УЄФА не допустить до змагань російські команди U-17. Дякуємо європейським партнерам за підтримку України!

Під час сьогоднішнього засідання Виконавчий комітет УЄФА зняв із розгляду питання щодо допуску російських збірних U-17 до змагань, які проходять під егідою організації. Таким чином, позицію нашої держави, з якою Українська асоціація футболу зверталася до УЄФА та всіх національних асоціацій — його членів, було почуто. Російський футбол залишається в ізоляції, тобто там, де йому й місце.

Нагадаємо, що одразу після того, як Виконком УЄФА 26 вересня «звернувся до адміністрації УЄФА з проханням запропонувати технічне рішення, яке б дозволило відновити російські команди U-17 (як дівчат, так і хлопців), навіть якщо жеребкування вже відбулося», УАФ оперативно виступила із заявою, в якій засудила таку ініціативу та заявила, що бойкотуватиме змагання, в яких братимуть участь представники країни-агресора. Також УАФ звернулася до всіх національних асоціацій-членів УЄФА з проханням підтримати бойкот російських команд на міжнародній арені.

«Ми дуже стурбовані ситуацією й у своєму листі зазначаємо, шо це неприпустимо. Я також входжу до складу Комітету національних збірних УЄФА й не розумію, як можна співпрацювати з росіянами чи навіть знаходитися з ними в одному приміщенні. На останньому конгресі, який проходив у Португалії, я бачив ставлення майже всіх учасників до російської делегації. Не було ніяких привітань — вони були наче відокремлені від усього футбольного світу. На міжнародній арені ми будемо всім доводити, що присутність росіян неприпустима. Для того, аби пробитися у світ, вони використовують увесь свій арсенал. Ми розуміємо, що футбол — це гра мільйонів, найперша у світі, і для них це дуже важливо. Але наголошую ще раз — наша позиція залишиться такою, яку ми тримаємо з перших днів війни. Сподіваюся, усі пам’ятають і карту України, і логотип «Слава Україні!» на футболках національної збірної. Ми завжди будемо доводити свою правоту й боротися за те, щоб росія відійшла від футболу якнайдалі», — заявив у нещодавньому інтерв’ю «Єдиним новинам» перший віце-президент УАФ Олексій Михайличенко.

На щастя, позицію України й УАФ було почуто. «Ми вдячні всім нашим європейським партнерам, які підтримали наш протест проти допуску російських команд. Мав нагоду особисто донести нашу позицію колегам з інших країн під час нещодавнього засідання Комітету «Хет-трик» УЄФА, яке відбулося 4 жовтня. Важливо, щоб країна-терорист несла повну відповідальність за свої злочини, у тому числі й у футбольному світі. Компромісів у цьому питанні бути не повинно. Ми маємо розуміти, що це може бути не остання спроба росії повернути свої позиції на міжнародній футбольній арені. Тому ми готові в разі потреби і далі боротися за продовження ізоляції рф», — підкреслив перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 10:00

Львівський «Рух» виборов бронзову премію масового футболу UEFA Grassroots Awards сезону-2023/2024

Львівський «Рух» опинився серед лауреатів щорічної пр...

07.02.2024 18:43

Схвалено Стратегію УЄФА 2024—2030 «Об’єднані заради успіху»

Виконавчий комітет УЄФА сьогодні, 7 лютого провів зустріч у Парижі та...

01.02.2024 18:03

Засідання Виконкому УЄФА відбудеться 7 лютого в Парижі

Виконавчий комітет УЄФА проведе своє наступне засідання в Парижі в сер...

04.10.2023 16:44

УАФ рішуче засуджує потенційне рішення ФІФА про допуск російських команд до змагань

Із відкритих джерел стало відомо, що сьогодні Радою ФІФА може бути при...

Підписатися на новини