Збірна України серед гравців з ампутацією кінцівок розпочала участь у Лізі націй-2023 з перемоги

Зараз, у період із 6-го до 8 жовтня, проходить перший турнір Ліги націй Європейської федерації футболу серед осіб з ампутацією.

Загалом Ліга націй складається із чотирьох дивізіонів, змагання в яких проводяться в чотирьох різних країнах. Водночас ЛН є кваліфікаційним турніром чемпіонату Європи 2024 року у Франції.

 

Збірна України в бельгійському Бланкенберґе здобула перемогу в першому поєдинку, проти команди Греції, із рахунком 2:1. Далі на синьо-жовтих чекають матчі з Бельгією, Грузією та Ізраїлем.

 

Один із гравців збірної України — 31-річний воротар Євген. Він народився у тоді ще Дніпропетровську та 2014 року, із початком війни, став добровольцем. Із 2017-го до 2021 року служив за контрактом. Із початком повномасштабного вторгнення росії в Україну вже 25 лютого повернувся до війська, аби продовжувати захищати нашу державу. У травні 2022 року чоловік, який на той час був командиром групи, отримав поранення на Херсонському напрямку, між населеними пунктами Мар’їне та Зарічне. Далі були лікування та тривала реабілітація.

Зараз Євген очікує на протезування руки. На одному з благодійних матчів військовослужбовець дізнався про тренування, які організовують Українська асоціація футболу людей з інвалідністю та УАФ, і прийшов перевірити свої сили (до війни Євген займався футболом у «Дніпрі-75»). У планах воротаря — отримати біонічний протез та продовжити службу.

«Я не сподівався, що поїду у складі команди. Але зараз для нас головне завдання — здобути перемогу в турнірі», — коментує інший гравець збірної України, Володимир із Сумської області, військовослужбовець, звільнений за станом здоров’я.

У Володимира вся сім’я футбольна, і саме батько тренував його з дитинства та прищепив любов до футболу. Дізнавшись про тренування на штучних полях НТК ім. В. Баннікова, Володимир став приїжджати, аби пограти у футбол та поспілкуватися з побратимами, адже травми в усіх однакові.

 

До речі, дізнавшись про участь нашої команди в Лізі націй, підтримати її на змаганнях приїхав Олег Ящук, відомий у минулому український футболіст. Свого часу Олег грав на позиції нападника за тернопільську «Ниву», а в 1996—2006 роках, виступаючи за найтитулованіший клуб Бельгії, «Андерлехт», чотири рази ставав чемпіоном цієї країни. 

Розклад наступних матчів збірної України

07.10.2023

13:00. Бельгія — Україна

08.10.2023

13:00. Україна — Грузія

17:00. Україна — Ізраїль

Трансляції матчів можна подивитися за посиланням.

Переможець групи кваліфікується до дивізіону B, тоді як команда, що посяде останнє місце, вилетить до дивізіону D. 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.03.2024 15:03

Визначилися суперники збірної України на Євро-2024 серед гравців з ампутацією кінцівок

Сьогодні відбулося жеребкування чемпіонату Європи серед гравців з ампу...

13.03.2024 09:30

Жіноча збірна України серед гравчинь з ампутацією кінцівок виступить на чемпіонаті світу 2024 року

Жіноча збірна України серед гравчинь з ампутацією кінцівок зіграє на ч...

09.10.2023 21:10

Збірна України з футболу серед гравців з ампутацією кінцівок посіла друге місце в Лізі націй

У неділю, 8 жовтня в бельгійському Бланкенберге завершилися прем&rsquo...

07.10.2023 13:42

Дефлімпійська збірна України стала переможцем чемпіонату світу-2023

У місті Куала-Лумпур (Малайзія) із 23 вересня до 7 жовтня проходив чем...

Підписатися на новини