«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтримки УЄФА й за погодженням з обласною військовою адміністрацією реалізують соціальний проєкт «Відкриті уроки футболу».

Заходи, що мали на меті надання психологічної підтримки дітям в умовах війни й допомогу дітям-переселенцям призвичаїтися та обзавестися друзями, відбулися на базі полтавського ліцею ім. А. Макаренка.

Фото АФП

Зі словами привітання до учасників та глядачів футбольного фестивалю звернувся директор закладу Валерій Шульга. Учитель фізичної культури Дмитро Фоменко ознайомив учнів із планом проведення спортивного свята. Весела фізкультхвилинка від членів правління учнівського самоврядування та виступ неодноразових переможців обласних турнірів з черлідингу — вихованців хореографічного гуртка «Стимул»  — додали ліцеїстам особливого настрою й стрімкого бажання проявити свою спритність, завзятість, наполегливість та вміння працювати в команді.

Фото АФП

Ці якості 72 дитини на повну продемонстрували на шести окремих локаціях: вправлялися в мінній безпеці з веденням м’яча, забивали його в «незаміновані» ворота, у тому числі й після подолання бар’єра, виконували стрибки на координаційній драбині, перетягували канат, грали у футбол командами у складі 6х6 та створювали ігровий парашут. Значну допомогу спортсменам на цьому непростому маршруті надавали 12 волонтерів-старшокласників.

Усі учасники заходу отримали футболки з логотипом футбольного фестивалю. Приємним бонусом для закладу став також спортивний інвентар від УАФ та АФП, який лишиться для подальших потреб і використання під час проведення уроків фізичної культури та інших спортивно-масових заходів.

Фото АФП

Лідер місцевих волонтерів Дмитро Фоменко зазначив: «Проєкт «Відкриті уроки футболу» — це радість від гри замість результату за будь-яку ціну, виховання здорового способу життя, розвиток волонтерства та активної життєвої позиції молоді, поглиблення знань з безпеки в умовах війни.

Реалізація проєкту «Відкриті уроки футболу» стала можливою завдяки стійкості та самовідданості ЗСУ. Дякуємо нашим захисникам за можливість навчатися, розвиватися, втілювати свої плани в життя. Ми завжди пам’ятатимемо тих, хто віддав своє життя, щоб небо над Україною стало мирним, щоб ми раділи кожному новому дню.

Щира дяка Українській асоціації футболу та Асоціації футболу Полтавщини й особисто її виконавчому директору Віктору Пожечевському за можливість долучитися до проведення цікавого й корисного проєкту».

Проєкт Української асоціації футболу «Відкриті уроки футболу» (Open Fun Football Schools) за підтримки УЄФА — це:

  • психосоціальна підтримка дітей військових ЗСУ, дітей ВПО, дітей, постраждалих від війни;
  • об’єднання й дружба дітей ВПО з місцевими дітьми, соціальна інтеграція;
  • інклюзивне середовище, учасники незалежно від рівня здібностей, статі, а також участь дітей з особливими освітніми потребами;
  • знання з безпеки в умовах війни;
  • філософія масового футболу — радість від гри замість результату за всяку ціну;
  • виховання здорового способу життя;
  • розвиток волонтерства;
  • активізація місцевих громад через міжсекторні мережі (учителі, тренери, психологи, фахівці з безпеки, батьки, молодіжні лідери, місцева влада, меценати тощо).

Усі заходи проєкту проводяться в регіонах за погодженням з обласними військовими адміністраціями.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

11.10.2023 10:00

«Відкриті уроки футболу» в Кагарлику на Київщині

На стадіоні фізкультурно-оздоровчого комплексу Кагарличчини відбувся с...

Підписатися на новини