Відбір Євро-2024. Україна — Північна Македонія — 2:0 (текстова трансляція)

Сьогодні у чеській Празі матчем проти команди Північної Македонії збірна України продовжить боротьбу у відборі Євро-2024 (початок зустрічі — о 16:00 за київським часом). Нагадаємо, синьо-жовті виступають у групі С разом із командами Англії, Італії, Північної Македонії та Мальти. Дві найкращі збірні отримають прямі путівки на форум до Німеччини. Утім, для учасників ще буде шанс пробитися на чемпіонат через плей-оф Ліги націй.

90+7 хв. Фінальний свисток арбітра! Україна переграє Північну Македонію завдяки голам Судакова та Караваєва і заробляє три надважливі очки в боротьбі за найвищі місця в групі С кваліфікації Євро-2024!

90+6 хв. ГОЛ УКРАЇНИ! Караваєв ставить точку в матчі! Олександр в контратаці дальнім ударом вразив ворота Димитриєвського, який далеко вийшов з воріт!

Фото Павла Кубанова

90+5 хв. Адемі отримує гірчичник від Вінчича за нерви та розмови.

90+4 хв. Маліновський виконав штрафний, а Караваєв головою доправив м'яча в район дальньої стійки, щоправда там нікого не опинилося з українських гравців.

90+3 хв. Попередження отримує Серафимов, який не за правилами зіграв проти Караваєва на фланзі.

90+2 хв. Миколенко - на газоні, потребує наш захисник медичної допомоги.

90 хв. Арбітр компенсував 6 хвилин до основного часу другого тайму!

89 хв. Вибіг на футбольне поле один із вболівальників з українським прапором, який підбіг до капітана Степаненка!

88 хв. Подвійна заміна від Сергія Реброва: Сваток виходить на поле замість Судакова, а Караваєв змінює Мудрика.

87 хв. Небезпечний момент України! Яремчук не переграв Димитриєвського у результаті української контратаки, яку розігнав Маліновський!

86 хв. Сидорчук віддав пас на пришвидшення Мудрику в атаку, але Михайлу вже бракує свіжості після настільки інтенсивного поєдинку з македонцями.

84 хв. Заміна: Трайковський вийшов на поле в македонців замість Міовського.

83 хв. Лежить на газоні Мудрик. Схоже, отримав пошкодження український вінгер наприкінці поєдинку.

81 хв. Небезпечний момент України! Судаков з-за меж штрафного пробив по воротах македонців, і Димитриєвський в карколомному стрибку врятував свою команду від голу!

Фото Павла Кубанова

79 хв. Небезпечний момент України! Мудрик з лівого флангу змістився в центр і спробував завдати дальній удар метрів з 25-ти - у сантиметрах від дальньої стійки!

78 хв. Тепер вже підопічні Реброва забирають м'яч у володіння, щоб убезпечити свої ворота від гострих атак суперників.

76 хв. Заміни в України: Яремчук змінює Довбика в атаці, а Сидорчук виходить на поле замість Зінченка.

75 хв. Трубін вчасно вийшов на перехоплення на ближній стійці, не давши Міовському у дотик завершити атаку гостей!

74 хв. Дорієв виходить на заміну замість Елезі у складі македонців.

73 хв. Трибуни стадіону співають усім нам відому пісню про одного очільника однієї держави, яка вирішила піти війною на нашу країну. Але ж переможемо та звільнимо усі наші землі!

72 хв. Маліновський спробував організувати контратаку, протягнувши м'яча із захисту в атаку, але віддав Руслан невдалий пас на партнера в атаку.

71 хв. Тепер вже Конопля завалив на газон Аліоського. Черговий стандарт для македонців.

Фото Павла Кубанова

69 хв. Маліновський фолить проти Елмаса на фланзі в захисті. Штрафний для гостей. Ще й отримав попередження, через що буде змушений пропустити наступний поєдинок нашої команди.

