З нагоди Дня захисників і захисниць України в Києві відбувся матч легенд українського футболу та воїнів ЗСУ

У неділю, 1 жовтня, у День захисників і захисниць України в Києві на НТК ім. В. Баннікова пройшов товариський матч за участю збірних команд легенд українського футболу та Збройних сил України.

На початку спортивного свята перші віце-президенти Української асоціації футболу Анатолій Демяненко, Олег Протасов та Вадим Костюченко привітали наших захисників, вручивши воїнам, які стали на захист батьківщини й наразі відновлюються після отриманих на фронті поранень, відзнаки УАФ, футбольну форму та сувеніри. 

Фото прес-служби УАФ

Відзнаки отримали боєць ЗСУ Павло Ковальський, молодші сержанти Микита Довбня та Артем Лукашук, майор Олександр Дзюбенко. Також керівники УАФ вручили футбольну атрибутику Окремій президентській бригаді імені гетьмана Богдана Хмельницького. Право першого удару під час розіграшу м’яча із центра поля було надано бійцю роти спеціального призначення спецпідрозділу «Кракен», молодшому сержанту Олександру Дашку.

Фото прес-служби УАФ

«Вітаємо вас у цей особливий день! Дякуємо ЗСУ та керівникам нашої держави, що в цей непростий час у нас є футбол: Прем’єр-ліга, Професіональна футбольна ліга України, дитячі футбольні змагання. Усе це є можливим лише завдяки вам! Я переконаний, що завдяки важкій праці наших воїнів та всього суспільства ми всі разом святкуватимемо велику перемогу», — звернувся до учасників матчу Вадим Костюченко, передавши також вітання командам від гравців національної збірної.

Фото прес-служби УАФ

Участь у товариському поєдинку, що тривав два тайми по 35 хвилин, взяли й відомі в минулому футболісти — Сергій Федоров, Тарас Луценко, Микола Морозюк, Володимир Єзерський, Едмар, Віталій Косовський та Олександр Алієв. Також до футбольної зустрічі з українськими воїнами долучилися народний артист України, у минулому — міністр культури України Євген Нищук і шоумен, продюсер і волонтер Олександр Педан.

Фото прес-служби УАФ

У першому таймі глядачі голів не побачили. На полі точилася рівна боротьба, і жоден із колективів не міг втілити небезпечні атаки в забиті м’ячі. Найкращий момент у складі збірної легенд українського футболу не реалізував Морозюк, із 30-ти метрів влучивши в поперечину. Кілька гострих контратак команди ЗСУ також не увінчалися успіхом.

Фото прес-служби УАФ

Долю ж матчу було вирішено вже після перерви: на гол Едмара команда ЗСУ відповіла двома влучними ударами (відзначилися Костянтин Калісецький та Артем Лукашук), здобувши в підсумку перемогу з рахунком 2:1. Цікаво, що перед самим фінальним свистком Алієв міг оформити нічию в цьому поєдинку, але м’яч після удару екс-гравця збірної України влучив у стійку.

Фото прес-служби УАФ

Уже після завершення товариської зустрічі очільники національної асоціації відзначили індивідуальними призами найкращих гравців.

Найкращий воротар — Олексій Гонта (збірна ЗСУ).

Найкращий захисник — Вадим Гацанюк (збірна ЗСУ).

Найкращий нападник — Артем Череповський (збірна ЗСУ).

Найкращий гравець — Сергій Коломієць (збірна ЗСУ).

Фото прес-служби УАФ

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.07.2024 17:48

У Києві відбулися навчальний семінар та атестація для делегатів та офіцерів безпеки УАФ

У четвер, 25 липня, у Будинку футболу відбулися навчальний семінар та...

22.07.2024 17:46

Відбулося жеребкування мінітурніру за право замінити в УПЛ-2024/2025 СК «Дніпро-1» (Дніпро)

Сьогодні, як і анонсувалося, відбулося жеребкування півфінальних пар м...

20.07.2024 15:00

«Інклюзивні футбольні секції» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу та Київського об&rsquo...

19.07.2024 12:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до села Борщовичі, що на Львівщині

Львівська асоціація футболу продовжує реалізовувати традиційний всеукр...

Підписатися на новини