Відбір Євро-2024. Зворотний відлік до першого з двох жовтневих матчів збірної України запущено

До гри з Північною Македонією у відборі Євро-2024 залишається всього лише три дні, тож зворотний відлік до першого з двох жовтневих матчів національної команди України запущено.

Після того як погода дивним чином змінилася на краще, тенденція до весняного тепла в жовтні продовжується: сьогодні температура повітря в Празі піднялася до 24-х градусів. Відтак фітнес-заняття, заплановане раніше в тренажерному залі, було перенесене на повітря.

Фото Павла Кубанова

На верхньому рівні готелю, де мешкає збірна України, розташоване футбольне поле трохи менших за стандартні розмірів. Саме там тренер із фізичної підготовки Віталій Кулиба й провів для команди стретчинг та запропонував вправи для м’язів кору. До того ж на шляху до верхнього поля на хлопців чекав несподіваний транспорт: півторахвилинний підйом на фунікулері, який з’єднує два корпуси готелю, для тренувальних буднів — доволі приємна атракція.

Фото Павла Кубанова

Що ж до фітнесу, то він хоч і відбувався під приємним сонячним промінням, вимагав від хлопців відчутних зусиль, які в подальшому здійснюватимуть лише позитивний вплив на їхній організм. І хоч довелося трохи попріти, дружні жарти та взаємна підтримка дали свій ефект: тренування всі залишали з усмішками.

Фото Павла Кубанова

Увечері на поле стадіону в празькому районі Страгов знову вийшли всі 26 присутніх у таборі виконавців. Лише Денис Попов продовжує індивідуальну підготовку на полі. Динаміка його відновлення позитивна. Інші хлопці розпочали тренування з пробіжки та розминки, після чого тренерський штаб найбільше уваги приділив напрацюванню структури гри, тактичним вправам та роботі над передачами. У поєднанні з тактичними заняттями, які також відбуваються щодня, йде цілеспрямована підготовка до конкретного суперника.

Фото Павла Кубанова

Склад національної збірної України

Воротарі: Георгій Бущан («Динамо» Київ), Анатолій Трубін («Бенфіка» Лісабон, Португалія), Дмитро Різник («Шахтар» Донецьк).

Захисники: Микола Матвієнко, Юхим Конопля (обидва — «Шахтар» Донецьк), Денис Попов, Олександр Караваєв (обидва — «Динамо» Київ), Олександр Сваток («Дніпро-1» Дніпро), Віталій Миколенко («Евертон» Ліверпуль, Англія), Ілля Забарний («Борнмут», Англія), Сергій Кривцов («Інтер» Маямі, США), Богдан Михайліченко («Динамо» Загреб, Хорватія).

Півзахисники: Віталій Буяльський («Динамо» Київ), Тарас Степаненко, Олександр Зубков, Георгій Судаков, Єгор Назарина (усі — «Шахтар» Донецьк), Олександр Піхальонок («Дніпро-1» Дніпро), Олександр Зінченко («Арсенал» Лондон, Англія), Михайло Мудрик («Челсі» Лондон, Англія), Сергій Сидорчук («Вестерло», Бельгія), Руслан Маліновський («Дженоа» Генуя, Італія).

Нападники: Роман Яремчук («Валенсія», Іспанія), Артем Довбик («Жирона», Іспанія), Владислав Ванат («Динамо» Київ), Назарій Русин («Сандерленд», Англія).

У резерві: Олександр Тимчик («Динамо» Київ).

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
09.05.2024 12:00

Остання можливість купити квитки на Євро-2024 для вболівальників!

Триває продаж квитків на матчі Євро-2024, що відбудеться в період із 1...

07.05.2024 18:00

Календар Євро-2024: усі матчі, терміни, стадіони

У фіналі плей-оф відбору Євро-2024 у Вроцлаві збірна України переграла...

07.05.2024 12:10

Купуй квитки на контрольний матч між національними збірними Польщі та України!

7 травня стартує продаж квитків на товариський матч у межах підготовки...

06.05.2024 13:00

Під час Євро-2024 національна збірна України розміщуватиметься поблизу Франкфурта

Під час фінального турніру Євро-2024 збірна України базуватиметься в м...

Підписатися на новини