67 хв. З'являється на футбольному полі Маліновський замість Зубкова у складі збірної України.

66 хв. Македонці взяли м'яча під контроль на половині поля українців. Господарі позиційно захищаються.

63 хв. Заміна: Адемі змінює Атанасова у складі збірної Північної Македонії.

62 хв. Судаков спробував перевірити пильність Димитриєвського з дальньої дистанції, але послизнувся Георгій, і м'яч полетів повз ворота.

60 хв. Небезпечний момент України! Поперечина рятує Північну Македонію після кутового від Зінченка та удару головою Матвієнка!

59 хв. Небезпечний момент України! Довбик втік у контратаку від захисника, підключив Мудрика, який вибіг на Димитриєвського, але не зміг його переграти! Просто шалений сейв від воротаря!

57 хв. Розмашиста атака македонців завершилася тим, що простріл Аліоського перервав Конопля, вибивши м'яча на кутовий.

55 хв. Знову активний Чурлінов проліз з м'ячем до воротарського майданчика українців, але македонському гравцю не вистачило поля й сил, щоб виконати простріл на партнера чи удар.

53 хв. Небезпечний момент Північної Македонії! Чурлінов проскочив повз Забарного і Степаненка у штрафному, але не зміг переграти Трубіна!

Фото Павла Кубанова

52 хв. Небезпечний момент України! Довбик вийшов на побачення із воротарем і з забійної позиції якимось дивом не влучив у площину воріт! 

51 хв. Арбітр свиснув фол Степаненка проти Міовського. Наш капітан висловлює невдоволення рішенням арбітра, але Вінчича не переконати в інакшому.

50 хв. В офсайд заліз Чурлінов, який також з'явився в грі після перерви.

49 хв. Судаков сфолив проти Елмаса в центрі поля. Македонці розігрують штрафний.

47 хв. І перший дотик Дімоського до м'яча в грі виявився невдалим. Передачу в нікуди виконав македонський футболіст, подарувавши м'яча українцям.

46 хв. Розпочинається другий тайм матчу України та Північної Македонії. Суперники розіграли м'яча з центру поля! Також першу заміну виконали гості: замість Ашковського на поле вийшов Дімоський.

45+2 хв. Перший тайм завершений. Україна мала моменти і реалізувала один після вдалої дії Судакова. Але шанси забити мали й македонці, і тут вже потрібно віддати належне надійній грі Трубіна!

45 хв. Арбітр компенсував 2 хвилини до основного часу першого тайму.

44 хв. Елмас знайшов момент для удару в дальній кут в стилі Коноплянки - м'яч не влучив у площину воріт!

Фото Павла Кубанова

42 хв. Небезпечний момент України! Подача Зінченка з кута поля знайшла Довбика на дальній стійці, і удар головою Артема ледве не призвів до другого взяття воріт!

41 хв. Мудрик знову проявив креатив у штрафному суперників, але абсолютно всіх захисників Михайлу обіграти не вдалося.

39 хв. Знову македонці атакують українські володіння, і вже Забарний вчасно заблокував удар від Барді!

36 хв. Небезпечний момент Північної Македонії! Міовський виграв єдиноборство в нашого захисника і з близької дистанції не зумів переграти Трубіна! І майже одразу Анатолій врятував українців після удару Ашковського!

35 хв. Пропустивши гол, македонці намагаються більше часу тримати м'яча. Адже тепер підопічним Мілевського потрібно йти вперед і змінювати ситуацію в грі.

33 хв. Мудрик в боротьбі з Манєвим заробив на собі порушення правил, і це штрафний для України. Достатньо складно гостям поки що стримувати Михайла!

Фото Павла Кубанова

30 хв. ГОЛ УКРАЇНИ! Судаков підхопив м'яча після вдалого пресингу македонця і пробив з дистанції, а м'яч з рикошетом від Серафимова влетів у сітку воріт!

