Вадим Костюченко: «На матчі в Празі очікуємо потужну підтримку вболівальників»

Уже завтра, 14 жовтня національна збірна України зіграє матч кваліфікації Євро-2024 проти Північної Македонії.

За словами першого віце-президента УАФ Вадима Костюченка, на стадіоні в Празі, де відбудеться поєдинок, очікується потужна підтримка вболівальників, що надзвичайно важливо для команди Сергія Реброва. 

«Ми вдячні нашим чеським партнерам, уряду та керівництву футбольної асоціації, за гостинний прийом збірної в Празі! На жаль, це лише номінально домашній матч для нашої команди, і вона знову зіграє не в рідних стінах. Але ми очікуємо на потужну підтримку українських уболівальників, кожен з яких отримає на стадіоні гостинної столиці Чехії національний прапор України. Таким чином ми намагаємося створити на арені під час матчу домашню атмосферу в рідних для нас усіх синьо-жовтих кольорах», — розповів Костюченко.  

Поєдинок традиційно розпочнеться з виконання державних гімнів двох країн. Гімн України цього разу виконає фронтмен гурту «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ» Сергій Танчинець. Цей колектив, як і багато інших українських, активно виступає з концертами, акумулюючи кошти на підтримку ЗСУ. Саме зараз «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ» перебуває у двомісячному світовому турі.    

«Уже традиційно на матч головної команди країни Українська асоціація футболу запросила воїнів, які проходять лікування й реабілітацію за кордоном. Цього разу це наші захисники, які перебувають у медичних закладах Чехії. Також почесними гостями, які підтримуватимуть футболістів збірної під час поєдинку з Північною Македонією, будуть дитячі команди українських переселенців у Чехії. Окремий сектор на стадіоні також традиційно ми відвели родинам загиблих воїнів із «Трибуни героїв». Це понад 100 осіб, зокрема діти воїнів, які любили футбол і були надзвичайно віддані рідній країні, пожертвувавши за неї найдорожчим — своїм життям. У неділю, наступного дня після матчу, діти матимуть зустріч із гравцями й тренерами збірної», – проінформував Вадим Костюченко.     

Саме діти воїнів «Трибуни героїв», а також діти-переселенці виведуть футболістів на цей поєдинок. Зокрема, це 8-річний Олексій Партала з Харкова. Його батько Станіслав Партала («Метро») був фанатом ФК «Металіст» (Харків), служив у 1-му батальйоні оперативного призначення полку «Азов», загинув 2 березня 2022 року при обороні Маріуполя. Станіславу Парталі присвоєно звання «Герой України» з удостоєнням ордену «Золота зірка» (посмертно). 

Також це 8-річна Єлизавета Матвієнко. Її батько В’ячеслав Матвієнко («Сява») був фанатом ФК «Шахтар» (Донецьк), служив в «Азові». Загинув 22 березня 2022 року під час оборони Маріуполя. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).   

Також це 7-річний Мирослав Рубцов. Його батько Олексій Рубцов («Солдат») був фанатом ФК «Динамо» (Київ). Ветеран АТО у складі «Азову», учасник оборони Києва у складі «Карпатської Січі», він загинув під час виконання бойового завдання 18 вересня 2022 року в Донецькій області. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. 

Нагадаємо, поєдинок Україна — Північна Македонія відбудеться 14 жовтня на стадіоні Epet Arena в Празі. Початок — о 15:00 за місцевим часом (о 16:00 за київським).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.04.2024 12:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Олександр Піхальонок

У відборі Євро-2024 півзахисник «Дніпра-1» Олександр Піхал...

26.04.2024 10:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Віталій Буяльський

У відборі Євро-2024 півзахисник київського «Динамо» Віталі...

23.04.2024 13:07

Євро-2024. Два українських арбітри працюватимуть на матчах фінального турніру

Українські арбітри Микола Балакін та Олександр Беркут працюватимуть на...

20.04.2024 16:00

Україна — серед лідерів за представництвом на чемпіонатах Європи 2024 року

2024 року збірні України зіграють у фінальній частині одразу на трьох...

Підписатися на новини