На Чернігівщині пройшов дитячий турнір, присвячений пам'яті Федора Шпига

У селі Кобижча на Чернігівщині відбувся дитячий футбольний турнір, присвячений пам’яті фундатора Асоціації аматорського футболу України та мецената вітчизняного спорту Федора Шпига.

На церемонії відкриття турніру присутніх привітали член виконавчих комітетів Асоціації аматорського футболу України й Української асоціації футболу, член комісії УЄФА з масового футболу Олександр Каденко та заступник міського голови м. Бобровиця Сергій Циба.

У змаганнях узяли участь шість команд із Бобровицької та Новобасанської громад, у складі яких грали діти 2012 року народження й молодші. Спочатку команди були розділені на дві групи. Потім найкращі з них змагалися за призові місця. У матчі за третє місце «Сокіл» (Марківці) переміг «Джур» (Новий Биків). У фіналі зустрілися «ДЮСШ-1» та «ДЮСШ-2» з Бобровиць. Переможцем турніру, здобувши впевнену перемогу, стала «ДЮСШ-1».

Найкращим воротарем змагань визнали Данила Пилипенка з «Юності» (Кобижча), найкращим захисником — Євгена Замала («ДЮСШ-2»), найкращим нападником — Олександра Куліша із «Сокола» (Марківці). Приз же найкращому гравцеві отримав Максим Шапошнік із «ДЮСШ-1».

 

Після завешення змагань Олександр Каденко вручив усім командам кубки, футбольну форму та м’ячі, а безпосередньо гравцям — медалі та грамоти від Асоціації аматорського футболу України та Фонду Федора Шпига.

«Лише завдяки нашим збройним силам наразі можуть відбуватися такі дитячі турніри. Нашим дітям треба розвиватися, змагатися, ставати фаховими футболістами. Саме на цьому завжди наголошував Федір Шпиг. Тому наше завдання — продовжити футбольні традиції «Шкіряного м'яча», яким опікувався Федір Іванович. Особлива подяка його синам, Андрію та Олександру, які продовжують батькову справу. Тож дитячий футбол в Україні житиме!» — сказав Олександр Каденко.

 

Нагадаємо, що Федір Шпиг — президент Асоціації аматорського футболу України від дати заснування ААФУ в 1998-му й до трагічної загибелі в автокатастрофі у 2020 році. Фундатор ААФУ, український банкір, меценат вітчизняного спорту та культури, заслужений економіст України, голова опікунської ради Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка.

Це лише невеликий огляд суспільної діяльності Федора Івановича. Пам’ять про його добрі справи щороку буде вшановуватися шляхом проведення дитячих футбольних турнірів, до яких він мав особливу прихильність, підтримуючи український «Шкіряний м’яч» і керуючись принципом «Інвестиції в дітей — інвестиції в майбутнє».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.07.2024 17:20

Українська арбітриня відпрацювала на трьох матчах групового раунду фінального турніру Євро-2024 (WU-19)

Українська асистент арбітра Світлана Грушко відпрацювала на трьох поєд...

20.07.2024 11:00

У Києві відбудуться тренувальні збори арбітрів першої та другої ліг ПФЛ України й арбітрів U-19 змагань УПЛ

Незабаром у Києві відбудуться одразу три тренувальні збори для арбітрі...

19.07.2024 16:00

В Одесі відбулося навчання вчителів фізичної культури за модулем «футбол»

В Одесі пройшло навчання для вчителів фізичної культури закладів освіт...

16.07.2024 16:45

Відбулося перше засідання Комітету з етики та чесної гри УАФ у новому складі

Сьогодні, 16 липня відбулося перше засідання Комітету з етики та чесно...

Підписатися на новини