29 хв. Ашковський випустив м'яча за межі полі після того, як партнери спробували організувати атаку та перевести її на правий фланг.

27 хв. Конопля в атаці знайшов пасом Зубкова по центру, і той пробив зльоту, але влучив м'ячем у Довбика.

25 хв. Вже троє македонських футболістів намагаються накривати Мудрика: одного Михайло елегантно обіграв і спробував прострілити в центр на партнерів, але захисникам все ж вдалося дати раду цьому прострілу.

24 хв. Авантюрне рішення прийняв Конопля, отримавши пас від Зінченка та пробивши метрів з 30-ти вище воріт.

22 хв. Небезпечний момент Північної Македонії! У кілька дотиків гості доставили м'яча в атаку до Міовського, який під тиском захисника все ж пробив у площину воріт, але Трубін зреагував у цьому епізоді!

Фото Павла Кубанова

21 хв. Ще одна спроба від Мудрика! М'яч після дальнього удару від Михайла полетів вище воріт!

20 хв. Зубков не за правилами поборовся за м'яч з Аліоським в центрі поля. Штрафний для гостей.

18 хв. Ашковський штовхнув у спину Мудрика, і українці заробили право на стандарт на чужій половині поля.

16 хв. Небезпечний момент України! Мудрик мав шанс відкрити рахунок у зустрічі, вийшовши з флангу на ворота Димитриєвського - і знову реагує воротар!

14 хв. Спроба першого дальнього удару від Елезі - повз ворота Трубіна! Момент у македонців виник після невдалої спроби Миколенка вибити м'яча по бровці.

12 хв. Небезпечний момент України! Довбик відгукнувся на передачу Коноплі по флангу, створив для себе можливість для удару і пробив в ближній кут - сейв Димитриєвського!

11 хв. Димитриєвський вийшов на флангову подачу та забрав м'яча до рук, при цьому зіштовхнувшись із Серафимовим та отримавши пошкодження. Отримує допомогу лікарів воротар.

9 хв. Мудрик небезпечно  подав м'яч на ближню стійку, але там першим опинився захисник команди гостей, який нівелював загрозу воротам своєї команди.

Фото Павла Кубанова

8 хв. Миколенко заробив кутовий в боротьбі з Ашковським на лівому фланзі.

6 хв. У стартові відрізки матчу саме українці контролюють м'яч та гру, шукають варіанти для розвитку та завершення атак на половині поля суперників.

4 хв. Зінченко класним довгим пасом знайшов на фланзі Зубкова, однак загострюючу передачу Олександра на партнера в центр перервав македонський захисник.

3 хв. Конопля спробував запресингувати Аліоського на фланзі, але порушив правила. Штрафний для гостей.

2 хв. Степаненко спробував діагональною передачею підключити до атаки правим флангом Коноплю, проте м'яч перелетів Юхима і пішов за межі поля.

1 хв. Матч розпочався! Українці починають гру з центру поля.

Футболісти вітаються один з одним. Капітани команд Тарас Степаненко та Еніс Барді вже підбігли до арбітрів зустрічі на чолі зі словенцем Славко Вінчичем.

Празька арена неймовірно виконала наш національний Славень! Сподіваємося, це виконання надихне наших футболістів на перемогу!

Команди вже вийшли на поле та вишикувалися перед трибунами! Лунають національні гімни Північної Македонії та України!

Екс-наставник збірної України Андрій Шевченко також присутній на трибуні стадіону Epet Arena та вболіватиме за нашу команду!

Фото Павла Кубанова

Сьогоднішній матч - ключовий і для українців, і для македонців з точки зору боротьби за друге місце у групі С. До того ж, за цю сходинку ще й бореться збірна Італії, тож матч обіцяє бути дуже конкурентим та безкомпромісним!

Сергій Танчинець із гурту "БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ" заспіває гімн України перед стартом матчу проти Північної Македонії!

