Тарас Степаненко: «Завтра повинна бути трохи більша концентрація та впевненість у власних силах...»

Півзахисник національної збірної України Тарас Степаненко взяв участь у прес-конференції напередодні вирішального матчу кваліфікації Євро-2024, із командою Італії, разом із головним тренером Сергієм Ребровим.

— Минулими вихідними ми побачили, що наші гравці яскраво себе проявили в топ-чемпіонатах. Чи додає це позитиву в команді, якщо порівнювати з попередніми зборами?

— Завжди приємно, коли наші хлопці здобувають перемоги. Ми стежимо за ними, надсилаємо повідомлення, вітаємо з активними діями в атаці чи обороні. Для них важливо бути впевненими в тому, що вони роблять. Коли ти забиваєш гол, твоя команда виграє в чемпіонатах із такими інтенсивними матчами — це круто, це додає впевненості футболістам.

— Чи відчувається тиск? Що взагалі на душі перед грою?

— У нас багато гравців, які проводили поєдинки такого рівня. Ментально всі готові, у команді гарна атмосфера. Ми не можемо сказати, що цей матч є апогеєм чогось, як про це розказують у ЗМІ. Наша робота протягом року привела нас до того, що ми маємо можливість грати вирішальний матч завтра. Якщо подивитися, то кожен поєдинок у відборі був відповідальним, він дозволяв нам рухатися далі й мати можливість пробитися на Євро. Тому завтра — ще один поєдинок на нашому шляху. Кожен матч групи був таким, але завтра повинна бути трохи більша концентрація та впевненість у власних силах.

— Що можете сказати про спаринг із «Лехією», який відбувся напередодні?

— У кожного був свій ігровий час у цьому поєдинку, хтось грав більше, хтось — менше. В принципі, усі взяли участь, проблем немає.

Нагадаємо, матч відбору Євро-2024 між збірними України й Італії відбудеться 20 листопада в німецькому Леверкузені на стадіоні «БайАрена» (початок — о 21:45 за київським часом).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
01.05.2024 15:00

Суперник на Євро-2024. Програма матчів збірної Румунії в межах підготовки до поєдинку з Україною

Збірна Румунії, з якою Україна зустрінеться в червні в груповому раунд...

30.04.2024 12:15

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Єгор Назарина

У відборі Євро-2024 півзахисник донецького «Шахтаря» Єгор...

29.04.2024 16:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Володимир Бражко

У відборі Євро-2024 півзахисник київського «Динамо» Володи...

28.04.2024 12:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Олександр Піхальонок

У відборі Євро-2024 півзахисник «Дніпра-1» Олександр Піхал...

Підписатися на новини