«Відкриті уроки футболу» завітали до Дніпропетровської області

У Слобожанській громаді Дніпропетровської області на базі спортивного комплексу «Слобожанський» пройшов фестиваль «Відкриті уроки футболу», організований Українською асоціацією футболу, Асоціацією футболу Дніпропетровської області та Слобожанською громадою.

72 дитини зі Слобожанської громади, серед яких половину склали діти ВПО (як хлопці, так і дівчата), отримали змогу пограти у футбольні ігри з м'ячем, долучитися до занять із практичним психологом та представником ДСНС, позмагатися в естафетах, а також виконати найпростіші вправи з футбольними м'ячами.

Фото АФДО

Основна мета заходу — інтегрування дітей ВПО у громаду через футбол, спілкування з психологом задля зняття емоційного навантаження з дітей, які переїхали до громади з регіонів, де ведуться бойові дії, а також вивчення правил мінної безпеки з допомогою представників ДСНС. Крім дітей ВПО, до участі в проєкті були залучені діти військовослужбовців ЗСУ та всі ті, хто потребує моральної та психологічної підтримки.

Фото АФДО

Відкрили фестиваль перший заступник селищного голови Ігор Шаповалов, заступниця селищного голови Олена Вергейчик, начальник Дніпровської районної військової адміністрації Юрій Яндульський та регіональний координатор проєкту, виконавчий директор Асоціації футболу Дніпропетровської області Ярослав Дерев’янко. Вони побажали кожному учаснику фестивалю приємних миттєвостей та яскравих емоцій, а також усім, кому сподобається грати, — приєднатися до безкоштовного навчання футболу в місцевій дитячо-юнацькій спортивній школі.

Фото АФДО

Після фестивалю дітей чекали приємності у вигляді солодких бісквітів та піцци, а протягом усього заходу вони були забезпечені питною водою. Крім того, кожен учасник отримав футболку та диплом проєкту від УАФ, а вчителі й тренери-волонтери — необхідний спортивний інвентар для подальших занять.

Натхненні цим заходом, організатори зі Слобожанської громади запланували вже за два тижні власними силами провести ще один фестиваль для дітей із прилеглих старостатів та подарувати ще 72-м учасникам яскраві емоції й психологічне розвантаження.

Фото АФДО

Проєкт Української асоціації футболу «Відкриті уроки футболу» (Open Fun Football Schools) за підтримки УЄФА — це:

— психосоціальна підтримка дітей військових ЗСУ, дітей ВПО, дітей, постраждалих від війни;

— об’єднання й дружба дітей ВПО з місцевими дітьми, соціальна інтеграція;

— інклюзивне середовище, учасники незалежно від рівня здібностей, статі, а також участь дітей з особливими освітніми потребами;

— знання з безпеки в умовах війни;

— філософія масового футболу — радість від гри замість результату за всяку ціну;

— виховання здорового способу життя;

— розвиток волонтерства;

— активізація місцевих громад через міжсекторні мережі (учителі, тренери, психологи, фахівці з безпеки, батьки, молодіжні лідери, місцева влада, меценати тощо).

Усі заходи проєкту проводяться в регіонах за погодженням з обласними військовими адміністраціями.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.05.2024 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Житомирщину

У Житомирській області в межах проєкту «Відкриті уроки футболу&r...

18.05.2024 12:00

«Відкриті уроки футболу» завітали у Дрогобич, що на Львівщині

На Львівщині відбулися перші цього року заняття в межах традиційного в...

10.05.2024 10:28

На Харківщині відбулися тренінги для юних футболістів у межах проєкту Spirit of Soccer

7 травня для юних футболістів міста Красноград та селища Краснопавлівк...

31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

Підписатися на новини