«Відкриті уроки футболу» завітали на Вінниччину

Проєкт Української асоціації футболу та Вінницької обласної асоціації футболу «Відкриті уроки футболу» для допомоги дітям, постраждалим від війни, стартував на Вінниччині в місті Погребище.

Перед початком заходу всі присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять загиблих героїв України, дітей та мирних громадян нашої держави. Під виконання Гімну України представники команд Роман Ваколюк та Вероніка Жилюк підняли державний прапор.

Фото ВОАФ

Дітей привітали завідувач сектора фізичної культури і спорту Управління соціального захисту населення Погребищенської міської ради Віктор Демиденко, регіональний координатор проєкту від Вінницької ОАФ Олександр Сидорук, голова Погребищенської асоціації футболу Сергій Побережець. Вони побажали учасникам фестивалю яскравих емоцій, а також зазначили: «Проєкт залучає до футболу не лише майбутніх гравців, але й майбутніх тренерів, волонтерів, уболівальників, усіх тих, хто завдяки таким фестивалям захоче долучитися до футбольного процесу й прийти на стадіон». У заході також узяли участь радник міського голови Анатолій Білик та директор погребищенської ДЮСШ Володимир Прокопенко.

Фото ВОАФ

Фестиваль розпочався з флешмобу, який підготували дівчатка з погребищенського ліцею № 1. Потім лідер волонтерів Костянтин Лісовий ознайомив усіх із порядком проведення заходу. Для дітей інструктори влаштовували різноманітні розважальні футбольні ігри, змагання, конкурси тощо. Футбольне поле було розділене на сім секторів, у кожному з яких працював тренер-волонтер. Вони ділилися з дітьми секретами футболу, знайомили із вправами, які допомагають розвинути влучність, швидкість та витривалість. Діти, об’єднані в команди, рухалися із сектора в сектор, де їм пропонували виконати ту чи іншу вправу або залучали до гри.

Фото ВОАФ

Опікувалися дітьми не лише вчителі та тренери, але й представники поліції. Співробітники місцевого осередку управління національної поліції проводили з учасниками заходу профілактичні бесіди. Діти дізнавалися про особливості роботи правоохоронців та мали можливість посидіти в поліцейському автомобілі, приміряти бронежилет, скористатися спецсигналами та ввімкнути проблискові маячки. Медичні працівники ознайомили із наданням першої медичної допомоги дітям. Рятувальники продемонстрували дітям техніку, на якій працюють, та розповіли, чим ці машини оснащені й як вони використовуються в надзвичайних ситуаціях.

Фото ВОАФ

Діти радо брали участь у конкурсах, іграх та виконували різні вправи за командами своїх наставників.

Після завершення фестивалю відбулася урочиста церемонія нагородження. Кожна дитина отримала на згадку футболку, диплом проєкту, а вчителі й тренери — необхідний спортивний інвентар для подальших занять.

Усі організатори впевнені, що час, проведений на спортивному майданчику, не пройшов марно, і багато хто з дітей вирішить обрати активний та здоровий спосіб життя й долучиться до дружної футбольної родини.

Фото ВОАФ

Проєкт Української асоціації футболу «Відкриті уроки футболу» (Open Fun Football Schools) за підтримки УЄФА — це:

  • психосоціальна підтримка дітей військових ЗСУ, дітей ВПО, дітей, постраждалих від війни;
  • об’єднання й дружба дітей ВПО з місцевими дітьми, соціальна інтеграція;
  • інклюзивне середовище, учасники незалежно від рівня здібностей, статі, а також участь дітей з особливими освітніми потребами;
  • знання з безпеки в умовах війни;
  • філософія масового футболу — радість від гри замість результату за всяку ціну;
  • виховання здорового способу життя;
  • розвиток волонтерства;
  • активізація місцевих громад через міжсекторні мережі (учителі, тренери, психологи, фахівці з безпеки, батьки, молодіжні лідери, місцева влада, меценати тощо).

Усі заходи проєкту проводяться в регіонах за погодженням з обласними військовими адміністраціями.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.05.2024 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Житомирщину

У Житомирській області в межах проєкту «Відкриті уроки футболу&r...

18.05.2024 12:00

«Відкриті уроки футболу» завітали у Дрогобич, що на Львівщині

На Львівщині відбулися перші цього року заняття в межах традиційного в...

10.05.2024 10:28

На Харківщині відбулися тренінги для юних футболістів у межах проєкту Spirit of Soccer

7 травня для юних футболістів міста Красноград та селища Краснопавлівк...

31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

Підписатися на новини