Збірна України з футболу серед гравців з ампутацією кінцівок посіла друге місце в Лізі націй

У неділю, 8 жовтня в бельгійському Бланкенберге завершилися прем’єрні змагання Ліги націй Європейської федерації футболу серед команд, сформованих із гравців з ампутацією кінцівок.

Цей турнір складається із чотирьох дивізіонів, змагання в яких проходять у чотирьох різних країнах. Водночас Ліга націй є кваліфікаційним турніром чемпіонату Європи 2024 року у Франції.

 

Участь у турнірі брала й національна збірна України з футболу серед гравців з ампутацією кінцівок. У межах дивізіону С синьо-жовті перемогли збірні Греції (2:1) та Бельгії (1:0), а також розділили очки в безгольових поєдинках із командами Грузії та Ізраїлю.

Як підсумок, українці набрали однакову кількість залікових балів із грузинами — по вісім, проте за гіршою різницею забитих і пропущених м’ячів завершили турнір на другій позиції. Збірна Грузії пробилася до дивізіону B Ліги націй, а до дивізіону D вирушила команда Бельгії.

Українська збірна та її капітан Юрій Сущ після завершення турніру отримали від організаторів нагороду Fair Play.

 

«Цей турнір цікавий тим, що в межах дивізіону збираються команди одного рівня. Футбол у світі розвивається, це видно на прикладі збірних Ізраїлю та Грузії. Було цікаво взяти участь у Лізі націй.

Велика честь для нас, що в складі нашої команди грали хлопці, які отримали травми, захищаючи Україну! Звісно, завжди хочеться перемагати, проте другим місцем ми не розчаровані, адже вважаємо, що гідно представили нашу країну на турнірі.

 

Також приємно, що Україна кваліфікувалася на чемпіонат Європи. Сподіваємося, що команда поповниться новими виконавцями, які складуть гідну конкуренцію нинішнім гравцям за місце в складі, а ми зможемо продемонструвати хороший футбол на континентальній першості», — поділився думками щодо виступів нашої збірної Юрій Сущ.

Також, повертаючись додому після змагань, гравці збірної України зустріли в аеропорту Варшави футболіста національної команди Андрія Ярмоленка, отримавши від нього привітання з успішними виступами та зробивши спільні світлини.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.03.2024 15:03

Визначилися суперники збірної України на Євро-2024 серед гравців з ампутацією кінцівок

Сьогодні відбулося жеребкування чемпіонату Європи серед гравців з ампу...

13.03.2024 09:30

Жіноча збірна України серед гравчинь з ампутацією кінцівок виступить на чемпіонаті світу 2024 року

Жіноча збірна України серед гравчинь з ампутацією кінцівок зіграє на ч...

07.10.2023 13:42

Дефлімпійська збірна України стала переможцем чемпіонату світу-2023

У місті Куала-Лумпур (Малайзія) із 23 вересня до 7 жовтня проходив чем...

06.10.2023 18:44

Збірна України серед гравців з ампутацією кінцівок розпочала участь у Лізі націй-2023 з перемоги

Зараз, у період із 6-го до 8 жовтня, проходить перший турнір Ліги наці...

Підписатися на новини