У жовтневих матчах збірна України не може розраховувати одразу на кількох лідерів - капітана Андрія Ярмоленка та Віктора Циганкова. Але наставник синьо-жовтих Сергій Ребров зробив ставку на Михайла Мудрика та Олександра Зубкова на флангах атак у грі з македонцями.

Фото Павла Кубанова

Доброго дня, шановні вболівальники! Сьогодні національна збірна команда України розпочинає програму жовтневих поєдинків у кваліфікаційній кампанії чемпіонату Європи 2024 року, приймаючи в домашньому поєдинку команду Північної Македонії!

Стартовий склад збірної України: 12. Анатолій Трубін, 16. Віталій Миколенко, 22. Микола Матвієнко, 13. Ілля Забарний, 2. Юхим Конопля, 17. Олександр Зінченко, 6. Тарас Степаненко (к), 7. Георгій Судаков, 10. Михайло Мудрик, 20. Олександр Зубков, 11. Артем Довбик.

Запасні: 1. Георгій Бущан, 3. Богдан Михайліченко, 4. Олександр Сваток, 5. Сергій Сидорчук, 8. Руслан Маліновський, 9. Роман Яремчук, 14. Віталій Буяльський, 15. Єгор Назарина, 18. Олександр Піхальонок, 19. Владислав Ванат, 21. Олександр Караваєв, 23. Дмитро Різник.

Стартовий склад збірної Північної Македонії: 1. Столе Димитриєвський, 3. Стефан Ашковський, 4. Нікола Серафимов, 6. Вісар Мусліу, 7. Еліф Елмас, 8. Езджан Аліоський, 10. Еніс Барді (к), 15. Йован Манєв, 17. Агон Елезі, 20. Боян Міовський, 21. Яні Атанасов

Запасні: 2. Ахмет Ільязовський, 5. Ар'ян Адемі, 9. Александар Трайковський, 11. Дарко Чурлінов, 12. Ігор Алексовський, 13. Любче Дорієв, 14. Боян Дімоський, 16. Дімітар Мітровський, 18. Існік Алімі, 19. Мілан Рістовський, 22. Дам'ян Шишковський, 23. Тодор Тодоровський

Заявка збірної України на матч із Північною Македонією

1. Георгій Бущан, 2. Юхим Конопля, 3. Богдан Михайліченко, 4. Олександр Сваток, 5. Сергій Сидорчук, 6. Тарас Степаненко, 7. Георгій Судаков, 8. Руслан Маліновський, 9. Роман Яремчук, 10. Михайло Мудрик, 11. Артем Довбик, 12. Анатолій Трубін, 13. Ілля Забарний, 14. Віталій Буяльський, 15. Єгор Назарина, 16. Віталій Миколенко, 17. Олександр Зінченко, 18. Олександр Піхальонок, 19. Владислав Ванат, 20. Олександр Зубков, 21. Олександр Караваєв, 22. Микола Матвієнко, 23. Дмитро Різник.

Із тих футболістів, які зараз перебувають у таборі збірної України, до заявки не потрапили Денис Попов, Назарій Русин та травмований Сергій Кривцов, який поїде вже після матчу з македонцями.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
05.08.2024 17:02

Сергій Ребров та Унаї Мельгоса взяли участь у пресконференції в Будинку футболу

У понеділок, 5 серпня, у Будинку футболу відбулася пресконференція гол...

14.07.2024 23:59

Фінальний турнір Євро-2024: календар, табло, регламент

Чемпіонат Європи 2024 року проходив у Німеччині із 14 червня до 14 лип...

14.07.2024 23:58

Євро-2024. Переможцем турніру стала команда Іспанії

Сьогодні в Берліні на «Олімпіаштадіон» у фінальному матчі...

01.07.2024 14:02

Суперник України в Лізі націй. Збірна Грузії на Євро-2024

Суперник збірної України в Лізі націй сезону-2024/2025, команда Грузії...

Підписатися на новини