«Інклюзивні футбольні секції» в Луцьку

Завершується цьогорічний сезон соціального проєкту «Інклюзивні футбольні секції» Української асоціації футболу в Луцьку, який реалізується на базі Луцького навчально-реабілітаційного центру.

Заняття для дітей організували координатор проєкту від Асоціації футболу Волині Василь Кохановський та тренер Святослав Гадзінський, який попередньо пройшов спеціальне навчання УАФ.

Фото АФВ

Василь Кохановський зазначив: «У нашій реальності в дітей з інвалідністю, на жаль, багато перешкод на шляху до реалізації важливих життєвих потреб у спілкуванні з однолітками і здоровій комунікації. У цій ситуації саме спорт може допомогти дітям зміцнити здоров'я, соціалізуватися, додати яскравіших фарб і позитивних емоцій в їхнє життя. Для цієї мети якнайкраще підходять командні види спорту і, зокрема, такий улюблений багатьма й популярний — футбол.

На заняттях діти покращують свою фізичну форму під час пробіжки та розминки, цікаві футбольні естафети розвивають координацію рухів, спритність, командний дух та витривалість. Діти з радістю та захопленням навчаються грі у футбол та з великим азартом змагаються між собою. Заняття футболом допомагають їм краще мислити, розвиватися, адаптуватися в соціумі.

Інклюзивні футбольні заняття залюбки відвідують діти з особливими освітніми потребами. Юні футболісти забезпечені дитячою футбольною формою, м’ячами та необхідним спортивним інвентарем для проведення цікавих розвивальних уроків від Української асоціації футболу та Асоціації футболу Волині».

В інклюзивній секції з футболу під керівництвом Святослава Гадзінського займається 13-річний Тимофій С. Хлопчик народився із синдромом Дауна, проте дитина є активною та спортивною, дуже любить футбол, а ще більше любить ним займатися.

Фото АФВ

Зі слів мами Катерини ми дізналися, що вона віддала сина у футбольну секцію через те, що Тимофій любить займатися спортом, а футбол — це улюблена його гра. Він із нетерпінням чекає на кожне тренування, хвилюється, чи підготовлений спортивний одяг та взуття, із задоволенням відвідує всі заняття. У нього з'явилися нові друзі – товариші по команді. Системність та якість проведених занять є дуже важливою, адже для дітей з особливими освітніми потребами необхідна стабільність та індивідуальний підхід, а все це організовано на високому рівні на уроках, які проводить тренер Святослав Гадзінський. Мама Тимофія вдячна за можливість розвитку її дитини, гарний позитивний настрій хлопчика після кожного заняття.

Тренер зазначає, що Тимофій проявляє велику зацікавленість на кожному занятті, намагається добре виконувати всі завдання, допомагає розставляти інвентар та інколи залишається трішки довше після уроку, щоб позабивати голи у ворота. Юний спортсмен дуже хоче бути відомим футболістом і забити багато голів команді-суперниці, щоб його відзначили як кращого гравця команди.

«Я впевнений, що Тимофій, завдячуючи своїй наполегливості та завзятості, зможе досягнути значних успіхів у футболі, — каже тренер. — Участь у проєкті та заняття спортом може допомогти дітям з особливими освітніми потребами не тільки покращити своє здоров'я, але, якщо ми говоримо про футбол як колективний вид спорту, то, окрім фізичної активності, це і комунікація, і спілкування з однолітками, психологічне розвантаження та змістовне дозвілля».

Цим проєктом в межах Хартії масового футболу УЄФА Українська асоціація футболу прагне:

— поліпшити психоемоційний та фізичний стан дітей через залучення їх до фізичних активностей та соціалізацію;

— змінити ставлення українського суспільства до людей з інвалідністю;

— надати доступ до інклюзивних занять спортом;

— розкрити дитячий потенціал;

— об'єднати дітей і дорослих, незалежно від особливостей фізичного і психічного розвитку.

Інклюзивні футбольні секції, до яких залюбки записуються діти з особливими освітніми потребами, відкриваються у 21 громаді в Україні. Завдяки УАФ секції забезпечені футбольною формою для дітей, м’ячами та необхідним спортивним інвентарем.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.07.2024 17:20

Українська арбітриня відпрацювала на трьох матчах групового раунду фінального турніру Євро-2024 (WU-19)

Українська асистент арбітра Світлана Грушко відпрацювала на трьох поєд...

20.07.2024 11:00

У Києві відбудуться тренувальні збори арбітрів першої та другої ліг ПФЛ України й арбітрів U-19 змагань УПЛ

Незабаром у Києві відбудуться одразу три тренувальні збори для арбітрі...

19.07.2024 16:00

В Одесі відбулося навчання вчителів фізичної культури за модулем «футбол»

В Одесі пройшло навчання для вчителів фізичної культури закладів освіт...

16.07.2024 16:45

Відбулося перше засідання Комітету з етики та чесної гри УАФ у новому складі

Сьогодні, 16 липня відбулося перше засідання Комітету з етики та чесно...

Підписатися на новини