«Відкриті уроки футболу» в Кагарлику на Київщині

На стадіоні фізкультурно-оздоровчого комплексу Кагарличчини відбувся соціально-спортивний проєкт «Відкриті уроки футболу» Української асоціації футболу та Київського об’єднання асоціацій футболу. У заході взяли участь 72 учні Кагарлицької громади.

У відкритті фестивалю взяли участь заступник Кагарлицького міського голови Ігор Будюк, начальниця відділу освіти міської ради Надія Омельченко, начальниця відділу молоді та спорту міськради Анастасія Іванюта, регіональний координатор проєкту від КОАФ Володимир Маслов.

Фото КОАФ

Надія Омельченко привітала учасників фестивалю та подякувала Українській асоціації футболу, яка надала можливість Кагарлицькій громаді проводити фестиваль саме тут.

Розпочався фестиваль із руханки, яку з учасниками провели учні Кагарлицького ліцею № 3. Після чого учасники «Відкритих уроків футболу» та їхні наставники розійшлися по локаціях.

Фото КОАФ

«Відкриті уроки футболу» — соціальний проєкт Української асоціації футболу, — розповів про фестиваль його координатор у Київській області Володимир Маслов. — На Київщині проєкт реалізується кожного разу в іншому місті. Адже його організатори прагнуть, щоб участь у фестивалі щоразу брали діти з нових громад. Цього разу фестиваль завітав до Кагарлика. Мета цього фестивалю зараз — щоб діти, які постраждали від війни, діти-переселенці соціально й психологічно адаптувалися».

Фото КОАФ

Володимир Маслов зазначив, що у фестивалі в Кагарлику беруть участь 72 дітини з Кагарличчини та 12 волонтерів — учителі фізичної культури, тренери Кагарлицької ДЮСШ та їхні помічники — молоді лідери. Діти розділені на шість команд, які будуть по черзі проходити по шести квадратах-локаціях із різним спрямуванням.

Директор Кагарлицької дитячо-юнацької спортивної школи Роман Свиридченко розповів, що Українська асоціація футболу забезпечила учасників фестивалю спортивним інвентарем та екіпіровкою. Все це залишиться в них після завершення заходу для подальшого розвитку спорту.

Фото КОАФ

Загалом, як зазначив Роман Свиридченко, усі шість команд відвідають шість таких локацій:

1. Майданчик безпеки. Тут працівники Кагарлицького відділення поліції розповідають про правила поводження із вибухонебезпечними предметами. Про те, які бувають правопорушення та як їх уникнути.

2. Майданчик психолога.

3. Майданчик здорового способу життя. Тут задіяний спортивний інвентар, а його керівниця розповідає, що підвищує імунітет нашого організму, а що знижує.

4. Майданчик, де дітям показують різноманітні спортивні вправи та елементи гри у футбол.

5. Майданчик різноманітних футбольних естафет.

6. Майданчик футбольного спрямування. Тут теж проходять ігри і вправи з футбольними м’ячами. А також діти грають у футбол.

Роман Свиридченко додав, що мета фестивалю — щоб діти трохи відволіклися від подій, здружилися між собою. Адже у фестивалі беруть участь діти не лише з Кагарлика, а й із сіл громади. І організатори поділили їх по різних командах, щоб познайомити й поліпшити комунікацію між дітьми.

Проєкт Української асоціації футболу «Відкриті уроки футболу» (Open Fun Football Schools) за підтримки УЄФА — це:

  • психосоціальна підтримка дітей військових ЗСУ, дітей ВПО, дітей, постраждалих від війни;
  • об’єднання й дружба дітей ВПО з місцевими дітьми, соціальна інтеграція;
  • інклюзивне середовище, учасники незалежно від рівня здібностей, статі, а також участь дітей з особливими освітніми потребами;
  • знання з безпеки в умовах війни;
  • філософія масового футболу — радість від гри замість результату за всяку ціну;
  • виховання здорового способу життя;
  • розвиток волонтерства;
  • активізація місцевих громад через міжсекторні мережі (учителі, тренери, психологи, фахівці з безпеки, батьки, молодіжні лідери, місцева влада, меценати тощо).

Усі заходи проєкту проводяться в регіонах за погодженням з обласними військовими адміністраціями.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.05.2024 10:28

На Харківщині відбулися тренінги для юних футболістів у межах проєкту Spirit of Soccer

7 травня для юних футболістів міста Красноград та селища Краснопавлівк...

31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

Підписатися на новини