. Навчання, яке розпочалося у вересні цього року, включає теоретичний блок та практичну частину, що передбачає роботу з дітьми. Під час набору учасників до програми, який здійснювався УАФ спільно з Агентством ООН у справах біженців, також робився акцент на тому, щоб залучити до навчального процесу якомога більше жінок.

Фото прес-служби УАФ

Крім того, відбулося ознайомлення слухачів із функціонуванням діючого футбольного клубу — «ЮКСА» (с. Тарасівка, Київська обл.), де їм сьогодні провели екскурсію та ознайомили з методологією роботи з дитячими командами. У грудні кандидати, які успішно складуть іспити, отримають ліцензію УЄФА категорії С.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.05.2024 18:00

Заява щодо матчу чемпіонату України серед команд U-19 «Шахтар» — «Динамо»

Комітет з етики та чесної гри Української асоціації футболу розпочав с...

13.04.2024 13:25

У Будинку футболу відбулися семінари арбітрів та асистентів арбітра

9 квітня в Будинку футболу відбувся семінар арбітрів та асистентів арб...

12.03.2024 12:00

Завершено навчальний курс за програмою С-ліцензії УЄФА

7 березня 2024 року в приміщенні УАФ відбувся заключний день за програ...

04.03.2024 19:38

У березні заплановано заходи Комітету арбітрів УАФ

Визначено дати заходів для українських арбітрів, які відбудуться найбл...

Підписатися на новини