Тренери з Дніпра, Чернігова та Миколаєва пройшли програму перепідготовки для отримання С-ліцензії УЄФА з елементами EORE

17—21 жовтня в Чернівцях проходив навчальний курс перепідготовки тренерів для отримання С-ліцензії УЄФА, який включає компоненти навчання щодо ризику використання вибухонебезпечних предметів (EORE).

Практично-методичний семінар зібрав тренерів із Дніпра, Чернігова та Миколаєва, також до нових учасників приєдналися слухачі минулих курсів — тренери з Київської, Харківської та Чернівецької областей.

Фото Олена Лукічова

Нагадаємо, що гібридна навчальна програма для отримання тренерського диплома категорії С з елементами EORE розпочала роботу в Україні минулого року завдяки підтримці наших міжнародних партнерів — Державного департаменту США та організації Spirit of Soccer, а також співпраці Асоціації аматорського футболу України та Української асоціації футболу. 

Фото Олена Лукічова

Своєю програмою Spirit of Soccer охоплює декілька регіонів України, що найбільше постраждали від військової агресії росії, із метою інформування населення про ризики, пов'язані з вибухонебезпечними предметами, та підвищення стійкості громад до наслідків воєнних дій. Розширення програми відображає прагнення проєкту задовольнити потреби громад, що перебувають у зоні ризику, по всій території України.

Фото Олена Лукічова

Ця навчальна програма має велике значення для дитячих, юнацьких та масових футбольних тренерів, адже надає необхідну кваліфікацію та досвід для ефективного впровадження EORE в контексті їхньої тренерської діяльності. Інтегруючи EORE в існуючі тренерські курси, проєкт Spirit of Soccer гарантує, що тренери здобувають необхідні знання та навички для подальшої ефективної та успішної роботи.

Фото Олена Лукічова

Навчальний процес перепідготовки для отримання С-ліцензії УЄФА з елементами EORE передбачає структурований підхід та надання тренерам всебічних інструкцій і підтримки. До викладання залучені міжнародні та українські експерти: засновник організації Spirit of Soccer Скотт Лі, міжнародний координатор та експерт із навчання Spirit of Soccer Геннадій Скуртул, менеджер із розвитку Футбольної федерації Молдови Олег Молчанов, інструктор Spirit of Soccer Ukraine Богдан Городнюк. Також висловлюємо подяку за підтримку проєкту спортивно-технічному департаменту Української асоціації футболу та технічному експерту УЄФА й куратору УАФ Даріушу Пасеці.

Фото Олена Лукічова

Протягом навчального курсу учасники ознайомилися з новаціями в роботі з юними футболістами й методикою використання правил EORE у футбольних тренуваннях, а лекції з техніко-тактичної підготовки гравців, особливостей та сучасних трендів викладання і практичної діяльності тренерів поповнили багаж раніше отриманих знань.

Фото Олена Лукічова

Здобуті знання та навички тренери закріпили на фінальному фестивалі, який відбувся на стадіоні «Буковина» та зібрав близько 70-ти місцевих юних футболістів різного віку. Діти та підлітки, серед яких були й дівчата, із захватом сприймали ігрові вправи з основними повідомленнями EORE («Тримайся подалі!», «Не торкайся!», «Доповідай!», «Комунікуй!»), сумлінно виконували рекомендації тренерів, а як приємний бонус — отримали пам’ятні подарунки від Spirit of Soccer.

Фото Олена Лукічова

Це свідчить про постійний всебічний розвиток тренерської команди проєкту та поширення актуальної експертної інформації на нові регіони. Завдяки розділенню навчання на етапи проєкт може забезпечити увагу та персоналізовану підтримку кожному з тренерів, максимізуючи загальну ефективність навчальної програми.

Spirit of Soccer Ukraine продовжує працювати на спортивному фронті та втілювати спільну мету — збереження життя кожної дитини та безпеки кожної родини!

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.07.2024 14:01

Офіційно. Виконком УАФ вирішив, що команда, яка замінить СК «Дніпро-1» в УПЛ, визначиться в перехідному турнірі

22 липня в Будинку футболу відбувся Виконком УАФ, який ухвалив рішення...

18.07.2024 18:00

У Києві пройшли НТЗ арбітрів і семінари інструкторів та спостерігачів УПЛ

Із 12-го до 17 липня в Києві проходили навчально-тренувальний збір арб...

18.07.2024 14:10

Європейські студентські ігри-2024: Україна — із золотом та двома сріблами!

VII Європейські університетські ігри, які у 2024 році приймала Угорщин...

16.07.2024 12:00

«Відкриті уроки футболу» — на підтримку дітей Харківщини

У Валківській громаді, що на Харківщині, із метою психосоціальної підт...

Підписатися на новини