Тарас Степаненко: «Завтра повинна бути трохи більша концентрація та впевненість у власних силах...»

Півзахисник національної збірної України Тарас Степаненко взяв участь у прес-конференції напередодні вирішального матчу кваліфікації Євро-2024, із командою Італії, разом із головним тренером Сергієм Ребровим.

— Минулими вихідними ми побачили, що наші гравці яскраво себе проявили в топ-чемпіонатах. Чи додає це позитиву в команді, якщо порівнювати з попередніми зборами?

— Завжди приємно, коли наші хлопці здобувають перемоги. Ми стежимо за ними, надсилаємо повідомлення, вітаємо з активними діями в атаці чи обороні. Для них важливо бути впевненими в тому, що вони роблять. Коли ти забиваєш гол, твоя команда виграє в чемпіонатах із такими інтенсивними матчами — це круто, це додає впевненості футболістам.

— Чи відчувається тиск? Що взагалі на душі перед грою?

— У нас багато гравців, які проводили поєдинки такого рівня. Ментально всі готові, у команді гарна атмосфера. Ми не можемо сказати, що цей матч є апогеєм чогось, як про це розказують у ЗМІ. Наша робота протягом року привела нас до того, що ми маємо можливість грати вирішальний матч завтра. Якщо подивитися, то кожен поєдинок у відборі був відповідальним, він дозволяв нам рухатися далі й мати можливість пробитися на Євро. Тому завтра — ще один поєдинок на нашому шляху. Кожен матч групи був таким, але завтра повинна бути трохи більша концентрація та впевненість у власних силах.

— Що можете сказати про спаринг із «Лехією», який відбувся напередодні?

— У кожного був свій ігровий час у цьому поєдинку, хтось грав більше, хтось — менше. В принципі, усі взяли участь, проблем немає.

Нагадаємо, матч відбору Євро-2024 між збірними України й Італії відбудеться 20 листопада в німецькому Леверкузені на стадіоні «БайАрена» (початок — о 21:45 за київським часом).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.07.2024 23:59

Фінальний турнір Євро-2024: календар, табло, регламент

Чемпіонат Європи 2024 року проходив у Німеччині із 14 червня до 14 лип...

14.07.2024 23:58

Євро-2024. Переможцем турніру стала команда Іспанії

Сьогодні в Берліні на «Олімпіаштадіон» у фінальному матчі...

01.07.2024 14:02

Суперник України в Лізі націй. Збірна Грузії на Євро-2024

Суперник збірної України в Лізі націй сезону-2024/2025, команда Грузії...

30.06.2024 13:00

Українські арбітри працюватимуть на матчі 1/8 фіналу Євро-2024

Українські арбітри Микола Балакін та Олександр Беркут працюватимуть на...

Підписатися на новини