На НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір пам’яті захисника України Руслана Боровика

Сьогодні на штучних полях НТК ім. В. Баннікова відбувся міні-футбольний турнір пам’яті захисника Донецького аеропорту, бійця 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Руслана Боровика.

У турнірі взяли участь діючі військовослужбовці, військові, які проходять реабілітацію після повернення з фронту, а також цивільні, які через російську агресію були вимушені залишити рідні домівки на Сході та Півдні України. Загалом це чотири команди: ФК «Патріот», «Друзі та побратими», «ВПО» та «Армія».

Фото прес-служби УАФ

Турнір організований і проводиться за підтримки Української асоціації футболу, Київського міського центру допомоги учасникам антитерористичної операції «Київ Мілітарі Хаб» та корпорації «Профі».

Фото прес-служби УАФ

За підсумками протистоянь у півфіналі змагань перемогу здобули команди «Друзі та побратими», які обіграли «ВПО» — 9:0, та «Армія», яка зламала опір «Патріота» лише за підсумками серії пенальті — 3:1 (основний час закінчився з рахунком 5:5). У вирішальному двобої сильнішою виявилися «Друзі та побратими», яка перемогли «Армію» з рахунком 5:3.

Фото прес-служби УАФ

УАФ планує й надалі співпрацювати з Київським міським центром реабілітації та допомоги учасникам АТО для підтримки наших воїнів. 

Своїми враженнями від турніру поділився перший віце-президент Української асоціації футболу Анатолій Демяненко, який узяв участь у відкритті заходу: «Під час проведення таких турнірів шкодуєш лише про одне — що вони присвячені героям, які вже загинули. Цього разу йдеться про Руслана Боровика, який міг би вийти на поле, якби не війна… Але чудово, що його пам'ять вшановують, граючи у футбол!

Фото прес-служби УАФ

Ми в УАФ завжди допомагаємо в організації таких турнірів, проводимо матчі за участі військових, із нашими захисниками регулярно грає збірна ветеранів. Ми чудово розуміємо, що футбол допомагає нашим захисникам хоч на короткий час забути про війну. Саме така соціальна допомога військовим була одним із моїх пріоритетів у роботі виконувача обов’язків президента Асоціації ветеранів футболу України.

У вересні позаминулого року в непростій ситуації мене попросили очолити цю організацію в статусі в. о. Я тоді погодився й робив усе, що міг, щоб бути корисним. Наразі обставини склалися так, що я вирішив піти з посади керівника АВФУ. Це рішення я прийняв з особистих причин. Зараз я продовжую працювати в УАФ і залишаюся у футболі, тому що футбол — це моє життя».

Фото прес-служби УАФ

Руслан Боровик, пам'яті якого присвячений цей турнір, був справжнім патріотом України, взірцем хоробрості. Ще молодим хлопцем по закінченні строкової служби він підписав свій перший контракт. Далі були миротворчі відрядження до Іраку. Руслан мав активну громадянську позицію, був учасником Революції гідності. Із початком російської агресії на Сході України пішов добровольцем у зону АТО, де разом із побратимами пройшов найзапекліші бої в районі Донецького аеропорту. Під час виконання бойових завдань знаходив час і для свого хобі — фотографії. Його світлини з території летовища бачила вся Україна. Після демобілізації Руслан допомагав своїм побратимам у реабілітації після участі у війні, працюючи в Київському міському центрі допомоги ветеранам АТО при КМДА, активно займався спортом, бігав марафони, брав участь у Маршах захисників.

Фото прес-служби УАФ

24 лютого 2022 року він знову став на захист нашої батьківщини в лавах 95-ї ОДШБ. Під час запеклих боїв за місто Ізюм Харківської області 30 квітня 2022 року Руслан прийняв свій останній бій...

НОВИНИ ПО ТЕМІ
08.05.2024 10:00

100 днів роботи нової команди УАФ: перші кроки та результати

25 січня делегати Конгресу Української асоціації футболу одноголосно о...

07.05.2024 10:00

У Золотоноші, що на Черкащині, запрацював табір для жінок з ампутацією нижніх та верхніх кінцівок MAXIMUM

6 травня на Черкащині в місті Золотоноша розпочався табір для жінок з...

05.05.2024 10:34

Відбулося засідання виконавчого комітету Асоціації футболу Миколаївської області

У четвер, 2 травня відбулося засідання виконавчого комітету Асоціації...

02.05.2024 12:10

У Києві відбувся семінар арбітрів та асистентів арбітра змагань ПФЛ України (друга ліга)

1 травня в Будинку футболу та на полях НТК ім. В. Баннікова відбувся с...

Підписатися на новини