У Будинку футболу відбувся дводенний навчально-тренувальний збір у межах роботи Національної школи футбольних арбітрів

Днями в Будинку футболу відбувся дводенний навчально-тренувальний збір для слухачів другого року навчання Національної школи футбольних арбітрів, якою за Конвенцією УЄФА опікується Комітет арбітрів УАФ.

Із початку до навчання у НШФА стали майже 100 найкращих молодих арбітрів з усієї України, але до даного семінару дійшла тільки третина суддів, яка успішно склала всі тестування протягом півроку — як теоретичні (включно з англійською мовою), так і різноманітні практичні (фітнес-тести ФІФА, проведення матчів аматорських змагань та ДЮФЛ). Перед початком заходу координатор НШФА, заступник голови КА УАФ Сергій Лисенчук від імені очільника комітету Лучано Лучі передав вітання слухачам школи та наголосив на необхідності безперервної підготовки навіть у період міжсезоння.

Фото прес-служби УАФ

Керівництво УАФ та власне керівник системи арбітражу в Україні Лучано Лучі приділяють дуже велику увагу майбутнім арбітрам, тому кращі слухачі курсу матимуть шанс проявити себе у змаганнях серед команд U-19 Прем’єр-ліги найближчим часом.

Пан Лучі побажав молоді завжди ставити перед собою тільки найвищі цілі. Голова КА УАФ відзначив, що тільки стабільний рівень арбітражу, набутий у матчах регіонального та аматорського рівня, а також знання іноземних мов дають можливість зростати у класі.

Фото прес-служби УАФ

Також учасники семінару згідно з програмою підготовки прослухали лекції провідного інструктора КА УАФ Віктора Дердо й куратора асистентів арбітра Леоніда Ярмолинського.

Із презентацією нового проєкту УАФ SOS UA виступили його керівник Олександр Каденко й інструктор Олег Молчанов, які підкреслили важливість ролі арбітрів у проєкті, дали практичні рекомендації та поради щодо створення безпечного середовища для учасників, розвитку та зміцнення відносин у футбольному співтоваристві.

Також було визначено важливість функції арбітрів щодо інструктажу з безпеки проведення матчів.

Фото прес-служби УАФ

У програму заходу також були включені затверджені ФІФА тести — із теоретичної підготовки, відео- й фітнес-тест. Уперше молоді арбітри складали тести з теорії в єлектронному форматі за системою, якою користуються професіональні арбітри.

Після завершення зборів Сергій Лисенчук передав слова вдячності від Лучано Лучі всім, хто був причетний до організації та проведення даного заходу. Сподіваємося, що завдяки ЗСУ й керівництву УАФ такі семінари будуть відбуватися і надалі.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
02.10.2023 19:28

Офіційно. Роз’яснення Комітету арбітрів УАФ щодо арбітрів Дмитра Кривушкінка, Євгена Гашкова та Дениса Романова

Комітет арбітрів Української асоціації футболу отримав листи від Коміт...

05.07.2023 14:22

Euro Unity Cup-2023 об’єднав гравців та гравчинь Європи

У Франкфурті-на-Майні завершився другий за ліком Euro Unity Cup, що&nb...

02.05.2023 10:00

Андрій Павелко вручив Олегу Блохіну орден «Легенда українського футболу»

З нагоди Всеукраїнського дня футболу та за історичний внесок у розвито...

Підписатися на новини