Арбітри УАФ пройшли тестування та провели аналіз найбільш складних ігрових моментів

Учора, 10 жовтня на НТК ім. В. Баннікова відбулося тестування з фізичної підготовки арбітрів УАФ. Усі рефері, які працюють на матчах УПЛ (у тому числі команд U-19) та ПФЛ, успішно склали тест.

Далі арбітри заслухали новий навчальний матеріал УЄФА та ФІФА, зокрема по роботі з VAR, а також провели обговорення отриманих даних.

Фото прес-служби УАФ

Крім того, цього дня голова Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі спільно з головним експертом з арбітражу Ніколою Ріццолі у форматі відеоконференції провів для арбітрів УАФ аналіз та обговорення низки епізодів матчів УПЛ та ПФЛ у перших 10 турах чемпіонату-2023/2024. Зокрема, це епізоди гри рукою, серйозні ігрові порушення, зриви очевидних гольових можливостей, моменти поза грою тощо.

Незважаючи на складний час, УАФ робить усе можливе, щоб арбітри постійно навчалися та вдосконалювали свої навички, у тому числі й у взаємодії з VAR. У червні-липні в Києві проходило навчання нових арбітрів і асистентів VAR, завдяки чому окремі тури УПЛ можуть зараз проходити з покриттям технологією відеоповторів на 100%.

Фото прес-служби УАФ

На адресу арбітрів УАФ часто лунає критика, але потрібно враховувати реальні позитивні досягнення. Зокрема це той факт, що нещодавно Комітет арбітрів УЄФА довірив українській бригаді рефері центральний матч Ліги Європи «Олімпік» — «Брайтон», де спостерігачем працював сам голова Комітету арбітрів УЄФА Роберто Розетті. І відповідно до його рапорту наші рефері отримали високу оцінку.

Фото прес-служби УАФ

Це означає, що є довіра до наших рефері на європейському рівні, а це шанс в майбутньому побачити їхню роботу і в матчах Ліги чемпіонів УЄФА, і в інших престижних турнірах, які проходять під егідою УЄФА та ФІФА.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.05.2024 14:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до Ізмаїлу, що на Одещині

Наприкінці квітня на Центральному стадіоні м. Ізмаїл у межах проєкту У...

10.05.2024 15:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до Ладижина, що на Вінниччині

На футбольному майданчику ладижинського міського стадіону «Аванг...

08.05.2024 10:00

100 днів роботи нової команди УАФ: перші кроки та результати

25 січня делегати Конгресу Української асоціації футболу одноголосно о...

07.05.2024 10:00

У Золотоноші, що на Черкащині, запрацював табір для жінок з ампутацією нижніх та верхніх кінцівок MAXIMUM

6 травня на Черкащині в місті Золотоноша розпочався табір для жінок з...

Підписатися на новини