Сергій Ребров: «Італія грала дуже інтенсивно, ми деколи не встигали за цим ритмом»

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров прокоментував поразку в матчі з Італією (1:2) в межах кваліфікації Євро-2024.

— Який аналіз можете зробити після поєдинку? Чи здивували вас італійці своєю грою?

— Робити аналіз рано, але ми його обов’язково проведемо. Італійці не здивували, вони намагалися грати дуже інтенсивно з першої хвилини. Їм допоміг швидкий гол. Так, вони створювали моменти, але я вдячний хлопцям за те, що вони повернулися до гри. Ми забили м’яч, мали декілька моментів у другому таймі, аби зрівняти рахунок. Подякую хлопцям ще раз, адже дуже непросто грати після важкого поєдинку з Англією. Повторюся, Італія діяла дуже інтенсивно, ми деколи не встигали за цим ритмом.

— Що скажете про підтримку вболівальників на «Сан-Сіро»?

— Як і у грі з Англією, була хороша атмосфера. Сьогодні було менше українців, але я бачив, як італійці підтримували Україну. Ми дуже вдячні за це. Хоча така атмосфера на руку господарям поля — «Сан-Сіро» дуже допоміг збірній Італії. Але ми вдячні, що граємо тут, що Італія нас так прийняла.

— Як ви оцінюєте шанси своєї команди на вихід із групи?

— Шанси є, навіть коли їх немає. Ми потрапили в дуже складну групу. Дві гри — з Англією та Італією — були ключовими. Якщо дивитися на турнірне становище, то ми маємо шанси. На наступні два поєдинки ми будемо готуватися дуже серйозно. Я впевнений, що шанси в нас є.

— Важкий матч, Італія майже весь час контролювала гру. Чого не вистачило збірній України, щоб змінити хід цього поєдинку?

— Не вистачило одного гола. Дуже складно грати через два дні. Ми намагалися більше пресингувати суперника, але я бачив по хлопцях, що їм дуже важко — у грі з Англією вони віддали багато сил. Хочу ще раз нагадати, із ким ми граємо. Не розумію, чому всі говорять, що зараз у збірної Італії криза.

— На початку другого тайму ваша команда вийшла зарядженою на атаку, виглядала дуже активною. Яким чином вам вдалося завести гравців?

— Футболісти просто відпочили після дуже важкого першого тайму. На початку другого вони створили кілька моментів, намагалися грати з м’ячем. Ми вказали на кілька помилок, зробили певні зауваження, але я вважаю, що це більше психологія самих гравців.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.05.2024 18:00

Календар Євро-2024: усі матчі, терміни, стадіони

У фіналі плей-оф відбору Євро-2024 у Вроцлаві збірна України переграла...

07.05.2024 12:10

Купуй квитки на контрольний матч між національними збірними Польщі та України!

7 травня стартує продаж квитків на товариський матч у межах підготовки...

06.05.2024 13:00

Під час Євро-2024 національна збірна України розміщуватиметься поблизу Франкфурта

Під час фінального турніру Євро-2024 збірна України базуватиметься в м...

04.05.2024 13:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Владислав Ванат

У відборі Євро-2024 нападник київського «Динамо» Владислав...

Підписатися на новини